«

»

sep 14 2012

Bericht afdrukken

Test: Beckers ‘Frikandellen’ (geflügelrollen)

Vol trots vertelde ik u vorige week dat ik van Mega Food Stunter een doos van 40 Beckers frikadellen/ frikandellen had gekregen omdat men mijn stukjes zo leuk vond die ik aan hen had besteed. Die frikandellen waren in de vriezer terecht gekomen, maar ik stond zo te popelen om ze te proberen dat mevrouw Veelkantie maar besloot om woensdag jongslede frikandelbroodjes te maken om van meneer Veelkantie's gezeur af te zijn. Nou is frikandelbroodjes maken leuk werk, en het is ook bepaald geen straf om ze op te eten, dus zo erg vond mevrouw Veelkantie het nou ook weer niet. En ook dochter en meneer Veelkantie waren in hun nopjes met dit wijze besluit. En... de frikadellen konden ook getest worden!

Nu is er wel iets vreemds aan de hand met deze Beckers 'frikandellen'. Want het zijn in wezen geen frika- of frikandellen zoals wij die kennen. Het zijn namelijk geflügelrollen. Ofwel gevogelte rollen, als ik dit correct vertaal. En dan ook nog Hollandse. Terwijl wij hier helemaal niet zoiets kennen als gevogelte rollen. De Hollandse frikan- dan wel frikadellen bestaan ook niet uit uitsluitend gevogelte vlees maar uit meerdere soorten vlees van verschillende beesten. Deze Beckers 'frikadellen' bestaan wel voor 100% (voor wat betreft het vlees dan want er zitten uiteraard nog andere ingrediënten, zoals kruiden e.d., in) gevogelte separatorvlees. Althans, dat is wat de verpakking mij vertelde, want een echte ingrediëntenlijst trof ik niet aan op deze verpakking. Het lijkt ook geen Beckers consumentenverpakking, want die zijn veel mooier qua opdruk, maar een horeca- en grootverbruikersverpakking te zijn die je niet in Nederlandse winkels aantreft.

Beckers Frikandellen

Buiten de verpakking, die specifiek voor de Duitse groothandel lijkt te zijn, zijn er nog meer opvallende verschillen te noemen met de 'reguliere' frikandellen zoals wij die in Nederland kennen. Deze frikandellen, als ik deze geflügelrollen al zo mag noemen natuurlijk, wegen 70 gram per stuk. De gewone frikandellen zoals wij die kennen wegen normaal tussen de 80 en 85 gram per stuk. Deze Frikandellen zijn ook een stuk dunner, 2 centimeter i.p.v. 2,4 tot 2,5 centimeter, maar ook weer een stuk langer namelijk 18 centimeter i.p.v. 15 centimeter. Ze zijn dus lichter en dunner maar wel 3 centimeter langer dan 'gewone' frikandellen.

Reguliere frikandel versus Beckers gevogelte frikandel

Boven de 'reguliere' frikandel en onder de Beckers gevogelte frikandel

Optisch, buiten natuurlijk de dikte en de lengte, zie je geen verschillen met de 'reguliere' frikandel zoals wij die kennen van de snackbar maar ook de supermarkt. Maar er is nog wel één opvallend verschil te melden. En dan komen we aan bij waar het testen van dit product helemaal om gaat. Om de smaaktest natuurlijk!

De Smaaktest:

Ik heb eindelijk eens flink goed nieuws te melden. Want menigmaal testen wij producten die niet voldoen aan de verwachtingen of gewoon ronduit niet te hachelen zijn. Gelukkig zijn deze frikandellen de uitzondering op de 'regel'. Want deze frikandellen, die je kunt bereiden in de oven, de pan en natuurlijk in de frituur, zijn gewoon heerlijk. En dan bedoelen we, het testpanel die bestaat uit mevrouw, dochter en meneer Veelkantie, ook zonder enige terughoudendheid of reserves... geweldig lekker! Spectaculair lekker zelfs!

We kennen het allemaal. Je koopt bij de supermarkt frikandellen maar om welke reden dan ook lijken die in de verste verte niet op de frikandellen die u bij de snackbar koopt. Wij hebben zo ongeveer al alle merken gehad maar nog nooit troffen we frikandellen aan zoals ze bij de snackbar smaken. Zelfs niet de Albert Heijn 'eigen merk' frikandellen waarop men met koeienletters SNACKBAR Frikandellen schreeuwt. De Albert Heijn 'snackbar frikandellen' waren beslist lekker, maar ze deden ons vooral aan... ja hoe ironisch... Beckers supermarkt frikandellen denken. Op snackbar frikandellen leken ze in ieder geval niet. Maar nu komt het!

Deze Beckers groothandel geflügelrollen voor de Duitse markt smaakten naar... tromgeroffel... snackbar frikandellen! Nou moeten we een slagje om de arm houden, want we hebben deze frikandellen niet in de frituur maar in de oven gebakken. Het kan dus nog zo zijn dat de smaak bij het frituren iets anders is. Thuis frituren de mensen toch in iets ander vet of olie en ook bij een wat lagere temperatuur. Dus misschien smaken deze frikandellen uit de frituur minder, maar misschien ook wel nog beter dan ze nu al smaakten.

Uiteraard update ik deze test zodra we de kans hebben gezien deze frikandellen een keer te frituren, maar vooralsnog zijn wij heel erg blij met deze frikandellen. Euh... geflügelrollen. En wat ons natuurlijk nog blijer maakt is dat u/ we/ je maar € 4,- voor 40 stuks, dus een duppie per stuk, betaald bij Mega Food Stunter.

Zie ook!

Super frikandellen aanbieding bij Veelkantie!

Update:

En we hebben de frikandellen gefrituurd. Hieronder de foto: Beckers Frikandellen

En het goede nieuws is dat ze gefrituurd nog lekkerder zijn dan uit de oven. Ze smaakte nog meer als snackbar frikandellen. Ze zijn zelfs een heel klein beetje pittig. Enorm lekker. We gaan ruimte maken in de vriezer en halen zaterdag, uiteraard met kortingsbon, nog een doos frikandellen bij Mega Food Stunter.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/09/14/test-beckers-hollandse-frikadellen-geflgelrollen/

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Fort

  Was weer een leuk stukkie Veelkantie, heb er trek in! Waarom verkopen ze in de supermarkt trouwens geen ‘grove’ frikandellen???

 2. Meneer Veelkantie

  Fort,

  Dank je ;)

  Ja, goeie vraag. Iets voor de ideeënbus van de plaatselijke Appie?

 3. Bartje

  Ziet er goed uit! Een frikandel speciaal gaat er altijd wel in, helemaal als ze maar 5 cent kosten :p (blijf toch een Nederlander)

 4. Meneer Veelkantie

  Bartje,

  Ik ga zaterdag, lekker met mijn eigen kortingsbon, nog een doos halen. Die frikandellen zijn echt heerlijk.

 5. Joriske96

  In Noord-Brabant heb je op verschillende locaties de diepvrieswinkel van Rijsingen (http://www.vanrijsingendiepvries.nl/) Daar hebben ze de Frikandellen Extra van eigen merk, die zijn echt lekker!

 6. marleen buijteweg

  waarom worden de dozen van beckers 40 frikandellen niet meer verkocht in de supermarkt

 7. Meneer Veelkantie

  Om dat Batavus gestopt is met het maken van tandems…

  Hoe moet ik dat weten Marleen? Waarom stel je deze vraag hier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *