«

»

apr 18 2012

Bericht afdrukken

Confronterende Taart Actie tegen VrouwenbesnijdenisSTOCKHOLM -  (15 april 2012) De Zweedse minister van Cultuur, Lena Adelsohn Liljeroth, heeft ter gelegenheid van Wereldkunstdag, als protest tegen het mutileren van de geslachtsdelen van vrouwen via besnijdenis in Afrikaanse landen (en naar ik hoop eveneens tegen dezelfde barbaarse ‘culturele’ praktijken in islamitische landen en hun cultuur) een levensgrote taart in de vorm van een Afrikaanse vrouw aangesneden. Terwijl de minister de taart in het onderlichaam aansneed kermde de taart luidkeels van de pijn. Na het aansnijden van de taart droop er, ter symbolisering van het bloeden, rode vulling uit de taart.

Weliswaar geen buitengewoon smakelijk en een behoorlijk confronterende actie, maar beslist noodzakelijk. Want er moet een einde komen aan niet alleen meisjes-, vrouwen- maar ook jongens- en mannenbesnijdenis uit ‘culturele’ en religieuze motieven. Het verminken van de geslachtdelen van doorgaans zeer jonge jongens en meisjes uit welk motief dan ook heeft geen plaats in de wereld anno 2012. Maar daar is kennelijk niet iedereen het mee eens, zo bleek wel.

Zie de video van deze protestactie onder de streep

Volgens zowel wraakzuchtige, want de minister wil de subsidie aan een nationalistische krant intrekken, rechtse alsook altijd overal tegen protesterende linkse activisten, cultuurelativisten, die zich kennelijk drukker maken om het zonder verdoving slachten van dieren, en De Vereniging van Afrikanen in Zweden,  betrof het een ‘platte racistische’ actie. Het zou namelijk gaan om het beeld van een ‘stereotypische’ Afrikaanse vrouw. Het zou ook ‘zeer schokkend zijn voor vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van besnijdenis’ aldus diverse activistische protesterende groeperingen.

De protesten zijn op niets anders gebaseerd dan gezochte ‘argumenten’. Zoals ieder mens met een beetje objectieve blik kan waarnemen op foto’s en video’s gaat het in geval van de taart om een kunstzinnig vormgegeven sculptuur van Afrikaanse vrouw zoals we dit wel kennen.

Geen van de protesterende partijen heeft zuivere motieven. Zoals ik al aantipte hebben de rechtse protesterende wraakmotieven omdat deze minister de subsidie wil intrekken van een nationalistische Zweedse krant onder het mom dat de Zweedse overheid geen ‘extremistische’ en ‘racistische’ krant dient of wenst te steunen. Men ziet dus nu de gelegenheid om deze minister ‘terug te pakken’ wegens ‘het aansnijden van een racistische taart’. De linkse en cultuurrelativistische protesterende dulden sowieso geen kritiek op andere culturen dan de eigen cultuur, want dat zou altijd uit ‘racistische’ motieven zijn. De Afrikaanse protesterende protesteren tegen deze actie omdat men geen kritiek duldt op de Afrikaanse cultuur van en door ‘blanke Westerlingen’.

Het aangevoerde ‘argument’ dat het ‘te schokkend zou zijn voor slachtoffers van besnijdenis’ is te ridicuul voor woorden. Het protesteren tegen dit soort barbaarse praktijken kan niet schokkend genoeg zijn willen we een einde maken aan dit soort ‘culturele’ en religieuze achterlijke praktijken. En als het aansnijden van een gillende taart al teveel zou zijn voor de tere zieltjes van ‘slachtoffers’, rechtse, linkse en Afrikaanse mensen, dan moet men weten dat het nog niets vergeleken is met de werkelijke praktijk van het genitaal verminken van jongetjes en meisjes.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/04/18/confronterende-taart-actie-tegen-vrouwenbesnijdenis/

38 reacties

Naar het reactie formulier

 1. henk

  wat een kolder om elke vorm van besnijden over 1 kam te scheren…. er zijn vele vormen van besnijden,en ook onder vele omstandigheden………….het besnijden van een vrouw kan bestaan door het wegnemen van het kapje van de clitoris,of door het wegsnijden van de beide schaamlippen en in het ergste geval het daarna dichtnaaien van de vagina…
  bij jongetjes of mannen is er de mogelijkheid om een stukje ,de helfd,of de gehele voorhuid te verwijderen…. dit kan ook op doctors advies gebeuren..
  ik mis in jouw onvolledig stukje ook jouw afgunst tegen de besnijdenis op doctors advies…..
  zou wel mooi staan besnijden uit culturele gronden niet toegestaan,maar op doctors advies mag het mes er wel in……….. tja dan is het opeens cultureel verantwoordt.

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Ik ga geen onderscheid maken tussen ‘een beetje’ verminken en totaal verminken van geslachtsdelen van jongens en meisjes beste Henk. Als er geen enkele medische noodzaak toe bestaat dan moet men gewoon van de geslachtsdelen van kinderen afblijven.

   Als je het verschil niet snapt tussen het incidenteel wegnemen van de voorhuid uit medische noodzaak of massaal kinderen verminken uit barbaarse culturele of religieuze motieven dan lijkt het me volkomen zinloos om daarover met jou in discussie te gaan.

