Indische Frikadel Taart
U kent het wel. De vraag 'wat zullen we vanavond eens maken om te eten' kan behoorlijk uit de hand lopen. De ene wil dit, de andere wil dat, en voor je het weet vliegt de huisraad laag over, haalt 'ze' ouwe koeien uit de sloot, belt 'ze' met der moeder voor morele steun, rammen je zwagers je in elkaar, kijken de buren je niet meer aan en komen er advocaten aan te pas, want er moet een omgangsregeling komen voor de kinderen, de kanarie, de hond en de hamster en er moet bepaald worden of je van de € 123,- die je over hebt per maand na aftrek van je kamerhuur, kinderalimentatie, rekening van de kroeg en geld voor callgirls ook nog de helft alimentatie kunt betalen. En... dan heb je ook nog steeds niets gegeten!
Dus bij de Veelkantie's geen discussies over wat we gaan maken om te eten. Wil de ene dit, in dit geval een hartige taart, en de andere dat, in dit geval een Indisch Frikadel Pannetje naar recept van bezoeker, lid en contribuant Fort, dan flikkeren we het gewoon bij elkaar en zien wel wat eruit komt. En wie weet is het heel goed te eten. Maar je hebt wel je huwelijk gered en de scheidingspapieren blijven nog heel even in de la.
Kortom, een experiment!
We pakten dus het Fort's recept voor het Indisch Frikadel Pannetje erbij, deden er even drie keer zoveel ketjap in want man wat is dat lekker, en beboterde en bestoven een springvorm met bloem. Vervolgens rolde we een paar plakjes bladerdeeg tot een grote lap en drapeerde deze in de springvorm. Emulsie voor het Indisch Frikadel Pannetje erin en huppatee, zo 50 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Klik op de afbeeldingen voor een groter exemplaar
Mhhh, misschien hadden we dan toch beter de rand overtollige bladerdeeg eraf kunnen snijden... Maar desalniettemin en evenzogoed, even de boel af laten koelen en dan mag de rand van de springvorm eraf.
Ik geef het toe. Ut.Ziet.Er.Niet.Uit! Maar lekker! Lekker! Mensen kinderen! De profeet . . . . . . . (kies hier de profeet van uw zelfverkozen religieuze handicap) achterstevoren op een ezel! wat is dit enorm lekker zeg!
Ik heb zojuist nog een bescheiden puntje van de taart gegeten, want helaas zat mijn nachtrust er alweer op na een uurtje of vier, maar ik kan in ieder geval zeggen dat hij koud ook heerlijk is. En het is dat we nog een flinke punt voor dochter Veelkantie willen bewaren, want die at deze avond bij vriendjelief en schoonmamma, want anders had ik de rest ook nog opgevroten, zo lekker is het. Dus ik probeer tijdens het schrijven van dit stukje, en het plaatsen van de foto's van de Indische Frikadel Taart, heel zen te blijven en mezelf te beheersen om toch niet in de verleiding te komen. Maar ik kan u vertellen, dat valt nog niet mee!
Oké, de volgende keer, want die gaat er zeker komen, dat we dit maken staan we voor de grote levensvraag... het overtollige bladerdeeg eraf snijden... of gewoon meer emulsie (750 gram gehakt i.p.v. 500 gram) maken zodat de taart er ook nog een beetje fatsoenlijk uitziet? Het zal vast het laatste wel worden.
Als laatste, om u te pesten en mijn zelfbeheersing te trainen, nog een grote foto van een puntje taart!
Laat een reactie achter