«

»

aug 09 2011

Bericht afdrukken

Heerlijke Shoarma Champignonsoep

De eerste regel die je moet onthouden bij budget-koken is dat weggooien zonde is. Je moet altijd een nieuwe bestemming zien te vinden voor restjes en kliekjes.

Een nieuwe bestemming vinden voor eten van de dag daarvoor, of misschien wel meerdere dagen daarvoor, is puur gevonden geld. Je hebt immers het geld voor het eten of de bestandsdelen al uitgegeven. Met wat kleine aanvullingen zet je voor bijna niets weer iets lekkers op tafel. Zoals bijvoorbeeld een Shoarma Champignonsoep.

Goed, het is natuurlijk geen culinair hoogstandje om de shoarma gebakken en al en wat champignons in een pakje champignonsoep te gooien, maar het is zeer smakelijk, vult enorm goed en is bovendien spotgoedkoop. En maak je er een flinke pan van dan eet je er meermaals van.

Het is eenvoudig. Koop een pakje romige gebonden champignonsoep en maak dit aan zoals je dit normaal zou doen. Snij wat champignons en gooi deze in de soep. Breng eventueel met peper en zout de soep nog wat op smaak. Doe nu ook het restant van de shoarma van de dag ervoor erbij. Speur eens in de koelkast en kijk af u nog andere restantjes heeft liggen. Bijvoorbeeld wat prei of rode paprika. Die dat eventueel ook in de soep als het u lekker lijkt en laat de boel even goed doorkoken tot alle ingrediënten gaar zijn. En uw soep is klaar.

Eet smakelijk.


Product

Hoeveelheid

Prijs

Waar

Shoarma Wat u over heeft € 0,00 Reeds gekocht
Prei of paprika Wat u over heeft € 0,00 Reeds gekocht
Champignons 250 gram € 0,85 Jumbo
Champignonsoep Zakje € 0,91 Jumbo
 

____________

Totaal

______

€ 1,76

 


Deze blogpost is 537 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/08/09/heerlijke-shoarma-champignonsoep/

2 reacties

  1. Yvonne

    Ik had van shoarma en prei/parpika toch een hartige taart gemaakt, geloof ik…. Beetje bloem, boter, zout en water (alles in huis) voor het deeg, uitje, knoflook, eieren en scheutje melk (allemaal in huis), samen met de restjes voor de vulling en dan even de oven in. Beetje rauwkost erbij (uit de tuin, gratis)….. :-D

  2. Meneer Veelkantie

    Yvonne,

    Kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *