«

»

mei 10 2011

Bericht afdrukken

Review: Levering Smoker door de firma Gaswinkel (plus updates)Uiteraard mag ik u graag in kennis stellen van hoe de bestelling en levering door Gaswinkel van onze nieuwe 21" XXL Offset Smoker barbecue verliep.

Eerder al deed ik u een laaiend enthousiaste review toekomen over de werkelijk formidabele service van de firma Gaswinkel. Die was, zoals u onder de link kunt lezen simpelweg geweldig.

Maar u bent vanzelf natuurlijk ook nieuwsgierig hoe de uiteindelijke bestelling en levering verliep.

Ik kan niet anders zeggen dan dat Gaswinkel haar belofte volledig waarmaakte. Het bestellen op de site van Gaswinkel is dodelijk eenvoudig. Uit de verschillende betaalopties kozen wij voor het betalen met ideaal. Met een paar klikken hadden wij de betaling voldaan.

Direct daarop ontvingen wij een bevestiging via email met daarin hetgeen wij besteld hadden en de mededeling dat een medewerker binnen 24 uur contact met ons zou opnemen.

Dat laatste was in ons geval niet nodig omdat wij al direct contact hadden met de heer Hulsebos. Hij handelde de zaak verder af. Hij liet mij ondermeer weten mij een gietijzeren grillplaat t.w.v. € 59,95 (klik op de link voor de review) cadeau te doen met de bedoeling dat ik daar een onafhankelijk review over schreef op Veelkantie. En uiteraard deed ik dat zodra de gelegenheid zich voordeed de grillplaat in praktijk te testen.

Dezelfde dag nog kreeg ik van een andere medewerker van Gaswinkel een mail met daarin de leverdatum, maandag 09-05-2011, en een afschrift van de opdracht aan de transporteur.

Helaas ging daar wat fout. De transporteur bleek er een eigen planning op na te houden. Dus zat ik voor noppes gisteren thuis. Nu ken ik de weg in transportland dus ik heb rechtstreeks contact op met de transporteur. Met hem sprak ik af dat de levering eerste werk, dus tussen 08.00 en 09.00 uur, zou geschieden op 10-05-2011.

Ik liet per mail de heer Hulsebos weten dat ik dit niet erg kon waarderen, ook al was het de fout van de transporteur. Je zou maar een dag vrij genomen hebben om het pakket, ofwel een pallet van 85 kg, te ontvangen. Het is immers geen pakketje dat men even bij de buren af kan geven.

Uit de kerende mail van de heer Hulsebos kon ik niet alleen zijn excuses voor het ongemak opmaken, maar ook het feit dat hij de transporteur er ernstig op aangesproken heeft.

Vanmorgen, 10-05-2011, stond men inderdaad keurig om 08.45 uur op de stoep met de pallet. De chauffeur was een keurige jongeman die mij graag hielp om het pakket naar binnen te dragen. De pallet nam hij weer keurig mee retour nadat ik hem liet weten dat een europallet niet in mijn vuurkorf past, dus… dat ik er niets aan heb ;)

Het pakket was keurig ingepakt en volledig onbeschadigd. Dat maak je ook wel eens anders mee.

Mijn eerdere enthousiasme over de firma Gaswinkel, zeker na deze tweede en wederom keurige levering, is er alleen maar groter op geworden. De communicatie verloopt vlot en makkelijk. Op mails reageert men terstond of tenminste binnen circa 24 uur. Je krijgt ook adequaat en zeer snel antwoord op je vragen en ook voor een deugdelijk gratis en geheel vrijblijvend advies keert men bij Gaswinkel de hand niet om.

Helaas kunnen sommige andere firma's daar niet aan tippen. Bij de firma koopgoedkoop wacht ik bijvoorbeeld nu al 18 dagen op een antwoord op een doodeenvoudige vraag. Waanzin!

