«

»

sep 02 2010

Bericht afdrukken

Een dagje Recreatiepark Steinerbos te Stein

Op vakantie in het mooie Zuid- Limburg, en een dagje wat leuks doen met de kinderen? Dan is wellicht Recreatiepark Steinerbos in Stein, circa 20 kilometer vanaf Valkenburg en ongeveer even ver vanuit Maastricht, een leuk idee.

In het park is er voor ieder wat wils. U kunt bijvoorbeeld een verfrissende duik nemen in het binnenzwembad, en bij mooi weer is er ook een buiten zwembad, met een grote glijbaan, een zonneweide en een peuterbadje, ter beschikking. De kosten, € 5 per dag per persoon zijn redelijk te noemen.

Alleen in het zwembad zou u, en zeker de kinderen zich best wel een hele dag kunnen vermaken, maar er is veel meer te beleven in het Steinerbos.

Aan de andere kant van het park ligt een grote speeltuin, waar met name de wat jongere kinderen zich goed kunnen vermaken. Naast de vele klimtoestellen, glijbanen en schommels is er ook een skelterbaan (in meer dan een variant), trampolines, en een  roeivijver.

Ook rijdt er een treintje door het park voor een rondritje. Daarnaast is er ook nog een kinderboerderij. Uw kinderen zullen zich hier zeker vermaken. Voor de ouders is er misschien niet zoveel te doen, maar u weet: zolang de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Ook hier kost een entreekaartje € 5 per persoon, alle attracties inbegrepen. Dus ook voor de wat smallere beurs is dit goed te doen.

Na de speeltuin nog wat energie over? Schuin tegenover de speeltuin ligt Midgetgolfbaan en pannenkoekenhuis Hole 19. Hoewel het allemaal wat  kneuterig aandoet, is het erg leuk om met de kinderen, ook tieners, een balletje te slaan op deze klassieke midgetgolfbaan. De 18 banen, met soms hele lastige ertussen!, zijn goed onderhouden en u kunt zich hier, als u niet over de baan rent tenminste, zeker een poosje vermaken. Wij waren zeker een uurtje of twee onderweg.

Moet u wachten op voorgangers dan kunt u even plaatsnemen op de bij iedere hole aanwezige overdekte bankjes. Voor € 3 voor volwassenen en € 1,90 voor kinderen tot en met 12 jaar, kunt u er een leuk wedstrijdje van maken.

Moe en hongerig geworden van al die avonturen? Naast de midgetgolfbaan ligt het pannenkoekenhuis/ restaurant/ partycentrum, waar u binnen of buiten op het terras kunt neerstrijken voor een drankje, en waar u kunt kiezen uit een groot aantal pannenkoeken, zowel zoet als hartig, om de honger te stillen. Naast pannenkoeken, staan er ook poffertjes, broodjes en nog tal van andere zaken op het menu.

De pannenkoeken zijn redelijk te noemen, ikzelf had een pannenkoek met bacon, champignons en ui besteld, deze was wat karig belegt met bacon, maar aan de andere kant had mijn man een pannenkoek met kipragout, die was weer rijkelijk belegt. Allebei de pannenkoeken waren overigens wel erg lekker. Mijn dochter had gekozen voor de poffertjes, die waren prima, alleen werden deze, helaas, geserveerd zonder roomboter. Al met al hebben wij hier prima gegeten voor een redelijke prijs.

U kunt in het partycentrum ook feestjes organiseren waarbij er talloze mogelijkheden zijn. Waaronder een flinke barbecue en andere maaltijden en dranken.

Een puntje van kritiek is dat er geen combinatie entreekaartjes te krijgen zijn voor zowel de speeltuin, het zwembad en de midgetgolfbaan.

Wilt u alle drie de activiteiten doen dan bent u al snel € 13,00 voor volwassenen en € 11,90 voor kinderen tot en met 12 jaar kwijt. Nu is dat voor een hele dag plezier nog best te doen, maar telt u daar ook nog eens een ijsje, pannenkoek en wat te drinken (gemiddeld € 1,70 per consumptie) bij op en het is misschien wat aan de prijs voor mensen met een krappe beurs en een groot gezin. Een combinatiekaartje zou deze kosten aardig kunnen drukken.

Recreatiepark Steinerbos is zeker leuk om een keer te doen. Zoals u ziet, kunt u zich hier op diverse manieren een hele dag vermaken, zonder persé een fortuin kwijt te zijn. Als wij nog eens in zuid Limburg vakantie vieren gaan we zeker een keer terug.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/09/02/een-dagje-recreatiepark-steinerbos-te-stein/

Laat een reactie achter