«

»

Jun 21 2011

Bericht afdrukken

Review: Huismerk Salades C1000



In onze serie testen van salades voor op brood of toastje zijn deze keer de salades van het C1000 huismerk aan de beurt. Althans… huismerk… Het gaat dan om een private label die voor C1000 in dit geval, maar vaak voor een aantal afnemers en supermarkten worden gemaakt. Men doet het soms alleen zelf in een bakje en voorziet het van een eigen etiketje.

We zouden dan ook in theorie en praktijk wel eens dezelfde salades kunnen testen die wij eerder al eens testen van een andere supermarktketen. Laten we eens kijken of dat in het geval van C1000 Huismerk Salades het geval is.

Gyrossalade

Als eerste testen we de C1000 Gyrossalade. Een salade waar we erg nieuwsgierig naar zijn omdat wij gek zijn op Gyros en daarvan de smaak en structuur wel kunnen dromen.

De Gyrossalade kost € 1,19 per 150 gram.

De salade ruikt in ieder geval enigszins Gyrosachtig. Maar wel met een zurige boventoon. Het ruikt eigenlijk een beetje zoals Heinz Sandwich Spread ruikt.

Het smaak ook nog enigszins in de verte naar Gyros. Maar het zo evenzogoed een Döner salade kunnen zijn, en dan hadden we ook dat er in de verte in kunnen herkennen. En wat opvalt is dat de salade behoorlijk pittig is. Niet iedereen zal daarvan even gecharmeerd zijn. Gyros, uitzonderingen daargelaten, smaakt in de regel ook niet zo peperig. Döner dan weer wel omdat je daar in de regel sambal bij eet.

De structuur is moeilijk te vertalen in woorden. Er zit aardig wat vlees in (30% volgens het etiket) maar de saus waarin dit ligt is zalverig en wat schifterig. Niet perse onaangenaam, maar het had lekkerder geweest als het een wat gladdere saus had geweest. De saus doet ook wat aan goulash denken. Ik denk dat een tzatziki-achtige saus beter had geweest.

Al met al is het op zich wel een redelijk lekkere salade. Maar het is geen salade waar je echt verlekkerde gevoelens van krijgt en die uit zou nodigen om er meer van te nemen of nog eens te kopen. We zouden deze salade ook niet kopen omdat wij zo gek zijn op Gyros en deze salade ons daaraan zou doen denken. Want dat is helaas niet het geval. Het zou misschien beter zijn als men de salade om zou dopen naar 'Döner' Salade. Inderdaad, met de haakjes voor en na Döner.

Ei Bacon Salade

De Scharrelei Bacon Salade van de Lidl was ronduit voortreffelijk. We zijn dan ook nieuwsgierig of de C1000 kan concurreren met deze salade.

De Ei Bacon Salade kost € 1,29 per 150 gram.

Sec op de prijs verliest C1000 de concurrentieslag in ieder geval. De Scharrelei Bacon Salade van de Lidl kost slechts € 0,99 per 200 gram. Om de concurrentieslag alsnog te kunnen winnen moet de salade van C1000 behoorlijk veel lekkerder zijn.

De salade ruikt in ieder geval niet zurig. Althans, de zurigheid is niet nadrukkelijk aanwezig. Dat is alvast een goed teken.

De salade smaakt ook goed. Op geen enkel punt zurig. Niet teveel bacon waardoor de salade niet te zout is, en niet te weinig bacon waardoor de salade te flauw zou zijn. Wat betreft de smaak zit het wel goed, maar in combinatie met de prijs niet zo goed dat het de concurrentie aankan met de Scharrelei Bacon Salade van de Lidl.

De structuur is goed. Misschien is de saus wat aan de dunne kant, maar dat is niet echt storend. De saus is niet schifterig, dus de verhouding tussen eiwit en eigeel is in orde. Zouden we even niet in de buurt komen van de Lidl dan bestaat er de kans dat wij deze dan maar meenemen bij de C1000 als goed, maar toch aanzienlijk duurder alternatief.

Kip Saté Salade

We hebben een hele goede ervaring met een (Javaanse) Kip Saté Salade, en een hele slechte ervaring met een Kip Saté Salade. Waar kunnen we deze Kip Saté Salade van de C1000 tussen passen? En kan deze concurreren met de voortreffelijke (Javaanse) Kip Saté Salade van wederom de Lidl? We gaan het meemaken!

De Kip Saté Salade kost € 1,26 per 150 gram.

Ook in dit geval verliest de salade al direct de concurrentieslag met de salade van de Lidl omdat je daarvoor € 0,99 per 200 gram betaald. En die salade was gewoonweg voortreffelijk lekker.

De salade ruikt lekker. Misschien wat te nadrukkelijk naar soja maar niet perse op storende wijze. Dit is immers geen Javaanse salade, dus die kan en mag wat anders ruiken.

Van de smaak kunnen we niet erg wild worden. De saté is dusdanig donker dat deze enigszins naar koffie lijkt te smaken. De smaak komt ergens wel een beetje overeen met de Kip Saté Salade van de Jumbo. En dat was ook al niet zo'n succes.

Gelukkig zit er in deze salade wel een betere kwaliteit kip. In de salade van de Jumbo zat weliswaar veel meer kip (30%), maar die was van een akelig harde glazige kwaliteit. Dat is bij deze salade niet het geval. De kip voelt redelijk mals aan in de mond. We vragen ons wel af of er echt 24% kipvlees in deze salade zit. Zo voelt het niet aan. Misschien dat dit komt omdat het om erg kleine stukjes kip gaat. Nergens even een lekker flink stukje kip. En dat is jammer.

De structuur van de salade is wel behoorlijk goed. Daar kan ik zeker geen commentaar op leveren. De saus is niet te dik of te grof en ook de witte kool in de salade is niet te hard. Laten we het erop houden dat het een redelijke salade is. Beetje aan de dure kant, dat weer wel. Maar dat gaat eigenlijk op voor alle C1000 Huismerk Salades.

Voor de kwalitatief veel betere salades van bijvoorbeeld de Lidl betaal je € 0,99 per 200 gram. U kunt dat teruglezen onder: Review: Ambachtelijke Salade van de Lidl. Maar gelukkig zijn de salades van de C1000 ook weer niet zo duur als de salades van het huismerk van de Jumbo. Dat kunt u teruglezen onder: Review: Salades van het Jumbo huismerk. Die waren ook nog eens niet te eten zo slecht, en dan heb je altijd teveel betaald. Zo simpel is dat.

Nu zaten er wel op twee van de drie C1000 salades (de Gyros en de Kip Saté) een stickertje met daarop Actie geplakt. Nu betwijfelen we of er werkelijk sprake was van een actie want nergens kunnen we op de kassabon of in de winkel terugvinden wat de salades dan normaal kosten of welke korting wij zouden hebben genoten. Van andere Actie producten stond het wel op de kassabon en op de schappen. Zoals bij de niet zo geweldige C1000 Verse Italiaanse Pizza's. Ik denk ook niet dat de salades, gezien de kwaliteit en hoeveelheid, veel duurder mogen zijn.

Al met al krijgen de Huismerk Salades van de C1000 die wij vandaag testen, ervan uitgaande dat dit de juiste niet-actieprijs was, van ons het predicaat 'redelijk' tot 'goed' mee. Maar die 'goed' is dan wel een beetje met de hakken over de sloot.

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/06/21/review-huismerk-salades-c1000/

Laat een reactie achter