 2. henk

  waar haal jij de wijsheid vandaan dat ik besnijden goedkeur??
  een niet objectief stukje waar je dus geen commentaar op mag geven van de schrijver, jammer,maar niks nieuws onder de zon ;-) net als elke keer aangevallen te worden om je geloofsovertuiging.. zooooo voorspelbaar.
  waarom reageer je wel op deze reactie en niet op andere wel kookgerelateerde onderwerpen??

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Wat zou er niet objectief zijn aan het artikeltje? Oh natuurlijk, ik benoem niet iedere vorm van besnijden… Ik ‘nuanceer’ niet in dit soort zaken. Ik wens de smerige realiteit niet te verzachten. Klopt!

   Dat is niet objectief? Veel objectiever kun je het niet krijgen. Ik stel gewoon dat je hoe dan ook met je poten van de genitaliën van kinderen af moet blijven… Klaar. Wat valt daar tegenin te brengen beste Henk?

   Natuurlijk Henk… Ik snap dat jouw profeet dol was op de genitaliën van kindertjes, en dat dit voorbeeld voor jou als moslim zeer navolgenswaardig is of zou moeten zijn, maar dat je als Westerse Nederlander die beter weet de islamitische praktijken liever wat wilt verzachten naar een ‘beetje’ rommelen met of verminken van de genitaliën van kinderen. Want dat klinkt zo lekker ‘genuanceerd’ Henk. Dan is het zelfs net alsof je een buitengewoon ‘tolerant’ en ‘ruimdenkend’ mens bent.

   Je hebt toch al twee keer eerder commentaar gegeven op dit artikel? Denk je niet dat het een beetje dom staat… in je commentaar roepen dat je geen commentaar mag geven? Dus wat klets je Henk?

 3. henk

  lekker makkelijk om iemand geen antwoordt te geven,en hem fijn de grond in te trappen he??
  ik heb niet geschreven dat ik besnijden goedkeur,ik heb alleen een aanvulling gegeven op jou onvolledig artikel, jij die altijd oppert,dat hij grondig onderzoek doet!!!
  maar dat als een klein kind afwimpelt,en meteen op mijn godsdienst afgeven terwijl JIJ degene was die in een eerder artikel aangaf niet over godsdienst te willen praten…..
  gefrustreerd ben je,en gelukkig sta ik niet alleen in deze,het valt mij op dat er de laatste tijd wel meer mensen zijn die jou plak en knipwerk de grond in boren en jij dat vervolgens afwimpelt als nonsins en klinklare leugens….
  jij bent zielig en de hele wereld moet dat weten,hoevaak haal jij jou ziekte wel niet aan ?? en zelfs de reacties van een vereniging wimpel jij af..
  ja het is een smerig gezicht,die huidziekte,en ja het is naar om dat te hebben… maar om daar elke keer weer over door te drammen.
  ga lekker koken,daar ben je wel goed in,en hou je verre van andere zaken,want daar heb je helaas geen of te weinig kaas van gegeten..

  groetjes henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Ik heb geweldig kunnen lachen om jouw reactie. Er is (g)een groot komiek/ kleuter [doorstrepen wat niet van toepassing is] aan jou verloren gegaan ;)

 4. MdJ

  Denk dat Henk maar eens een ander blog moet gaan zoeken. Of niet een reactie uit lokken.

  Replyen betekent meestal een antwoord. En dat kan slecht zijn.
  Jullie geven beide een mening hier over. Dat moet gerespecteerd worden.
  Kinderachtig gekibbel laten we maar op youtube ofzo.

  Ben zelf om medische redenen een stukje kwijt.
  Geloofs overtuigend besneiden vind ik best kunnen. Echter er zijn stammen die het een stapje erger maken. Dat vind ik dan weer niet kunnen.

  1. Meneer Veelkantie

   MdJ,

   Ach, ben het mens er niet naar om mensen het ‘recht’ Veelkantie te bezoeken te ontnemen ;) Of iemand moet echt de boel hier gaan lopen terroriseren natuurlijk.

   Henk, of wie dan ook, hoeft ook totaal geen respect te hebben voor mijn of andermans mening. En het mag wat mij betreft best wel stevig zijn. Ik heb daar niet zo’n probleem mee. Ik ben niet van porselein en ik verwacht ook van andere mensen dat ze een tegen een stootje kunnen. Zeker als ze zelf de discussie aanzwengelen, het zich permitteren om stevige kritiek te uiten en grote woorden te gebruiken. Kun je daar niet tegen of ga je dan kinderachtig lopen trollen dan heb ik maar één boodschap. If you can’t stand the heat… Get the fuck out of my kitchen ;)

   Het lijkt er inderdaad op dat mensen kennelijk verwachten dat ze hier soms best heftige, en doorgaans zeer slecht onderbouwde, kritiek mogen uiten zonder dat ik op mijn eigen blog die kritiek beantwoord op de wijze dat het mij past. Inderdaad een vreemde denkwijze.

   Wegens medische redenen besneden moeten worden is natuurlijk heel iets anders dan kinderen besnijden, en niet zelden verminken, om ideologische, culturele of religieuze redenen. Want dat laatste acht ik gewoon in strijd met de universele rechten van het kind en de mens in het algemeen. Sowieso ben ik van mening dat je een kind niet dwangmatig aan jouw denkbeelden of gezindheid mag onderwerpen. Laat het kind lekker, zodra het de volwassen leeftijd heeft bereikt (jaar of 21), zelf beslissen of het gedoopt wil worden, zich aan wil sluiten bij jouw ideologische, religieuze of culturele groep. En zeker in het geval dat daarvoor zoiets vereist is als het zonder enige medische noodzaak wegsnijden van een deel van het geslachtsdeel. En ik maak daarbij geen onderscheid of het een kleine of een totaal verminkende ingreep betreft. Want als een volwassen mens besluit dat hij of zij zijn genitaliën totaal wil verminken dan valt dit onder de vrijheid die iemand heeft te beschikken over zijn eigen lichaam. Ouders hebben simpelweg niet het recht om zulke beslissingen te nemen over de genitaliën van hun kinderen. Zeker niet als dit later heel veel leed, pijn, ongemak en seksueel disfunctioneren kan opleveren.

   Ik ben een buitengewoon liberaal mens. Maar niet onbeperkt tolerant tegenover alle idiotisme die men in zijn kop kan halen en vervolgens op andere mensen en zelfs of met name op kinderen wensen te projecteren. Want liberalisme betekend ook dat je jouw kind onbeperkte keuzevrijheid wilt bieden. En dan mag het weliswaar zo zijn dat je kinderen tot een bepaalde leeftijd dient te begeleiden en te adviseren, maar zelfs dan niet onder onredelijke dwang. Wij hebben onze dochter nooit wat verboden zonder daarvoor hele goede gronden aan te kunnen voeren waarmee we haar ervan konden overtuigen dat een bepaalde keuze niet in het belang van haar heden en toekomst was of is. En dat werkt uitstekend. We hebben een prachtige zelfstandig denkend en functionerend jong mens rondlopen. Heerlijk met een eigen karakter en heel veel respect en liefde voor haar ouders. Dus het werkt. En dat zien we alle dagen weer om ons heen. Want we kennen ook ouders die hun kinderen zaken verbieden of hen beperkingen opleggen waarvoor ze geen logische en redelijke gronden kunnen benoemen. En die kinderen zijn nu in de leeftijd dat ze zwaar gaan rebelleren tegen de ouders. En dat gaat er behoorlijk hard aan toe. Over en weer beschadigen deze mensen elkaar. Zo moet het dus niet.

   Ik heb niets met religie, ideologie, idealisme en utopisme. Ik heb er zelfs een zeer sterke aversie tegen. Niet in de laatste plaats vanwege de indoctrinatie die ermee gepaard gaat. En wat te denken van de gigantische bloedbaden waartoe dit heeft mogen leiden in het verleden maar ook in de toekomst. Laten we nou eens ophouden met dit soort zieke en verziekende zaken!

   En ach, als je geen vijanden maakt dan sta je dus kennelijk nergens voor. Dus mensen mogen het best en hartgrondig met me oneens zijn. Ze mogen me zelfs haten. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Die alte goet is, is sijner nabuyren gek. Toch ;)

 5. henk

  mdj ik ben het dan ook met jou eens,maar helaas trok veelkantie de verkeerde conclusie… actie reactie,dat weet ik en veelkantie weet dat van mij.. en daarom vindt ik hem ook na een heftige discussie nog wel lief hoor…,

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Ik trek helemaal geen verkeerde conclusie. Er valt niets te nuanceren aan het snijden in genitaliën van kinderen om culturele of religieuze redenen. Je hebt er maar met je poten vanaf te blijven.

 6. henk

  veelkantie waar in mijn reacties keur ik besnijden goed?? op doctorsadvies vindt ik ok….. nooit en te nimmer heb ik het besnijden goedgekeurd. ik keur het zelfs af en ben het geheel met jou eens dat je een kind zelf tot die keuze moet laten maken…
  in mijn eerste reactie schrijf ik …/zou wel mooi staan besnijden uit culturele gronden niet toegestaan,maar op doctors advies mag het mes er wel in……….. tja dan is het opeens cultureel verantwoordt
  daar wil ik mee zeggen dat ,en ik val weer terug op de islam helaas,dat als de doctor het uitvoert in naam van allah dat het opeens wel goed zou zijn… ja het is goed als het volwassen kind het wil, en niet als de ouders het zonodig willen …
  DAT vindt ik ervan.. en niks anders
  ben je het eens,mooi…. niet eens,ook goed. en laten we deze discussie verder met rust.. OK??

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Je lult er weer mooi een punt aan. Je had ook direct, zonder mitsen en maren, dit standpunt in kunnen nemen. Nu gooi je het over deze boeg. Prima. Maar je hebt je verraden door het besnijden van kinderen te willen ‘nuanceren’. Het zou een discussie wel eens heel erg ten goede kunnen komen als je eens eerst de moeite zou nemen om na te denken over hetgeen je wilt overbrengen in een reactie in plaats van een beetje uit een Pavlov-reactie te gaan ranten. Hoef je jouw reacties ook niet, na eerst een beetje te lopen trollen, telkens om te buigen tot een hele andere in feite tegenovergestelde boodschap. En wat je er later ook van maakt, feit blijft dat jij je ziel verkocht hebt aan de islam. En dat je dus eigenlijk niet met goed fatsoen nu kunt doen alsof je het niet eens zou zijn met fundamentele religieuze dan wel ‘culturele’ (voor)waarden, zoals besnijdenis bij standaard vooral jongetjes maar helaas ook vele miljoenen meisjes, van de islam.

