«

»

jul 09 2011

Bericht afdrukken

Heerlijke Entrecôtes van de grillplaat



Dochter Veelkantie at vandaag op school omdat het de laatste schooldag voor de grote vakantie was. Dus besloten meneer en mevrouw Veelkantie zichzelf eens te verwennen. Want dochter Veelkantie lust niet zo graag zaken als biefstuk, steak en Entrecôte, maar wij zijn er dol op, dus grepen wij deze kans met beide handen aan.

Dus kochten wij bij de Worstenmakerij twee mooie grote sappige Entrecôtes voor een zeer schappelijk prijsje.

Normaal bak ik de Entrecôtes altijd op de barbecue, maar daar was het weer even niet naar. Maar toen had ik een ander probleempje… de Entrecôtes waren simpelweg te groot voor de (grill)pan. Dus moest ik creatief zijn.

Enige tijd geleden kreeg ik van de firma Gaswinkel een hele mooie loodzware gietijzeren grillplaat cadeau met de bedoeling daar een review over te schrijven. Het geen ik uiteraard ook deed.

Na het schrijven van de review had ik eigenlijk niet echt meer omgekeken naar de grillplaat. Die lag dan ook enigszins weg te roesten. Maar nu kwam de grillplaat zeker wel weer van pas. Want als zo’n plaat werkt op de barbecue, dan werkt deze ook op het gasfornuis! Dus maakten we de grillplaat zo mooi mogelijk schoon als we konden en verwijderde de roestigheid een beetje.

In het midden van ons 5-pits gasfornuis zit een hele grote gasbrander, en daar legde ik de grillplaat overheen. Dat lag uitstekend en mooi stabiel, dus ging het gas er lekker hoog onder.

Toen de plaat eenmaal heet genoeg was mochten de Entrecôtes erop.

Na een minuut of drie waren ook de andere kant van de Entrecôtes aan de beurt.

Weer drie minuten later mochten de prachtige Entrecôtes van de grillplaat af op een opgewarmd bord om even tot rust te komen en de sappen zich te laten herverdelen door het vlees heen.

En toen kwam ik er achter dat ik vergeten was zilverfolie mee te nemen. Dus loste ik het zo op…

Na een minuut of 7 gerust te hebben was het tijd om de borden op te maken.

Ik hoef u vast niet uit te leggen hoe fantastisch en smaakvol dit bordje eten was. Bijna orgastisch!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/07/09/heerlijke-entrectes-van-de-grillplaat/

3 reacties

  1. fernanda

    het is voor ons bijna etenstijd, en met dit soort maaltijden als voorbeeld, ga ik nu de keuken in om iets lekkers te brouwen

  2. Roger

    Waar heb je die plaat gekocht?

    1. Meneer Veelkantie

      Hoi Roger,

      Bij gaswinkel.com

Laat een reactie achter