Begrijp me niet fout, voor de liefhebbers kan McDonald's of Burger King best lekkere hamburgers hebben. Maar er gaat toch echt niets boven een heerlijk zelf gegrilde hamburger met wat sla melange, beetje mayonaise, wat zigeunersaus en wat verse dunne uienringen op een hamburgerbroodje dat licht geroosterd is. Heeeruuuulijk!
Zoeken op Veelkantie
Aangepast zoeken
Ons Kleine Spaarpotje
Recente Blog Reacties
- francois bolssens op Onze Avocadoplant (update 09 november 2011)
- Luc op Onze Avocadoplant (update 09 november 2011)
- Lammyboy op Indonesische Rendang (Rundvlees Stoofpotje)
- Meneer Veelkantie op Het moeizame leven van en met een volwassen ‘autist’
- mirella op Het moeizame leven van en met een volwassen ‘autist’
- patrick op Review: Samsung RL 40 UGVG Koel Vries Combinatie
- DIDI op Review: Samsung RL 40 UGVG Koel Vries Combinatie
- Lenn op Review: Samsung RL 40 UGVG Koel Vries Combinatie
- Meneer Veelkantie op De doe maar niet test: Lidl Mcennedy Texaanse Gehakballetjes
- Jeremy op De doe maar niet test: Lidl Mcennedy Texaanse Gehakballetjes
Bedankt voor uw bezoek!
Komt u snel weer terug?
Aug 08 2012
Laat McDonald’s hier maar eens aan tippen!
Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/08/08/laat-mcdonalds-hier-maar-eens-aan-tippen/
Laat een reactie achter Reactie annuleren
Bezoekers Online
26 bezoekers
Mee Praten/ Posten?
Bezoek ook eens het
Recente Berichten
- Test: JUMBO BBQ Marinade & Saus 16 juni 2016
- Hoe behulpzaam is ‘Live Your Dream’ van Olaf Oosterman werkelijk voor onze chronisch zieke jongeren (en ouderen)? 25 mei 2016
- Dit is waarom u zonder angst gewoon alles kunt eten! 11 april 2016
- Schaf alle religieuze ‘feestdagen’ af! 28 maart 2016
- Krijgt u echt kanker door knakworsten en plakjes ham? 27 oktober 2015
- Chinees Boullion Fondue (Hotpot) deel II 30 augustus 2015
- Hey Pannenkoek! Euh… Pixar Pannenkoek natuurlijk! 24 augustus 2015
- Tips en voorzorgsmaatregelen i.v.m. de Hittegolf 1 juli 2015
- Weer een geweldige Like & Deel Actie op Lely-Markten.nl 19 april 2015
- Winston (van Monica) heeft een Frikandel van 35 cm! 19 april 2015
18 reacties
Naar het reactie formulier ↓
Suzan
9 augustus 2012 om 2:27 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ziet er leuk uit, zo op de grill!
Nog veel lekkerder is natuurlijk zelf de hamburger van gehakt maken en die dan samen met sla, tomaat, gebakken ui, ketchup, mayonaise, kaas en spek op een Italiaanse bol doen.
Het resultaat: een hamburger die zo dik is dat je je kaak eigenlijk zou moeten kunnen ontwrichten om het op te eten. Zo’n burger vult van zichzelf prima – en wanneer je hem niet te vaak klaarmaakt is, neem hij geen al te grote hap uit je boodschappenbudget (en is hij ook geen al te grote aanslag op de gezondheid).
Meneer Veelkantie
9 augustus 2012 om 2:53 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Suzan,
Ook lekker, maar dat was de bedoeling niet. We wilde juist mooie makkelijk te verorberen grillburgers bij de frieten. En die hebben we dan ook gemaakt.
Overigens zou ik niet weten waarom een hamburger een aanslag op je gezondheid zou zijn. Ik durf zelfs het tegendeel te beweren!
MdJ
9 augustus 2012 om 9:08 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Draai eens een mooi stuk rundvlees door de gehaktmolen heen ipv. “gewoon” gehakt en vorm daar es een burger van. Je wilt niet meer terug.
Krijg honger van de foto!
Ribhead
9 augustus 2012 om 11:24 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hoi meneer Veelkantie,
Waren dit fabrieks of zelf gedraaide hamburgers? Als u wilt, heb ik nog wel een recept voor zelf gemaakte hamburgers!
Gr
Ribhead
Meneer Veelkantie
9 augustus 2012 om 11:25 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
MdJ,
Dit waren mooie runderburgers.
Ribhead,
Dit waren verse ‘fabrieksburgers’ van uitzonderlijk goeie kwaliteit mag ik wel zeggen.
Je mag altijd een recept voor hamburgers hier neerzetten, maar zoals je weet maken we ook regelmatig zelf de hamburgers met ons Xenos hamburgerpersje. Maar daar heb je ook niet altijd zin in. Vandaar dat we deze keer kozen voor hamburgers van de supermarkt.
MdJ
9 augustus 2012 om 8:37 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Het was geen commentaar naar u hoor ^^. Meer naar het “zelf de hamburger van gehakt maken”.
Ik ben niet zo’n fan van hamburgers maken van kant en klaar gehakt uit de supermarkt.
Hamburger en gehaktbal maak ik het liefst helemaal zelf.
Mijn kantine-juffrouw maakt trouwens wel donders-lekkere hamburgers van de “fabrieksburgers”. Ik doe het haar niet na.
