«

»

Jul 23 2012

Bericht afdrukken

Is de zomer dan eindelijk begonnen? (22 juli 2012) (Update)

De tuinRegen, regen en daar tussendoor af en toe een fikse regenbui was ons lot de afgelopen weken. Maar vandaag leek daar verandering in te komen. We hebben genoten van een geweldige zomerdag met bijzonder aangename temperaturen. En wat doen de Veelkantie’s dan? Die stormen direct naar buiten, draaien de parasol snel uit en stoken direct de (offset smoker) BBQ flink op.

Dat is kort samengevat zo ongeveer het scenario dat we vandaag volgden. Maar, u komt niet op Veelkantie om een samenvatting te lezen. U wilt details weten. Wie ben ik dan om u dat, tot op zeker hoogte dan, te onthouden?

Omdat Veelkantie natuurlijk, buiten de hangplek van meneer Veelkantie, primair een foodblog-achtig ding blijft… gaan die ‘details’ natuurlijk over het eten en drinken dat wij vandaag nuttigden.

Eerst maar eens de hydratatie van onze lichaampjes. Naast bier, IJskoude Sangria met Vruchtjes:

Als voorgerechtje dan maar wat super gare, doch van buiten mooi krokant, gegrilde kipvleugeltjes:

Natuurlijk is het een BBQ van niets zonder wat ‘low & slow’ gegrilde malse (runder) hamburgers :

En ja... natuurlijk ook de heerlijke in Ketjap gemarineerde Worstwokkels mochten niet ontbreken:

En wat doe je hé… als de mooie dagen zo spaarzaam zijn? Precies… een overdaad aan vreterijen! Dus had ik ook nog een stuk of wat Kipspiesen met Kip (echt waar!), Paprika, Champignons en Ui:

Ik moet wel bekennen, het laatste item op het menu gaat morgen (inmiddels vandaag) van de spiesen af en in een lekker sausje bij wat rijst of iets dergelijks, want niemand kon nog pap zeggen. En nou is het niet zo erg als mevrouw Veelkantie, of de vriendin van dochter Veelkantie die lekker mee at, geen pap meer tegen je zeggen, maar als je dochter geen pap meer tegen je zegt! Dan weet je dat je heel misschien toch iets wat te veel vlees op de spiesen hebt genomen…

Hoe dan ook… er moest daarna wel even langdurig uitgebuikt worden. En dat deden we, ook weer voor het eerst dit jaar vanwege het ‘fantastische’ slechte weer, met een biertje bij onze tuinhaard:

Goddank kwam er rond 23.30 uur een einde aan alle vreselijke kwellingen van deze heerlijke dag…

Update: Zoals ik gisteren al aangaf zouden wij de volgende dag de Kipspiesen verwerken in een ander gerecht. Of er tenminste een ander gerecht van maken. Dus gebruikte ik wat 5 spice wok olie en wat ketjap marinade en nog wat andere kruiden en zaken, waaronder lekker wat sambal en dergelijke en wokte een min of meer Aziatisch gerecht. De foto daarvan wil ik u niet onthouden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/07/23/is-de-zomer-dan-eindelijk-begonnen-22-juli-2012/

2 reacties

  1. Mir

    Heerlijk he dat dit weer eens kon en er komen er nog meer deze week 😉

  2. Andy

    Kip ik hoop geen plofffffffffff kip dat geeft zo’n troep in je 21 inch manetron

Laat een reactie achter