Nu dat we de Corn Dogs en de Polenta hebben behandeld, en toch al flink in de weer zijn met maïs, kunnen de Maïskoekjes hier natuurlijk niet ontbreken.
Maïs is, maar zoveel zult u al wel begrepen hebben, een zeer veelzijdig product. In veruit de meeste gevallen zijn het erg eenvoudig te bereiden en niet al te kostbare zeer smakelijke gerechten die u van maïs kunt maken.
Maïskoekjes maken is buitengewoon eenvoudig. En afhankelijk van de kruiden en ingrediënten in een veelheid aan smaken, Indonesisch, Thais, Chinees, enzovoort, uit te voeren. Wij kozen voor de Mexicaanse.
In alle gevallen is de simpele basis voor het maken van Maïskoekjes hetzelfde. Wat u er daarna aan toevoegt aan ingrediënten bepaald uiteindelijk welke smaak de Maïskoekjes zullen krijgen. Ik moet alleen wel melden dat Maïs een sterk overheersende en erg neutraliserende smaak heeft.
De basis Ingrediënten voor circa 10 grote of 20 kleine Maïskoekjes:
-
2 blikje mais
-
6 eetlepels bloem
- 5 eieren (middel of 3 grote eieren)
-
2 theelepel zout en peper naar smaak
De toevoegingen voor Mexicaanse Maïskoekjes:
-
5 stukje gegrilde rode en gele paprika (potje)
- 5 zongedroogde tomaten (potje)
-
3 theelepeltjes gepureerde chilipeper (Sambal Oelek)
-
3 theelepels peterselie (gedroogd)
-
2 eetlepel poederkaas
-
3 teentjes knoflook
De Bereiding:
Ik maak er weer even een beeldverhaaltje voor u van. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting en met de muis over de afbeeldingen gaan om de tekst die bij de foto’s horen te lezen.
Zo 'ingewikkeld' is het om Maïskoekjes te maken. Ze zijn heerlijk voor bij het avondeten, maar ook voor bij de lunch, of als gezond tussendoortje ofwel snack. U kunt ze warm maar ook koud eten.
1 reactie
henk
9 mei 2012 om 8:45 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
ik eet ze vaak,heel vaak kan je wel zeggen, en ja ze zijn ook heel lekker….
gesnippert uitje,bosuitje of prei,knoflook,wat zout,terassi,maggi-poeder en smullen maar!!
een paar garnalen erdoor is trouwens ook heerlijk
gr henk