 7. henk

  het is goed veelkantie….. ik heb div keren aangegeven van “waar keur ik besnijden goed”maar jij gaat daar niet op in ….. weet je trouwens dat niet elke moslim is besneden?? w.o mijn vrouw?? en waarom niet?? omdat niet elke moslim kortzichtig is daarom!!
  maar wat jij wilt, ik draag de zwarte piet…

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Niet iedere moslimvrouw zal worden besneden. Moet daar de vlag voor uit? Moeten we daaruit opmaken dat de islam zogenaamd een ‘tolerante’ religie zou zijn? Iedere moslimman heeft echter wel de plicht om zich te laten besnijden als dat in de jeugd niet heeft plaatsgevonden en men zich op latere leeftijd tot de islam bekeerde.

   En als reactie op jouw ‘censuur’ gejank… Mijn hint om eerst na te denken en dan pas te reageren is overduidelijk niet bij je aangekomen. Niet dat ik dat verwacht had, want je bent en blijft iemand die niet erg veel of lang nadenkt voordat hij iets (doms) doet.

 8. henk

  dus toch cencuur…… tja jammer

  gr henk

  nogmaals, ik trek de zwarte piet wel hoor

 9. henk

  hmmm ik was te vlot met protesteren.. nu komt mijn reactie wel door…. mijn nederig excuus veelkantie

  gr henk

 10. henk

  een moslim man die op latere leeftijd zich tot de islam bekeert,wordt geacht zich te laten besnijden… mocht dit door hygienise omstandigheden,waardoor infectie en erger kunnen optreden dan mag men ervan afzien..
  besnijden is echter geen must om te kunnen toetreden…net overigens m.b.t het verwijderen van eventuele tatoeages… alles wat je voor intreden had,mag je behouden vrije keus

  “niet iedere moslim vrouw of vrouw,zal worden besneden…………. gelukkig niet, er zijn er genoeg die hun twijvels daarover hebben, en de vlag hoeft niet uit hoor.. zo een offer vraag ik niet van je ;-)

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Als er medische omstandigheden zijn die een besnijdenis bij een man verhinderen dan mag hij er TIJDELIJK vanaf zien zolang de medische hindernis dit gebied. Maar de plicht is er, dus zodra hij er ook maar enigszins toe instaat is dient het onverwijld te gebeuren.

   Maar nogmaals, al wil een volwassen man of vrouw, bij hun gezonde verstand (alhoewel ‘gezond verstand’ natuurlijk per definitie nogal relatief is als je, je bekeerd tot zoiets walgelijks als de islam) hun gehele geslachtsdeel weg laten halen (misschien in veel gevallen helemaal niet zo’n slecht idee) dan zal dit me een worst zijn.

   Maar van kinderen heb je maar gewoon af te blijven. En daar gaat het om! Een algeheel wereldwijd verbod op het snijden in de genitaliën van kinderen of anderszins wilsonbekwame (volwassen) mensen.

 11. henk

  je hebt gelijk op de verplichte besnijdenis na……. er is niks verplicht,.
  het is de rode lap die jou fel maakt,,en dat is jammer…
  maar nogmaals jij hebt jouw mening en ik de mijne…en die respecteer IK .ik heb nog 1 vraag en als je die niet bevalt,dat mag je hem gerust wissen… eigenkijk hoort hij onder je dagboek,maar ik wil je niet het idee geven dat ik loop te fukken…
  jij hebt dus een enorme afkeer tegen de islam,en alles wat daar mee te maken heeft,als ik het goed begrijp..
  als dat zo is,en die keus mag jij maken, waarom koop jij dan bv bij een turk??
  ik heb vrienden in nederland die dezedlfde mening hebben als jou, maar die zetten echt geen poot binnen in zo een zaak … wat ze daar verkopen kan je ook ergens anders aanschaffen.

  groetjes henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Het is simpelweg niet waar dat het wel of niet besnijden voor mannen een vrijblijvende zaak zou zijn binnen de islam. Het is zo jammer dat je over dit soort zaken gewoon niet eerlijk bent. Of ben je werkelijk zo naïef dat je nog denkt dat het waar is ook?

   Ik heb geen respect voor jouw mening of geloof. Waarom zou ik? En andersom verwacht ik dat ook niet.

   Ik heb een afkeer van ieder geloof, iedere ideologie en van elk utopisme. Dus niet alleen van de islam. Is het niet dat de islam in de categorie nazisme, communisme en maoïsme thuis hoort en een bedreiging is van en voor alles waar een beetje geestelijk gezond mens voor staat.

   Ik ben wel van mening dat jouw vraag een behoorlijke afspiegeling is van jouw kleingeestigheid. Maar ik voel me niet te goed om de vraag te beantwoorden.

   Ten eerste is het een rariteit om Turken, Marokkanen of willekeurig welk ander volk op voorhand in te delen bij wel of niet islamitisch. Natuurlijk is de kans redelijk groot, maar het is geen wetmatigheid. Dus heb ik sowieso geen reden om mensen met een bepaalde nationale of etnische achtergrond te mijden.

   Ten tweede hebt je de islam, en je hebt mensen die de islam kunnen aanhangen. Ik kan aan de buitenkant, zeker als daar geen uiterlijke kenmerken van zijn, zoals een hoofddoek (of erger) bij vrouwen of een jalaba of andere typische islamitische klederdracht bij mannen, niet beoordelen of iemand al dan niet moslim is. En al zou ik dat wel kunnen beoordelen dan kan ik niet in iemands hoofd kijken om te kunnen beoordelen of het een vriend of vijand is. Dus beoordeel of veroordeel ik mensen niet in de dagelijkse vluchtige omgang.

