«

»

mei 28 2011

Bericht afdrukken

Review: Kroketten van Biz Biz (Lidl huismerk)Het werd weer eens tijd om wat snacks voor u te testen. Deze keer ging het om een drietal kroketten van Biz Biz, het huismerk van de Lidl supermarkten. We proefden voor u de Kipsaté, Goulash en Kalfsvleeskroketten.

Biz Biz (Lidl) Goulashkroket

Verpakking:

4 x 100 gram

Prijs:

 

Bereiding:

7 minuten in frituurvet of olie van 170 graden

Vlees:

22% (15% gekookt) rundvlees

Paneerlaag:

Stevige mooie krokante paneerlaag. Niet te dun en niet te dik. Overheerst niet.

Kwaliteit:

Zeer smaakvolle pittige kroket met een mooie stevige krokante paneerlag die niet breekt tijdens het eten uit de hand. Een duidelijke goulashsmaak. De kroket bevat behoorlijk veel vlees. Viel erg in de smaak bij alle deelnemers aan de smaaktest.

Biz Biz (Lidl) Kalfskroket

Verpakking:

4 x 100 gram

Prijs:

Bereiding:

7 minuten in frituurvet of olie van 170 graden

Vlees:

22% kalfsvlees

Paneerlaag:

Harde dikke paneerlaag. Te dik voor deze kroket en overheerst daardoor de smaak.

Kwaliteit:

We hebben in deze kroket geen kalfskroketsmaak kunnen ontdekken. De paneerlaag overheerst de smaak erg. Het is alsof je een hap paneermeel eet. Vlees was nagenoeg onvindbaar. Viel bij geen enkele deelnemer aan de smaaktest in de smaak.

Biz Biz (Lidl) Kipsatékroket

Verpakking:

4 x 100 gram

Prijs:

Bereiding:

7 minuten in frituurvet of olie van 170 graden

Vlees:

15% kipvlees

Paneerlaag:

Stevige mooie krokante paneerlaag. Niet te dun en niet te dik. Overheerst niet.

Kwaliteit:

Bijzonder lekkere kroket. Smaken minstens net zo lekker als de AH Kipsaté Kroketten. De AH hebben alleen een beetje een Javaanse satésmaak, en dat is net even iets lekkerder. Zijn wel wat steviger en is dus makkelijker uit de hand te eten. Mooie romige satésmaak. Jammer genoeg is het kipvlees nagenoeg onvindbaar.

Als wij in de toekomst nog andere smaken kroketten van Biz Biz proeven dan vullen wij deze review aan met deze smaken. Voor zover zijn we niet ontevreden over de kroketten van Biz Biz.

De Goulashkroket was ronduit goed gevuld met veel vlees, lekker pittig, smaakte ook werkelijk naar goulash en had een stevige paneerlaag zonder dat deze de smaak van de kroket overheerste. Voor herhaling vatbaar.

De Kalfskroket was smakeloos en smaakte niet als een kalfskroket. Vlees was nagenoeg onvindbaar. De paneerlaag was hard en dik waardoor je het gevoel had een hap gefrituurde paneermeel te eten. Beslist niet voor herhaling vatbaar.

De Kipsatékroket was erg smakelijk en had een lekkere romige satésmaak. De paneerlaag was stevig, waardoor deze goed uit de hand te eten is, maar overheerste de smaak geenszins. Jammer dat we, op wat spikkeltjes na, bijna geen kip aantroffen. Zeker voor herhaling vatbaar.

De prijzen van de kroketten moet ik u vooralsnog even schuldig blijven. Ben het bonnetje van de Lidl kwijt. Zodra we weer eens bij de Lidl zijn zal ik de prijzen alsnog noteren.

Zie ook:

En eveneens:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/05/28/review-kroketten-van-biz-biz-lidl-huismerk/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Fort

  Hoi Veelkantie,
  Leuk… die ‘reviews’ van diverse artikelen van de alom bekende supermarkten.
  Ook wij winkelen regelmatig bij Lidl (en Aldi), in het bijzonder om de lage prijzen. Wat wij daar dan niet kunnen scoren of wat niet voorradig is halen we alsnog bij C1000 of Appie.
  Kroketten zij we hier ook dol op. Vooral de saté-kroketten hebben mijn vrouw en ik – vooral in het verleden – volop gegeten. Was nog in de tijd dat wij zonder kinderen waren. Nu eten we wat regelmatiger en ‘s-avonds geen puf meer om te frituren (hahaha). Grappig, want ik heb zojuist de zelfgemaakte loempia’s opgemaakt. Morgen ga ik met m’n oudste dochter aan de slag om nieuwe loempia’s te maken.
  Nog even terugkomend op de kroketten:
  Kalfskroketten hebben mij nooit veel plezier gedaan. Meestal is de vulling wat ragou-achtig, waarbij enige structuur van vlees ontbreek.
  Rundvleeskroketten zijn al beter, er is echter een groot verschil: bij sommigen kun je echt stukjes vlees ontdekken… lekker!
  Kipsaté blijf ik lekker vinden. Lekker pittig, ook al kan ik niet altijd een stukje kip ontdekken… Maakt nikst uit! Waarschijnlijk vind ik ze lekker door de saté (ik heb Indische voorouders).
  Tot zover maar weer,
  Fort

 2. Chamkila

  Hallo!

  Ik wil even vermelden , dat wij de garnalen kroketten hebben gekocht en geproefd…
  ze zijn heerlijk!

  Het aller prettigste is, dat er GEEN GELATINE in zit.
  Wij eten dit niet, en helaas zit dit ook in heel veel vis snacks, en omdat wij geen vlees eten is dit heel vervelend.

  Hebben jullie nog meer vis snacks waar geen gelatine in is verwerkt?

  Bedankt! Chamkila

 3. smans.hart van brabandlaan 407 tilburg

  wij hebben al drie keer frikadellen gehad waar er maar negentien in zitten in een doos van twintig

 4. Ger bogaard

  Vraag? Waarom zijn er geen grootverpakking van bami hapjes en nasi schijven.
  Handig voor grote gezinnen en voorraad aanleggen.
  Wel snacks door elkaar maar geen losse grootverpakking?
  M.vr.gr.

  1. Meneer Veelkantie

   Ger,

   Goeie vraag, verkeerde adres ;)

Laat een reactie achter