Ik kan iedereen aanraden om bij de firma Gaswinkel zijn spulletjes te kopen. Gaswinkel steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit!

Update I:

Zoals ik in mijn verslag: 21 Inch XXL Oklahoma Smoker – Mijn Ervaringen al liet weten was ik niet zo heel erg te spreken over de kwaliteit van de thermometer in de deksel. Hij paste niet lekker in de deksel en stond of scheef of op de kop. Ik heb hem toen maar aan de binnenkant langs de randen vastgekit met vuurvaste kit.

Ik had al enige tijd zo mijn twijfels over de accuratesse van de thermometer. Bij het stoken in het grillcompartiment kreeg ik de smoker met pijn en moeite niet voorbij de 200 graden Celsius. En dat kon gewoon niet kloppen.

Toen ik later nog eens mijn zogenaamde modificatie uitprobeerden herhaalde dit probleem zich. Ik dacht in eerste instantie dat de kolenbakjes in het grillcompartiment de kolen wat smoorde en dat ik daarom de temperatuur niet hoger kreeg dan wederom en maximaal 200 graden. Maar ook daaraan twijfelde ik sterk. Want in mijn 16 Inch Oklahoma Smoker Barbecue was het direct stoken in het grillcompartiment goed voor zeker zo'n 350 graden Celsius. Er klopte dus iets niet.

Toen ik gisteren toch kipvleugeltjes aan het grillen was nam ik er eens een digitale thermometer bij. En mijn vermoeden werd bevestigd.

De thermometer in de deksel werkt niet naar behoren. Hij wijkt al snel een 80 graden Celsius in de min af. Dus als ik op basis van deze thermometer denk dat het 200 graden Celsius is in het grillcompartiment is het in werkelijkheid tegen de 300 graden Celsius. En dat is nogal een significant verschil en kan het resultaat van een grill of rooksessie ernstig beïnvloeden.

Ik heb de firma Gaswinkel een mailtje gezonden met het verzoek een nieuwe thermometer op te sturen. Op basis van mijn ervaringen met de firma Gaswinkel heb ik er vertrouwen in dat ik deze zo spoedig mogelijk in huis heb. Maar dat laat ik u in een volgende update nog wel weten.

Update II:

Stuurde afgelopen donderdag (02 juni 2011) een mail naar Gaswinkel met het verzoek een vervangende thermometer te sturen voor in de deksel van de Offset Smoker Barbecue omdat de ‘oude’ niet goed bleek te functioneren.

Kreeg vrijdag (03 juni 2011) al bericht per mail dat een nieuwe thermometer maandag verzonden zou worden. Bij de mail zat eveneens een keurige duidelijke instructie hoe ik de ‘oude’ thermometer kan vervangen voor de nieuwe. Tevens bleek uit de mail van Gaswinkel dat men een kwalitatief betere thermometer uit het eigen assortiment zal leveren omdat men erkent dat de originele soms van wat mindere kwaliteit blijken te zijn.

Kreeg gisteren (06 juni 2011) een mailtje van UPS waaruit ik kon opmaken dat de vervangende thermometer vandaag in mijn bezit zal zijn.

Vandaag (07 juni 2011) verwacht ik dus, als UPS een beetje meewerkt, de nieuwe thermometer. Als men een beetje bijtijds is kan ik vandaag de thermometer nog vervangen. Een handeling waarvan ik uiteraard verslag zal doen op Veelkantie.

Kortom, de service van Gaswinkel is tot op heden wederom uitstekend! Geen onvertogen woord en geen gemor. Zo mag ik het graag zien ;)

Update III:

De nieuwe thermometer die ik onder garantie ontving van de firma Gaswinkel is van uitstekende kwaliteit. 100% beter dan het standaard rommelding dat ik bij de Smoker ontving. En… hij zit er inmiddels al in! Zie daarvoor: Vervangen thermometer 21" Oklahoma Offset Smoker Barbecue.

