«

»

aug 27 2010

Bericht afdrukken

Test ‘verse’ snacks van de Jumbo



Vroeger was de snackbar nog wel eens een goedkoop alternatief als avondeten. Tegenwoordig ben je al snel € 25,00 (ofwel 55 ouderwetse guldens) verder.

Thuis snacks bakken in de frituurpan is dan een alternatief. Maar dat smaakt toch heel anders dan de snacks van de snackbar. Dus dat valt nogal eens wat tegen.

Een middenweg zouden de 'verse' snacks zijn die je bij menige supermarkt kunt kopen. Weliswaar niet zo duur als bij de snackbar, maar bepaald ook niet zo goedkoop als in de massaverpakkingen. Het zit er een beetje tussenin.

De vraag is uiteraard of deze snacks de meerprijs waard zijn, en of deze net zo lekker zijn als de snacks die je kunt krijgen bij de snackbar. Wij hadden deze nog niet eerder geprobeerd en er is maar één maar manier om er achter te komen. Dus de hoogste tijd!

We haalden onderstaande snacks bij de Jumbo:

U ziet:

  • Vier Mexicano's (€ 2,98)
  • Vier Pikante Gehaktstaven (€ 2,98)
  • Drie Shoarmarollen (€ 3,95)
  • Vier Bamirollen met Satésaus (€ 3,79)

We begonnen met de Pikante Gehaktstaven. Ook wel Picanto's genoemd.

Deze waren best wel smakelijk. Ze waren alleen niet zo erg pikant. Bovendien lijken ze qua smaak niet echt op de Picanto's die je bij de snackbar kunt krijgen.

Van deze snack hoef je niet de dure variant te nemen. Van Mora hebben ze ook Picanto's van vier stuks in de verpakking, die zijn stukken goedkoper (€ 1,89), en die zijn ook wat pittiger. En dat is ook wat je verwacht van een Pikante Gehaktstaaf.

Zouden wij deze Pikante Gehaktstaven een cijfer tussen de 1 en de 10 moeten geven dan komen we uit op een 7.

Daarna waren de Mexicano's aan de beurt.

We proefden geen verschil tussen deze Mexicano's en die van de snackbar. Lekker pittig en van een prima kwaliteit.

Wij aten deze met een restantje van de yoghurt knoflook komkommer tomaatsalade. En dat was een heerlijke combinatie.

Deze Mexicano's waren beduidend beter dan die je in de kartonnen grootverpakkingen kunt krijgen bij dezelfde supermarkten. Zouden we deze snack eveneens een cijfer moeten geven tussen de 1 en de 10 dan is het minstens een 8. Misschien wel een 9.

Toen waren de Bamirollen met Saté aan de beurt.

Wij kennen geen equivalent van de snackbar. En we weten nu waarom. Die dingen zijn gewoonweg niet te vreten.

De smaak laat zich nauwelijks omschrijven. Maar het lijkt nergens op. Zelfs niet als je zoals ons zowel bami alsook saté graag lust. Het is een mislukte snack.

Zouden wij deze een cijfer tussen de 1 en de 10 moeten geven dan hadden we aan een tussen een 1 en een 5 genoeg gehad. Met andere woorden een magere 4. En dan zijn we nog aardig.

Toen de Shoarmarol.

Naar de Shoarmarol hadden we echt uitgezien. Want deze snack vinden we van de snackbar altijd heerlijk. Lekker met een beetje knoflooksaus.

En dat viel zeker niet tegen. Ze waren heerlijk. Eigenlijk nog lekkerder dan die van de snackbar. En er zat echte schapenvlees in! En wel 94%.

Deze snack is zeker voor herhaling vatbaar. We hadden echt waar voor ons geld. Deze snack is zeker wel een dikke 9+ waard.

Al met al hebben we, op de Bamirollen met Saté na, prima gegeten. En een stuk goedkoper dan bij de snackbar. We waren nu voor alleen de snacks € 13,70 kwijt.

Normaliter was je voor dezelfde hoeveelheid (15x) snacks minstens ergens tussen de € 25,00 en de € 30,00 kwijt geweest. En dan heb je nog geen patat of sausjes. En we gingen dan uit van de prijzen van een lokale snackbar bij ons in de buurt.

We hebben ons dus minimaal € 11,30 en maximaal € 16,30 bespaard. En dat was het dus best waard!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/08/27/test-verse-snacks-van-de-jumbo/

Laat een reactie achter