   Maak ik de keuze om bijvoorbeeld een winkel in te stappen die aan moslims toebehoord dan begeef ik me op hun terrein. Dan zal ik me niet anders gedragen dan nu, en zou men mijn mening vragen dan krijgt men die ook, maar in principe is het hun ‘huis’ waar hun regels gelden. Zoals je, als je bij mij thuis komt, mijn regels gelden. En dan heb ik me daar maar naar te schikken, mits men niet van mij verwacht dat ik mezelf verloochen, zoals jij dat doet.

   Als je me zou vragen of een moslim ooit mijn vriend zou kunnen zijn dan is het antwoord daarop nee. Moslims staan net zo ver van mij af als (neo)nazi’s, communisten, maoïsten, socialisten en meer mensen die geloven in een intrinsiek totalitaire ideologisch, religieus of een utopisch wereldbeeld dat met dwang, drang en terreur tot stand moet worden gebracht.

   In discussies over onder andere de islam schroom ik echter niet op mijn visie daarop te geven. Ik woon vooralsnog, voor zolang het nog mag duren, in een land waar je vrijheid van meningsuiting hebt. En daar maak ik volop gebruik van ongeacht wat wie daar dan ook van meent te moeten vinden. Ongeacht of mensen vervolgens (doen alsof ze) gekwetst zijn of wat dan ook. Want een zogenaamd gekwetst gevoel is een volstrekt subjectieve beleving en niet maat- of wetgevend. Hoe graag met name moslims en hun nuttige idioten dat er wel van zouden willen maken.

   Overigens ben ik van mening dat vrijheid van meningsuiting een onvervreemdbaar universeel mensenrecht is, dus dat laat ik me hoe dan ook niet ontnemen, ook al zou dit in de toekomst in Nederland veranderen. En die kant gaat het wel op. Dus is verzet daartegen geboden. En dat is ook wat ik doe. Ik verzet me tegen de toenemende invloed van de islam en politiek correcte mensen die van mening zijn dat ik onvervreemdbare universele mensenrechten zou moeten inleveren om zo moslims maar niet te beledigen of te kwetsen.

 12. henk

  bron wipikedia,omdat jij de koran weigert op jou blog,
  ik wil zeker niet doordrammen,maar als jij mij beticht van onwaarheden dan wil ik dat rechtzetten… ben ik fout, dan zal ik dat ook toegeven.maar besnijden is geen verplichting zie;

  Islam

  Jongens tijdens een besnijdenisfeest
  In de islam wordt doorgaans aangenomen dat de besnijdenis niet verplicht is.[12] Het staat niet vermeld in de Koran, maar het is wel gebruikelijk, omdat de profeten na Ibrahim besneden waren; Mohammed zou volgens de Overleveringen besneden geboren zijn.[13] In het Arabisch wordt het ritueel van besnijden tahara (reiniging) genoemd, waarmee meteen een van de functies is beschreven. Islamitische geleerden associëren de besnijdenis ook wel met de beheersing van de lagere passies.[14]

  De leeftijd waarop een jongen besneden wordt is sterk afhankelijk van lokale gewoonten. Vaak gebeurt dit kort na de geboorte, maar in ieder geval voor het 13e levensjaar. Ook bekeerlingen wordt door de meeste religieuze leiders aangeraden zich te laten besnijden(sterk aanbevolen soenna), hoewel het geen voorwaarde is om moslim te worden.[15] De Koran in soera Het Geslacht van Imraan 95:

  groet henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Net als het bedekken van vrouwen door middel van een hoofddoek(of erger) niet in de koran staat, staat er ook niets in de islam over het besnijden van jongens of mannen. Echter!

   Volgens de hadith (de overleveringen van de ‘profeet’ Mohammed) is Mohammed ‘besneden’ geboren. En aangezien Mohammed het meest navolgenswaardige rolmodel is in de islam, veel moslims verklaren dat ze meer van Mohammed houden dan van hun eigen kinderen en het leven zelf, is het een religieuze morele plicht voor iedere moslim. Het is geen wet, en je hebt gelijk als men beweerd dat het geen voorwaarden is om moslim te worden en het ook het gebed niet ongeldig zou maken, maar misschien staat een morele religieuze plicht in deze (die onder grote morele druk uitgevoerd wordt onder moslims) wel hoger in aanzien dan dat het een zuivere wet zou zijn.

   Aangezien de koran een onbegrijpelijke rommel is voor de meeste moslims, die doorgaans niet eens kunnen lezen en als ze dat al kunnen het Arabisch niet machtig zijn, is de hadith misschien wel belangrijker als richtlijn in het leven van een moslim dan de koran. De hadith stelt het weliswaar ook niet als plicht, maar men dringt er in eindeloos veel teksten op aan om te zijn zoals Mohammed, en het zou bovendien één van de tekenen en daden waarmee een moslim kan uitdrukken dat hij een ‘waar’ moslim is en tot de umma (de islamitische wereldbevolking) behoord. Het is eveneens een manier om uit te drukken dat je een voorbeeldig moslim bent. Voor bekeerlingen is het een teken van ‘herboren’ zijn in de islam.

   Het is dus de norm. Een sociale en morele verplichting. En er zijn maar heel weinig moslims die dit ter discussie willen, kunnen of zelfs maar durven te stellen. Want laten we wel zijn beste Henk, zeker in islamitische landen, je verzetten tegen de dwingende morele en sociale norm is nou niet echt populair onder moslims. En zijn mensen om minder onthoofd. Kortom, besnijden is (zeker in die zin) absoluut een plicht. Want andere moslims zouden wel eens kunnen denken dat je geen echte of goede en brave moslim bent.