Meneer Veelkantie
9 augustus 2012 om 9:38 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
MdJ,
Ach wat zijn fabriekburgers? Daar versta ik eerder de voorgegaarde pakken hamburgers uit de vriezer mee.
hylander
10 augustus 2012 om 12:32 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ziet er lekker uit Veelkantie. Inderdaad McDonalds is over overhyped junkvoer.
Toevallig vandaag door de Mc-drive gesjeest en een Big-mac menu gescoord. Op zich smaken die Big-macs best redelijk maar dan wel na een nadat ik ze geprepareerd heb met een peper en zout dingetje wat ik standaard aan m’n sleutelbos heb hangen. Anders is het echt niet te vreten 🙂
Meneer Veelkantie
10 augustus 2012 om 10:56 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hylander,
McDonalds, ofwel fastfood in het algemeen, hyped men in zowel positieve als negatieve zin. Geen van beide is realistisch of op waarheid berust. Ik denk dat het voedsel van McDanalds beslist niet slecht is in kwalitatieve zin. Ik denk zelfs dat het hoog kwalitatief is. Dat zegt echter natuurlijk niets over de smaak.
Probleem met dit soort ketens is wel dat men naar alle monden moet proberen te koken/ bakken om de boel op deze schaal rendabel te maken en te houden. Bovendien staan dit soort ketens, en dan met name McDonalds, onder constante druk om hun eten te versoberen. Is het niet qua aantrekkelijkheid, want het schijn volgens ‘voedselfascisten’ des duivels te zijn dat fastfood op grote aantallen mensen aantrekkingskracht heeft, dan is het wel qua kruiding. Want ook die fabels blijft men maar verkondigen. Ik doel dan onder andere op de hier al eerder besproken ‘zout is fout‘ mythe is daar een voorbeeld van. En van ‘rood vlees‘ schijn je spontaan kanker en andere ellende te krijgen. En als kinderen alleen al aan een kip nugget ruiken schijnen ze al 12 kilo aan te komen.En bij iedere hap van een hamburger bij McDonalds schijnen er 3 negertjes om te komen van de honger in Tjoekiestan ofzo… Maar verder is er met dit soort ketens niet zoveel mis.
Dat moeten versoberen is een beetje het jammer, want ik en vele met mij zouden het best mooi vinden als ook de grote ketens zich eens wat meer zouden en konden onderscheiden.
hylander
10 augustus 2012 om 12:57 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Voor geïnteresseerden, het is een klein hangertje met peper,zout,paprika en kerrie. Te koop bij Xenos voor 1 euro 🙂
hylander
11 augustus 2012 om 8:08 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Veelkantie,
De friet van de McDonalds is anders tenenkrommend zout. Het zou beter om de burgers van wat extra zout en peper te voorzien en de patat iets minder zout.
Meneer Veelkantie
11 augustus 2012 om 8:25 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Hylander,
Inderdaad, soms wel ja. Dat is inderdaad dan weer erg tegenstrijdig.
hylander
12 augustus 2012 om 12:31 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Veelkantie, je hebt wel gelijk. McDonalds maakt voer voor de massa. De hamburgers zijn doorgaans flauw en smaakloos. Dat is jammer want met een heel klein beetje zout is het gewoon prima te eten. Het zou een enorme verbetering om in het restaurant de peper en zout potjes op tafel te zetten en de klant zelf te laten beslissen of ze het willen gebruiken of niet.
Ron Steenwijk
13 augustus 2012 om 12:07 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
In onze woonplaats kom je om in de hamburgers en het merendeel is gewoonweg niet te kanen. Ik maak ze dan ook altijd zelf op de bbq.
Voor het broodje gebruik ik zachte “kaiserbrotchen” die in de winkel te koop zijn.
Op mijn hamburgers gaat; ketchup, moster, mayo, gesnipperde ui, gesnipperde augurk en als laatste gesmolten kaas met pimentos erdoor heen.
Indien ik het in de koelkast heb liggen ook nog een paar plakjes “bacon” uit de magnetron.
Er is niet 1 hamburger zaak hier in Greensburg die aan deze hamburgers kan tippen.
P.S
Voor de echte McDonalds hamburger smaak de mayo, mosterd en ketchup door elkaar roeren.
hylander
13 augustus 2012 om 12:52 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Ron,
De mayo, mosterd, ketchup door elkaar mengen …is dat de saus op de BigMac ?
MdJ
13 augustus 2012 om 5:32 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
Heeft er veel van weg iig. Er zijn velerlei recepten voor die saus te vinden. Meesten gebruiken ze een mix van dressings, (wit+frans/tuinkruiden bijvoorbeeld) zout, peper, suiker, uitje en wat augurk. En mosterd en ketchup is misschien wel verwerkt in 1 van de dressings.
Meneer Veelkantie
13 augustus 2012 om 11:15 am (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
De Big Mac saus:
1/2 kopje mayonaise
2 eetlepels France Dressing (de oranje variant, evt. te vervangen voor Thousand Islands)
1 eetlepel sweet pickle relish (weet niet of dat in NL te verkrijgen of waarmee het te vervangen is)
2 theelepels suiker
1 theelepel zeer fijn gehakte uitjes
1 theelepel witte azijn
1 mespuntje zout
fernanda
26 september 2013 om 5:54 pm (UTC 1) Koppeling naar deze reactie
heb spontaan zin in een hamburger.