«

»

Jul 20 2012

Bericht afdrukken

Test: Maggi Mix Gehakt met Sperziebonen en SatésausMaggi Uit de Pan Gehakt met Sperziebonen en Satésaus

Vorige keer testen wij de Maggi Mix Kip, Paprika, Champignons en Goulashsaus voor u, en dat viel ons zeker niet tegen. Onder de links kunt u de review lezen.

Vandaag was de Maggi mix voor Gehakt met Sperziebonen en Satésaus aan de beurt. Een vreemde combinatie, vonden wij direct al. Want kipfilet of varkensvlees met satésaus kennen we wel, maar geruld gehakt met satésaus? En ja, boontjes met satésaus dat kennen we ook wel, maar dan stukjes paprika daarbij?

Dit ging of een hele interessante maaltijd worden, of een totale mislukking. We maakten ons vooral zorgen over het mondgevoel van dit gerecht. Want geruld gehakt in satésaus leek ons een nogal… hoe zeg je dat… ‘rullerig’.

Hoe het gerecht uiteindelijk uitpakte kunt u in onderstaande uiteenzetting vernemen. Lees snel verder:

Laat me eerst maar eens de bereidingswijze volgens voorschrift van het gerecht in beeld brengen:

Klik op de afbeeldingen voor groter en ga met de muis over de afbeeldingen voor de tekst

De aanbevolen toevoegingen volgens de verpakking

En uiteraard het gehakt

De ui en even later ook de paprika bij het gerulde gehakt

De saus, volgens de instructies, met 400 ml koud water

De saus bij de overige ingrediënten en onder af en toe roeren aan de kook gebracht

De beetgrare sperziebonen bij het mengsel, even aan de kook gebracht en twee minuten door laten sudderen

Ondertussen kookte we ook witte rijst voor bij het gerecht. Op de verpakking stond dat je ook aardappelpuree kon gebruiken, maar dat werd ons echt een al te vreemde combinatie van zaken.

Het complete gerecht

Goed, het bereiden was dus eenvoudig en snel. Maar dat maakt het natuurlijk niet goed of lekker…

Onze conclusie:

De bereiding:

Vergelijking

De bereiding van het gerecht was eenvoudig en kosten ongeveer wel de tijdspanne, zo’n 20 minuten, die Maggi op haar website vermelde.

De saus was niet te dik of te dun. Maar het leek ook in geen velden of wegen op satésaus.

Wat een beetje jammer was is dat de paprika in de korte voorgeschreven bereidingstijd niet echt de kans had om een beetje mooi gaar te worden. Beetgaar had mooi geweest, maar de paprika was nagenoeg rauw en daardoor hard.

We mogen u dan ook, mocht u na deze review nog trek hebben in dit gerecht, aanraden om het geheel een minuut of tien langer te garen.

Was het voldoende:

Ja het had voldoende kunnen zijn voor drie personen, maar zeker geen vier. Was het niet dat geen van ons zijn bordje leeg at. Sterker nog, mevrouw Veelkantie had na een paar happen al genoeg, meneer Veelkantie was een iets grotere doorzetter en dochter Veelkantie at haar portie bijna op. Maar niet met groot genoegen, zo liet ze ons duidelijk weten. Zo komen we bij de smaak.

De smaak:

Ik zou u graag vertellen dat het een wanstaltig gerecht was. Maar ik hou me een beetje in. Laat ik maar zeggen dat het heel erg niet lekker was. En dat was best een behoorlijke tegenvaller, want ten eerste heb ik de Maggi producten in het algemeen hoog zitten en ten tweede zijn we zo’n slechte prestatie niet gewend van Maggi. Het vorige gerecht, de Mix voor Kip, Paprika, Champignons en Goulashsaus, was gewoon lekker. Niets prestigieus maar gewoon voor een doordeweekse dag prima in orde. Dit gerecht staat daar werkelijk volkomen haaks op. Verbijsterd.

De satésaus leek niet alleen in geen velden of wegen op satésaus maar was ook nog eens ontzettend flauw. We hebben wat zout toegevoegd om het wat eetbaarder te maken, maar zelfs dat hielp niet. Dat had vooral te maken met de vreemde combinatie van ingrediënten. Geruld gehakt, zo vermoeden we al en zien wij nu bevestigd, is absoluut geen combinatie met satésaus. Het voelt gewoon helemaal niet lekker aan in de mond. Zeker niet met de stukjes bijna rauwe paprika daar weer doorheen. En dan te bedenk dat Maggi op de verpakking een variatietip geeft met maïs en gefrituurde uitjes. De kok die dit bedacht heeft was echt even compleet de weg kwijt.

Voor herhaling vatbaar?

Ik kan er kort maar krachtig over zijn. Nee. Absoluut niet. Mevrouw Veelkantie nam hooguit vijf happen maar kreeg het toen echt niet meer door de keel. Meneer Veelkantie zette iets steviger door maar ook ik moest na een paar happen meer ook afhaken. De enige die haar portie redelijk opat was dochter Veelkantie. Maar ook die gaf toe dat het beslist niet tot haar favorieten gaat horen. Ondertussen baalde we van de mooie ingrediënten die we aan dit gerecht hebben verspild.