   Ik snap wel dat je constant heel graag wil doen voorkomen alsof de islam vrijheid, blijheid en een pretje is, om zodoende jouw eigen bizarre keuze te rechtvaardigen, maar wie neem je nou eigenlijk echt in de maling?

 13. henk

  het ging om verplichting of niet…. geen verplichting dus, ……

  einde discussie,

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Of het einde discussie is maak jij niet voor mij uit.

   Zoals ik aangaf is het een sociale morele religieuze en bovenal culturele verplichting. En zoals ik uit eigen ervaring kan beamen weegt dat zeer zwaar binnen sektarische ideologische en religieuze gemeenschappen.

   Of het nou een plicht is in jouw ogen of niet, feit is dat het de praktijk is en er ettelijke duizenden jongetjes en meisje jaarlijks worden worden besneden zonder ook maar de geringste medische noodzaak. Niet alleen onder moslims, niet alleen onder Afrikaners maar zelfs onder Amerikanen. Terwijl er onder de laatste twee al helemaal geen sprake is van een religieuze of ideologische plicht. In de Afrikaanse cultuur zijn vooral meisjes het slachtoffer. Die worden letterlijk verminkt. En dat uit morele sociale en culturele verplichtingen. In Amerika zijn vooral en eigenlijk vrijwel alleen jongetjes het slachtoffer. En dat omdat medici hen wijsgemaakt hebben dat deze voor hen miljarden business een ‘medische noodzaak’ zou hebben.

   En ongeacht wat jij of andere er ook van wil vinden om jouw en hun moverende redenen, het is een praktijk die verboden dient worden. Afblijven van de genitaliën van kinderen en anderszins wilsonbekwamen!

 14. henk

  dacht dat je wel blij zou zijn om gelijk te krijgen,en de discussie zou stoppen, maar ok we gaan gewoon door op dit onzinnige onderwerp

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Dat jij het verminken van miljoenen kinderen als ‘onzinnige discussie’ wilt bestempelen zegt wat mij betreft voldoende over jouw ‘gezonde verstand’. En dan met name de volledige absentie ervan.

 15. henk

  man,man,man……. onzinnig onderwerp,is het doorvoeren van jouw gelijk,wat je al met vlag en wimpel hebt gekregen van mij….
  ik denk dat jij liever zou zien dat ik bij het meldpunt discriminatie een klacht zou neerleggen hoe jij over moslims denkt.. zodat jij naar blonde dolly kan emailen, dat ik een ontaarde nederlander ben.. gelukkig niet meer voor lang want mijn paspoort van indonesie komt eraan..
  hoe kan ik jou gelukkig maken?? je gelijk heb je al gekregen, me laten besnijden,omdat jij vindt dat dat moet??

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Zou je dat willen dan, me aanmelden wegens een ‘thoughtcrime‘? Het zou het plaatje vwel compleet maken. En ik sta net zo ver van ‘blonde dolly’, ofwel Geert Wilders, af als ik van jou afsta. En zoals je wel door zult hebben is dat een sterrenstelsel ver. Je bent niet perse een ‘ontaarde Nederlander’. Je bent een mens die in zekere mate is losgeraakt is van menselijke waarden. En dat is betreurenswaardig.

   Beste Henk, jij kunt mij niet gelukkig of ongelukkig maken. Die macht heb jij niet. En als jij je wilt laten besnijden dan is het jouw zaak Henk. Je bent een grote jonge. Maar zoals jouw kennelijk ontgaan is gaat het artikel en deze ‘discussie’ er juist over dat ik van mening ben dat besnijden zonder strikte medische noodzaak niet moet, en in geval van kinderen niet zou moeten mogen. Te veronderstellen dat ik zou willen dat jij je laat besnijden is dan ook erg vreemd.

 16. henk

  op zijn ijmuidens zou ik zeggen, heb je stront in je oren??? maar ik wil me niet verlagen tot dergelijke uitspraken…. veelkantie,IK heb meerdere keren geschreven dat ik het NIET eens ben met besnijden…. volwassenen mogen de keus maken, maar niet voor kinderen…..
  besnijden is niet verplicht, hoewel jij dat anders wilt zien,omdat dat in jou aversie tegen de islam past….. man wees gelukkig, en ga lekker genieten van een filmpje op de tv…. jij hebt gelijk, en zal voortaan gelijk krijgen van mij…… want jou mening is de enige ware en die van andere klinklare onzin of leugens….
  als iemand zijn gelijk aantoont, zal jij hoe dan ook dat weerspreken, om diegene als leugenaar neer te zetten…..
  veelkantie… JIJ HEBT GELIJK MAN…
  ik heb trouwens deze discussie laten vertalen met google, en de mensen hier lachen zich een kriek om jouw opmerkingen., en jouw eigewijze volharding in jouw standpunt…
  maar jij hebt nogmaals gelijk hoor… recht is krom

  ik ga slapen, maar eerst even lekker met de vrouw keuvelen..

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk,

   Nee, aan mijn oren mankeer ik niets.

   Je bent het niet eens met besnijden maar wens het wel te ‘nuanceren’. Zo lust ik er nog wel een paar Henk.