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/05/10/review-levering-smoker-door-de-firma-gaswinkel/

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Fort

  Goedemorgen Veelkantie,

  Yep, het is zover. Vanmiddag ga ik de door mij bestelde 16″ smoker (incl. hoes) ophalen in Zoetermeer. Eergisteren via de website besteld, vandaag telefonisch contact.
  Ik hoop dat mijn thermometer het beter doet dan die van jou, 80 graden verschil is niet niks, alhoewel het e.e.a. dan wel sneller gaar is dan je had gedacht (hahaha).

  Enfin, we zullen zien. In het weekend heb ik in ieder geval een leuk klusje. Fijn de smoker in elkaar zetten. Bakjes voor in de gaarbak halen, vuurvaste kit aanschaffen en kijken of ik bepaalde schroefjes e.d. bij voorbaat al kan vervangen door RVS-exemplaren voor zover nodig en mogelijk. Mocht je hier tips over hebben, dan hoor ik dat graag. Ook eventuele andere zaken waar ik op moet letten bij het in elkaar zetten verneem ik graag. Dat scheelt een hoop gedoe achteraf, wanneer de smoker in elkaar is gezet.
  Overigens ben ik mij ook aan het oriënteren op goede briketten. Ik heb begrepen dat de Ecobrasa en Dammers erg geliefd zijn, zowel v.w.b. de hitte als de minimale as die achterblijft. Ik denk dat ik begin met de cocos-briketten die momenteel worden aangeboden bij Blokker (iets van Royal Patio of zo).

  Tot zover… Ik wens jou en de jouwen een goed weekeinde met veel zon,
  Fort

  1. Meneer Veelkantie

   Hoi Fort,

   Mooi, is het eindelijk zover ;)

   Ach ja, die thermometer… kan gebeuren dat iets niet zo werkt als het bedoeld is. Komt vanzelf wel goed. En ik heb ook nog een digitale thermometer om de boel te controleren, dus we kunnen roken en grillen.

   Sterker nog, ben nu een lamsrib aan het roken. Eerste keer, dus ben erg nieuwsgierig of het wat is, en of roken de juiste methode is.

   Het in elkaar zetten van de smoker wijst zichzelf. En anders heb je nog altijd de montage beschrijving. Komt helemaal goed man ;)

   Ik werk gewoon met houtskool en briketten en daarbij wat rookhout. Werkt prima en kost geen bal. De voordelen die je mogelijkerwijs hebt met Ecobrassa en andere sjieke soorten briketten vervallen subiet bij de prijs die het kost per verpakking. Ik betaal nog geen € 1,50 per 2 kilogram. Die andere merken kosten al snel circa € 10,00 voor ongeveer een gelijke hoeveelheid. Bovendien, met houtskool heb je ook nog eens de echte BBQ smaak te pakken.

   Ik wens je veel plezier van het weekeinde, en ik verneem graag van je hoe alles is verlopen.

 2. Fort

  Hoi Veelkantie,
  Gistermiddag de smoker opgehaald met een collega. Was lekker rustig op kantoor, dus we konden er even tussenuit.
  We werden onthaald door Linda (vestiging Zoetermeer). Erg vriendelijk en gaf veel informatie. Later ook nog met de heer des huizes gesproken, die mij uitnodigde om naar zijn smoker te kijken in de tuin. Ook hij gaf nog een aantal tips, waaronder het gebruik van de grillplaat. Ik had al aardig wat centen uitgegeven (smoker, hoes en 10kg beukenlatjes), dus ik koop de grillplaat later.
  Een andere tip was om van die grillbakjes (die platte, ondiepe met gaatjes) te gebruiken. Niet de wegwerpversie, maar de wat duurdere van bijvoorbeeld Blokker (afwasbaar en te hergebruiken). Zodoende blijft je vlees altijd schoon.

