«

»

Sep 05 2010

Bericht afdrukken

Wagner ‘Big Pizza’s’ test.



Vanavond testen wij voor u drie smaken pizza's van het merk Wagner. Het gaat om het type 'Big Pizza', ofwel pizza's in de Amerikaanse stijl. Dus met een dikke bodem. We laten u eerst de afbeelding op de doos zien. Daaronder de pizza in bevroren toestand. En daaronder het afgebakken exemplaar.

Het gaat om de volgende smaken:

U kunt op de afbeelding klikken voor een grotere foto

Het eerste dat natuurlijk opvalt is dat de afbeeldingen op de dozen in de verste verte niet lijken op hetgeen uiteindelijk uit de oven komt. Of andersom natuurlijk.

Maar het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak en kwaliteit. Met de smaak zat het wel redelijk goed. Wij vonden de Cheese & Union het lekkerste. Daarna de BBQ-Chicken, en als laatste de Texas Pepperoni-Salami.

Om met de eerste (op de afbeeldingen) te beginnen:

De Wagner 'Big Pizza' in de smaak BBQ-Chicken: Zoals u ziet is deze zwaarder dan de andere pizza's. Wel 20 gram. En dat komt vermoedelijk omdat er ook niet meer dan 20 gram kip op te vinden is. Ofwel, je moest met een vergrootglas de kip zoeken. Verder was hij best wel te eten. De bodem bleef in de oven van buiten knapperig maar vanbinnen toch zacht. Wij vonden deze de één na lekkerste. Wat er precies barbecue aan was weten we echter niet. Er zat een wat zoetig sausje op, en kennelijk moet dat doorgaan voor iets van barbecue.

De Wagner 'Big Pizza' in de smaak Texas Pepperoni-Salami: Nou, salami zat er wel op. Zeker niet zo overdadig als op de afbeelding op de doos, maar dan toch. Alleen hebben we ons rotgezocht naar de pepperoni, ofwel (pittige) paprika. En niet gevonden zoals u begrijpt. De pizza was ook niet zo lekker. De tomatensaus was erg overheersend. De salami was niet pittig. Zelfs niet zout. De pizza was, op de tomatensaus na erg karig belegd. Kortom een redelijk smakeloze pizza met bijzonder weinig topping. Die kopen we zeker nooit meer.

De Wagner 'Big Pizza' in de smaak Cheese & Union: Ook deze pizza was vrij karig belegd. Alsof je een kaas-uienbroodje eet. Dus die kopen we de volgende keer dan ook in plaats van deze pizza. Ook in dit geval, net als in de andere gevallen, bleef de bodem in de oven van buiten knapperig maar vanbinnen toch zacht. Dit vonden wij nog de lekkerste pizza van de drie. Alhoewel, de lekkerste… Het beste te eten zou een betere omschrijving zijn. Want van geen van de pizza's werden we echt wild.

In het algemeen is het overigens zo dat die van buiten knapperige en van binnen toch zachte bodem van vrij korte duur was. Koelen de pizza's ook maar een beetje af dan is het net of je beschuit zit te eten.

We kunnen oprecht stellen dat er bij ons geen Wagner pizza's meer in komen. In ieder geval geen zogenaamde 'Big Pizza's'. Die overigens niet zo heel erg 'big' zijn als de naam doet vermoeden. Ze zijn vooral dik. Maar ook dat is niet per se een succes zoals u begrijpt. Binnenkort testen we vanzelf nog eens wat pizza's van een ander merk. Zo kunnen we wat vergelijkingsmateriaal opvoeren om de algemene kwaliteit van diepvriespizza's vast te stellen.

Zie ook de Dr. Oetker ‘Culinaria’ Pizza’s Test.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2010/09/05/wagner-big-pizzas-test/

1 reactie

  1. Roland

    Pepperoni kan verschillende dingen mee bedoelt worden.
    Echter, als je het van de Amerikaans-Italiaans kant bekijkt is het altijd een pittige worst.
    An paprika is een niet scherpe peper. Als je in een Nederlandse Italiaan een pizza met pepperoni bestelt krijg je hem zo goed als altijd met Spaanse pepers.

Laat een reactie achter