Vanmiddag druk in de weer geweest in de tuin. Mevrouw Veelkantie was druk met het wieden van onkruid en meneer Veelkantie heeft de Smoker geschuurd en gespoten met vuurvaste lak. Het resultaat is nog wat vlekkerig, dat is sowieso een beetje het nadeel van deze soort verf want het droogt sneller dan je het spuiten kunt, maar ik hoop dat het indrogen en inbranden later vandaag, de vlekkerigheid een beetje kan doen afnemen. En zo niet dan spuit ik hem op een wat koelere dag nog een keertje. Hoe dan ook, hij zal voorlopig even niet meer roesten. Want gisteren zag ik de 16 Inch smoker die wij vorige jaar aan onze zwager en mijn schoonzuster hebben gegeven en die was nog altijd compleet roestvrij na ik deze vorig jaar voor hun had geschuurd en gespoten.
Zoeken op Veelkantie
Aangepast zoeken
Ons Kleine Spaarpotje
Recente Blog Reacties
- Meneer Veelkantie op Bedorven Vlees? Vertrouw op uw zintuigen!
- Meneer Veelkantie op Review: El Tequito (Lidl) Chilli Con Carne
- Bertus op Review: El Tequito (Lidl) Chilli Con Carne
- Parfy op Zoek de verschillen
- Meneer Veelkantie op Zelf Rundvleeskroketten maken (verbeterde methode)
- ouafae op Zelf Rundvleeskroketten maken (verbeterde methode)
- Jannetje op Bedorven Vlees? Vertrouw op uw zintuigen!
- Meneer Veelkantie op Review: Samsung RL 40 UGVG Koel Vries Combinatie
- Rijkhof op Review: Samsung RL 40 UGVG Koel Vries Combinatie
- Meneer Veelkantie op Review: (levensgevaarlijke) Tuinmeubelen van Jardin (Update)
Bedankt voor uw bezoek!
Komt u snel weer terug?
Mei 28 2012
De (21 Inch XXL) Offset Smoker BBQ is weer gereed
Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/05/28/de-21-inch-xxl-offset-smoker-bbq-is-weer-gereed/
Laat een reactie achter Reactie annuleren
Bezoekers Online
28 bezoekers
Mee Praten/ Posten?
Bezoek ook eens het
Recente Berichten
- Dit is waarom u zonder angst gewoon alles kunt eten! 11 april 2016
- Schaf alle religieuze ‘feestdagen’ af! 28 maart 2016
- Krijgt u echt kanker door knakworsten en plakjes ham? 27 oktober 2015
- Chinees Boullion Fondue (Hotpot) deel II 30 augustus 2015
- Hey Pannenkoek! Euh… Pixar Pannenkoek natuurlijk! 24 augustus 2015
- Tips en voorzorgsmaatregelen i.v.m. de Hittegolf 1 juli 2015
- Weer een geweldige Like & Deel Actie op Lely-Markten.nl 19 april 2015
- Winston (van Monica) heeft een Frikandel van 35 cm! 19 april 2015
- Wauw! Prachtige Taarten op ‘De Mooiste Taarten Markt’! 19 april 2015
- 16 mei 2015 – Pittige markt – Dutch Chili Fest Lelystad 12 april 2015
6 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Rene frangez
30 mei 2012 om 12:57 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ik heb dezelfde smoker nu drie jaar intensief in gebruik. En doe tijdens elke sessie deze insmerem met gekookte lijnzaad olie. Hierdoor brand deze weer fijn zwart in houdt de conditie van de smoker goed op peil.
Meneer Veelkantie
30 mei 2012 om 1:28 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Rene,
Het heeft niets te maken met ‘inbranden’ van de olie. Het zwarte komt omdat alles dat je vet maakt gaat glimmen en zwart daardoor zwarter lijkt. Het effect dat je bereikt door de olie is dat je de roest enigszins weg kunt houden doordat je in feite het staal ‘opsluit’ voor de inwerking van zuurstof en vocht op het staal. Zonder zuurstof roest staal niet want zuurstof zorgt voor een chemische reactie (oxidatie) die voor de verbranding van het staal zorgt.
Om echt te voorkomen dat de smoker gaat roesten zul je eindeloos moeten blijven smeren met olie. Een redelijk kostbare zaak. Zeker als je jezelf aan laat praten dat je lijnolie moet gebruiken. Hetgeen helemaal geen goed advies is omdat lijnolie niet geschikt is om te bakken en braden, ofwel verhitting. En je verhit de smoker vanzelfsprekend behoorlijk als je aan het roken of grillen bent. Je kunt, als je dit toch wil doen, beter een andere olie gebruiken. In principe iedere soort olie zijn. Olijfolie, zonnebloemolie, pinda olie, enzovoort. De voorwaarden is dat je, omdat het gaat om een apparaat waarmee je voedsel bereid, uiteraard wel een olie gebruikt die je kunt nuttigen en die bij (hoge) verhitting (zoals in het geval van de firebox) geen giftige verdampingen geeft. Andere plantaardige oliën zijn beter bestand tegen verhitting dan lijnolie.
henk
3 juni 2012 om 4:36 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
@veelkantie,
waarom geeft gaswinkel het advies om je bbq in te smeren met lijnolie??
gr henk
Meneer Veelkantie
3 juni 2012 om 4:59 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Henk,
Omdat de één wat begint te roepen en de rest het klakkeloos overneemt.
jan govers
1 juli 2014 om 6:11 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
En mss omdat ze liever lijnolie verkopen dan andere?, maar beschermhoes en zonnebloem olie gaat ook goed hoor ., is mijn ervaring met andere bbq, en ga dit ook voortzetten met me offset bbq smoker .
Rik
7 augustus 2015 om 9:32 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Gekookte Lijn olie heeft de eigenschap dat het opdroogd dan krijg je niet een heel vet vies monster dat is de reden dat er voor gekookte lijn olie word gekozen. Je kan er inderdaad niet mee koken maar de dampen zijn niet schadelijker als andere verbrande plantaardige oliën het is en blijft een plantaardig product. Het residu Vd olie. Ofwel andere kant Vd pers en zeef is lijnkoek die voeren we aan de koeien. En zijn gewoon lijnzaadjes die zitten ook op je meergranen pistoletten die je zondag op hebt. Daarmee wil ik niet zeggen dat zonnebloem of andere olie niet werkt. Maar dan wordt het allemaal wat vetter en kan je later een keer overschilderen helemaal op je buik schrijven.