  Vandaag heb ik de smoker in elkaar gezet. Op zich ging het eenvoudig, maar er was een schroef die niet pakte/paste (in de stookkamer). Schroef is naar de kl*te, dus morgen even op zoek naar een nieuwe. Er is nu een kier in de stookkamer.
  Overigens heb ik geconstateerd dat er wel meerdere kieren zijn. Ik ga hem eerst inbranden (jawel, ga ik toch doen… sorry!), dan kan ik meteen zien waar hij ‘lekt’. Hoe ik hem ga afdichten weet ik nog niet. Vuurvaste kit of wellicht een vuurvaste ‘tochtstrip’.

  Het was wat ‘pielen’ om de stookkamer op de gaarkamer te bevestigen. Dat wil zeggen: op de gaarkamer ging wel, maar de 2 schroeven op het frame pasten voor geen meter. De gaten waren niet op elkaar afgestemd. Nadat ik de vuurkamer eerst op de 2 gaten van het frame had bevestigd, kreeg ik met wat wrikken de rest toch op z’n plaats.
  Enfin…, hij staat nu in de woonkamer te pronken, ziet er mooi uit. Wellicht dat ik hem morgen ga inbranden. Om te beginnen heb ik een zakje kokosbriketten bij Blokker gehaald (royal patio).

  Nog een fijn weekeinde!
  Fort

  1. Meneer Veelkantie

   Fort,

   Mooi om te horen dat je goed geholpen werd bij Gaswinkel. Erg vriendelijke en behulpzame mensen.

   Overigens is de grillkamer van de 16″ van een redelijk bescheiden oppervlakte, dus je kunt heel goed af zonder grillplaat. Uiteraard helpen alle beetjes, maar het is niet dat je niet zonder kunt. Ik heb met de 16″ een seizoen zonder gedaan en dat ging perfect.

   Ook zonder grillbakjes blijft je vlees wel schoon hoor. Ik denk eerder dat grillbakjes, zeker bij het roken van vlees, een obstakel is waardoor de hele lucht/ rook niet om het vlees kan circuleren.

   Ik heb nooit gezegd dat inbranden niet nodig of verstandig is. Ik heb alleen aangegeven dat het niet bijzonder veel helpt omdat je de verf na enige tijd er evengoed wel vanaf fikt ;)

   Het blijft natuurlijk plaatstaal dus dat werkt. Zo kan het komen dat je inderdaad soms met de voorgeboorde gaten niet helemaal uit lijkt te komen. Door een beetje te wrikken, duwen en trekken trek je de boel weer in het model zoals het bedoeld is. Dat is één van de vele voordelen van een zogenaamde ‘el cheapo’. Als je bij een ‘el peperdure’ niet helemaal uitkomt dan kun je het wel schudden. 3 of 4 mm plaatstaal wrik, trek of duw je niet even in model. En neem van mij aan dat ook de ‘el peperduro’s’ last hebben van hetzelfde ‘probleem’.

   Ik heb tussen de vuur en de grillkamer en tussen de schoorsteen en de deksel vuurvaste kit gedaan bij de 21″. Maar dat was om te voorkomen dat er vocht tussen kan komen. Zodra je de Smoker een keer flink opstookt met rookhout dan zul je zien dat de rook overal en nergens vandaan komt. Dat is bij de goedkopere, de duurdere en gewone BBQ versies zo. Zo’n ding is gewoon niet helemaal rookdicht te maken. En dat zou je ook niet willen want door deze kieren trekt de Smoker/ BBQ ook zuurstof aan om het brandproces gaande te houden. Bovendien heeft het nauwelijk tot geen effect op het resultaat. De rook en hitte komt toch wel daar waar het moet zijn, dus maak je er vooral niet te druk om ;)

   Ik verneem het vervolgverhaal wel van je. Overigens kun je ook foto’s posten bij je commentaren. Post de linkjes maar en ik voeg daar wel de juiste HTML/ embed code aan toe zodat ze ook werkelijk te zien zijn.

Laat een reactie achter