   Een sociale morele religieuze culturele verplichting. Hoe wens je anders te verklaren dat er miljoenen jongens maar ook meisjes worden besneden? Omdat het zo’n totaal vrijblijvende kwestie is? Dat zou betekenen dat moslims gewoon barbaarse idioten zijn die graag in de genitaliën van hun kinderen hakken en snijden zonder dat men dit ook maar op enige manier van hen verwacht. Ik weet niet of dat nou zoveel beter is.

   Als je dan toch voor jouw moslimvriendjes aan het vertalen bent Henk, vertaal dan ook even jouw opmerkingen op Facebook waarin je aangeeft dat moslims, en met name jouw geloofsgenoten uit hetzelfde kampong, waarin je dezelfde mensen onbetrouwbare dieven noemt die je nog belazeren voor een luizige euro. Waarin je aangeeft dat het viezeriken en enorme domme dwazen zijn die zelfstandig nog niet de ene steen op de andere kunnen krijgen. Enzovoort. Kijken hoe het lachen hen vergaat.

   Hier nog wat informatie over jouw gezellige Indonesische moslimvriendjes en hun volstrekt vrijblijvende religie: Drie christelijke kinderen onthoofd in Gebong Rejo en hier wat beelden van de slachting. Hier nog wat foto´s van jouw Indonesische moslimvriendjes die onthoofden van niet-moslims als sport zien. Hier hoe jouw moslimvriendjes zich organiseren om op jihad te gaan in jouw Indonesië. En dit is het topje van de gigantische ijsberg over hoe alles dat niet-moslim is in Indonesië vervolgd wordt.

   Dat zijn jouw vriendjes Henk? Dat is wat jij wenst te verdedigen? Waarbij jij je aansluit omdat je anders, zoals jezelf hebt aangegeven, geen poot aan de grond krijgt in Indonesië? Dat is jouw vrolijke vrijblijvende islamvriendjes en geloofsgenoten Henk? Krom is krom Henk. Hoezeer nuttige idioten als jij het ook proberen recht te praten.

 17. MdJ

  Als je dit hebt getranslate met google dan lachen ze eerder om de vreselijk foute vertalingen van sommige zinnen.

  Ook een beetje lam natuurlijk om een mening aan mensen te laten zien die waarsch. ook andere meningen hebben. Beetje nutteloos. Net als de discussie.

 18. henk

  het bevalt jou wel om de domme gans te spelen………. als ik vertaal,dan vertaal ik alles, en de mensen hier weten hoe ik ben…

  niet achterbaks zoals jij die moslims afzeikt,maar wel lekker bij de turk gaat boodschappen doen,omdat het zo lekker goedkoop is!!  maar hier verkondigd,dat je niet weet of het wel een moslim is…

  veelkantie  jij bent toch zo een moslim kenner??  dan weet jij ook dat moslims elkaar niet afvallen ookal zijn ze het niet met elkaar eens….

  ik kan mij heel goed voorstellen als de turk bij jou in lelystad weet dat jij zo over zijn geloof denkt, jou tot kababvlees maakt…… 
  het niet eens zijn met een handeling is 1 maar om een religie en zijn aanhang zo af te zeiken,dan vraag je om een draai om je oren..

  net als mij vergelijken met adolf….man je mist echt het een en ander in je bovenkamer, en ik heb eigenlijk best medelij met jou ,

  ik heb trouwens heerlijk geslapen….. jij straks ook????  denk het niet, weet je waarom??  omdat jou leventje niks voorstelt zonder te lopen zieken en stoken onder mensen en organisaties…

  er heerst 1 brok wrok bij jou tegen de maatschapij,omdat jij zonder werk zit, van een hongerloontje moet rondkomen,de uitkerende instantie jou heel begrijpelijk weer aan het werk wilt hebben, maar jij liever snachts op de pc zit om vervolgens de halve dag op de bank te liggen en daarna de halve avond….

  wie zonder zonde is werpe de eerste steen…..  maar jij zal mij nooit stenigen veelkantie…..jalousie speelt bij jou een grote rol, ook naar mij toe, gaf je ook al aan op mijn facebook…  
  had je jou bedrijf maar moeten verkopen, en net als ik fijn gaan genieten van het leven….

  groetjes henk

 19. floor

  ik als buitenstaander volg al een tijdje deze discussie, en moet u eerlijk bekennen dat ik een beetje geschrokken ben van uw radicale ideen.
  waarom is nedrland zoals het nu is???? juist omdat in een multiculturele gemeenschap deze uitspraken niet passen denk ik.
  dit is dacht ik een kookblog,maar ik ga nu wel een beetje twijfelen .

  floor de vries

  1. Meneer Veelkantie

   Henk (of Floor dan eventjes voor nu),

   Ik heb jouw reacties met tig keer allahu akbar (ofwel, allah is groot) gewist.

   Maar Henk alias Floor, ik kan je IP adres zien beste druiloor. En dan zie ik dat Henk en Floor één persoon zijn. Dus deze moest ik even, gewoon vanwege de humor om jouw simplisme, doorlaten.

   Doe de groeten aan Floor beste Henk, of andersom natuurlijk ;)

 20. henk

  heb toch maar eventjes een copie van de pagina naar meldpunt discriminatie gedaan.. niks stiekum, ik vertel het je gewoon.
  je gaat m.i te ver in jouw reacties

  gr henk

  1. Meneer Veelkantie

   Henk of moet ik Floor zeggen? Oh nee, het is Abdullah. De naam waaronder je als moslim door het leven gaat.

