«

»

sep 26 2011

Bericht afdrukken

In het Nieuws–Honden eet festival afgelast

Een honden eet festival dat volgende maand in China gehouden zou worden is afgelast nadat vele duizenden ‘dierenliefhebbers’ in de wereld daartegen protest aantekende. Het festival werd al 600 jaar lang jaarlijks gehouden en stamde nog uit de Ming Dynastie. Gedurende het 3 daagse festival zouden naar verluidt  circa 15.000 honden worden bereid tot een maaltijd.

Persoonlijk ben ik niet tegen het eten van honden. Net zomin ik tegen het eten van varkens, koeien, konijnen of kippen, enzovoort, ben. Zolang de beesten een beetje fatsoenlijk leven hebben gehad en op een diervriendelijke manier aan hun einde komen zou het niet meer dan zeer etnocentrisch zijn om Chinezen aan te vallen op hun eetgewoontes.

Ik ben dus tegen het verbieden maar voor het reguleren. Bovendien vallen het aantal honden dat naar verluidt tot Dog Shanghai of Peking Dog zouden worden omgezet volledig in het niet bij de vele tientallen miljoenen lammetjes dat jaarlijks geofferd worden tijdens het islamitische offerfeest. Zolang politiek correcte en ‘dierenliefhebbers’ het lef niet hebben om dat keihard aan te pakken is het ronduit laf en hypocriet om Chinezen wel te veroordelen voor om hun eetliefhebberijen omwille van het simpele feit dat Chinezen je niet opblazen als je kritiek hebt op hun ‘culinaire tradities’.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/09/26/in-het-nieuws-2/

Laat een reactie achter