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/07/20/test-maggi-mix-gehakt-met-sperziebonen-en-satsaus/

17 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ellen

  Whahaha
  Voor noodgevallen ……… neem ik HEEL af en toe ook wel eens mijn toevlucht tot zulke pakjes en kom dan meestal ook van een koude kermis thuis, en dan ook zo dat ik zoiets maanden niet meer aanraak.

  Zo’n pakje is denk je/ik voor het gemak, snel,goedkoop…… maar kan met bijna dezelfde ingrediënten omgetoverd worden tot gewoon een lekkere prakkie.

  Jammer dat het jullie niet gesmaakt heeft (waarschijnlijk ’s avonds een boterham)
  Dankjewel voor jullie bevindingen, dit pakje hoef ik dus ECHT NIET uit te proberen/in te stinken hahahaha

  Heel dapper dat jullie het aangedurfd hebben om dit gerecht en echt in deze combinatie te maken en geprobeerd hebben op te eten.
  De combinatie alleen al lijkt me een grote gruwel.

 2. Daisy

  Ok dan, weet ik dat ik die niet hoef te kopen.

  1. Meneer Veelkantie

   Daisy & Ellen,

   Het is een gewaagde combinatie van ingrediënten die, wat ons betreft, niet zo positief uitpakt. Maar let wel op, de testen zijn natuurlijk op basis van onze smaken en inzichten geschreven en hoeven natuurlijk niets te zeggen over hoe andere/ jullie deze mix ervaren. Dat even voor de volledigheid 😉

 3. MdJ

  Ik heb deze al eens gemaakt. Smerig. Ronduit smerig.

 4. Cees

  Nu heb ik sowieso al iets tegen de meeste pakjes i.v.m.het hoge zoutgehalte.
  IK ben nierpatiënt en heb in een klap meer dan mijn dagelijks toegestane hoeveelheid binnen.
  Over smaak valt niet te twisten, maar dit gerecht slaat alles.
  C

 5. Mir

  Het leek me in het begin al niet lekker, idd niet de juiste op elkaar afgestemde combinaties…..

 6. Petertje

  Mijn onderwerp gaat niet helemaal over bovenstaand artikel maar ik vraag mij af wat jij vind van de snackballetjes in satésaus van Unox.
  Deze ballen eet ik soms tussen de middag als ik ff trek heb.
  Ik doe daar dan een paar geroosterde sneetjes brood bij met sambal en atjar.
  Het is natuurlijk makkelijker om zoiets in een pannetje te gooien en op te warmen dan een half uur ballen te staan draaien en de rest te maken…

  http://www.unox.nl/nl/producten/snackballetjes-satesaus

  1. Meneer Veelkantie

   Petertje,

   Heb geen ervaring met de Unox snackballetjes in satésaus. Maar wellicht proberen we ze wel eens een keer 😉

 7. nino

  Ik snap niet hoe jullie deze maaltijd nou niet lekker kunnen vinden, maar smaken verschillen blijkbaar. Ik heb deze maaltijd al meerdere keren voorbereidt, en ik vind ‘m nog steeds erg lekker !

 8. gerdien

  de maggi spercibonen sate schotel is hier best een geliefd gerechtje.. maar idd tis wat flauw,ik voeg altijd al gelijk bij t bakken van t gehakt,zout,Cajennepeper,witte peper,knoflookpoeder,en een beste schep sambal toe.. De bijbehorende rijst kook ik in een boulionblokje..en echt met een Frisse salade erbij ,heerlijk eten.

 9. Wes

  Stelletje amateurs!! leer eens koken!
  Deze zooi is meesterlijk lekker!

 10. Maria

  Wij vinden het heerlijk!!!!

 11. Carlijn

  Ik heb hem ook al een aantal keer gemaakt en vind hem heerlijk!

 12. Kees

  Nognooit iets tegengekomen van maggi, unox of aanverwante merken wat ook maar in de buurt komt van lekker. Iemand met liefde voor lekker eten laat het wel om zoiets aftands te kopen voor een ook nog veel te hoge prijs.

 13. maggie

  heel lekker die maggie gehakt met sperziebonen en satésaus.maar ik doe er altijd wel extra
  alleen moeilijk te vinden hier in de buurt Nijlen of lier.als we nog is in Nederland komen moeten we maar een paar extra verpakkingen kopen dan.

 14. arabella

  Niet te eten, slijmerig en smakeloos. Zonde van de ingrediënten!

 15. Felix

  Wat een prachtige verwoording van een inderdaad heel smerig recept. Wij hadden dit bericht eigenlijk beter eerder kunnen ontdekken dan had ik die fout gisteren niet gemaakt om dit mijn gezin voor te schotelen. Wat een flater van een recept.

Laat een reactie achter