   Ook maar even jouw laatste reactie doorgelaten. En laat ik mezelf maar eens citeren uit een eerdere reactie van mijn hand:

   In discussies over onder andere de islam schroom ik echter niet op mijn visie daarop te geven. Ik woon vooralsnog, voor zolang het nog mag duren, in een land waar je vrijheid van meningsuiting hebt. En daar maak ik volop gebruik van ongeacht wat wie daar dan ook van meent te moeten vinden. Ongeacht of mensen vervolgens (doen alsof ze) gekwetst zijn of wat dan ook. Want een zogenaamd gekwetst gevoel is een volstrekt subjectieve beleving en niet maat- of wetgevend. Hoe graag met name moslims en hun nuttige idioten dat er wel van zouden willen maken.

   Overigens ben ik van mening dat vrijheid van meningsuiting een onvervreemdbaar universeel mensenrecht is, dus dat laat ik me hoe dan ook niet ontnemen, ook al zou dit in de toekomst in Nederland veranderen. En die kant gaat het wel op. Dus is verzet daartegen geboden. En dat is ook wat ik doe. Ik verzet me tegen de toenemende invloed van de islam en politiek correcte mensen die van mening zijn dat ik onvervreemdbare universele mensenrechten zou moeten inleveren om zo moslims maar niet te beledigen of te kwetsen.

   Ik hoop dat je bovenstaande begrijpt Henk. Ik ben dus totaal niet onder de indruk van jouw dreigement. Sterker nog, laat me je een handje helpen. Hier moet je zijn Henk om aangifte te doen. Hier kun je direct een melding doen. Lees nog wel even de procedure bij meldingen door zodat je goed beslagen ten ijs komt en je kans op succes nog groter is.

   Ik wens je veel succes bij de aangifte Henk. Ik zie er naar uit. Ik ben wel toe aan een verzetje. Ik zal de gang van zaken breed uitmeten op mijn blog. Kun jij ook goed volgen wat er van jouw aangifte terecht komt en wat de stand van zaken is. Misschien geef ik je zelfs nog de gelegenheid onder het dan nieuwe blogpost ‘Gedachtenpolitie versus Veelkantie’ te reageren.

 21. Centraal-afrikaanse vrouw

  Besnijdenis vrouwen

  Het probleem bij besnijdenis vrouwen is dat ze totaal niet kan genieten van seks. Ze worden niet opgewonden en ze komen nooit klaar. Verder polygame mannen houden van besnijdenis vrouwen om met meerdere vrouwen te trouwen en besnijdenis van vrouwen in net als de wetten van hoofddoek dragen. In de islam is het een recht van de man om met meerdere vrouwen te trouwen.

  Onbesneden Afrikaanse vrouwen genieten vaak voor seks. Als besneden vrouwen hebben geen plezier met seks dat komt omdat haar voormoeder en moeder hebben er voor gekozen om hun kinderen geen plezier te krijgen met seks, omdat haar voormoeder en moeder zijn gedwongen om te trouwen met iemand van haar familie, dat kan zijn broer, neef, oom of haar vader, enz. Dus de kinderen moeten ook gedwongen om te trouwen.

  Besneden vrouwen hebben afschuwelijk vagina (clitoris). Sommige moslimvrouw zijn niet besneden maar haar vagina-clitoris is verbrandt. Daarom worden ze ook geneukt in het donker en mannen mogen haar vagina niet likken en bekijken.

  Besnijdenis vrouwen zijn seks-slavinnen voor mannen. Besneden vrouwen mogen niet genieten van seks en ze mogen niet klaarkomen en ze mogen ook niet seks hebben met mannen van ander traditie, cultuur en religie. Deze vrouwen worden meestal gedwongen om met iemand van haar familie te trouwen.

  Sommige Islam vrouwen worden uithuwelijken en haar ouders of iemand van haar familie krijgt een bruidsschat. Het bedrag van bruidsschat wordt bepaalt door haar familie. Maar voordat de familie van de (toekomstige) man de bruidsschat betaalt, er zijn ook eisen die de vrouw moet voldoen bijvoorbeeld hoe jonger vrouw hoe hoger het bedrag, vrouw moet maagd zijn, besneden, enz.

  Strijden tegen besnijdenis vrouwen is strijden tegen bruidsschat. Als de Islam vrouwen willen niet dat haar dochters worden besneden moeten de Islam vrouwen de bruidsschat niet meer accepteren, dan krijgen ze meer rechten. Maar sommige Islam vrouwen vragen € 10.000 voor bruidsschat. Om € 10.000 voor een bruidsschat te vragen is wel makkelijk, Maar dat krijgt ze niet zomaar. Ze moet ook iets teruggeven.

  Ik geloof dat vrouwenbesnijdenis heeft te maken met de bruidsschat. Omdat Islam vrouwen worden niet alleen besneden maar haar vaginale opening wordt ook dichtgenaaid of haar vagina wordt verbrandt. Om niet te vreemdgaan en niet genieten van seks. Islam mannen en polygame mannen zijn vaak jaloers en bezitterig. Eigenlijk, besnijdenis van vrouwen zit in de wortel van sommige (islamitische) tradities, daarom is besnijdenis van vrouwen ook taboe!

 22. Hans Brandsma

  Jammer, dat de reactie van ene Henk en Floor hier boven staat, daarom zou het weer een islam tintje kunnen krijgen terwijl het folklore is. wel triest en ik zou maar 1 ding weten; zet nu eens haast achter de opleidingstrajecten voor vrouwen in de derde wereld!
  Veel succes met de actie.

Laat een reactie achter