«

»

jun 17 2013

Bericht afdrukken

Foodporn: De BBQ van gisteren…

We hebben gisteren toch weer zo heerlijk gebarbecued... Geweldig! Ik mag wel zeggen dat ik buitengewoon tevreden ben over mijn zogenaamde 'ElCheapo' XXL Ketel Barbecue die ik kreeg voor Vaderdag. Het apparaat werkt echt heel fijn en laat zich zo eenvoudig bedienen dat het een plezier en een verademing is om erop te barbecueën.

Alle zaken die van de BBQ kwamen waren gewoonweg heerlijk. En dat mogen wij, traditiegetrouw, altijd graag met u delen in woord en geschrift ter lering, vermaak en inspiratie. Want het mooie weer komt er namelijk nu echt aan, weliswaar met horten en stoten, dus tijd om de BBQ af te stoffen! Hieronder derhalve beelden van de gerechten die wij weer van de ketel wisten te plukken!

We hadden een flink rooster vol met allemaal lekkers!

We begonnen met een lamsgehakballetjes spies met spek, een gevulde paprika met gehakt, kaas en spek en heerlijke zoete meloen met zoutige rauwe ham. Allemaal even lekker en om je vingers bij op te vroten!

Daarna waren de shaslick met kip, groene en rode paprika en ui aan de beurt. Daarbij hadden we ook nog een heerlijke komkommer- en een selleriesalade. Heerlijk fris op een zonovergoten dag zoals gisteren was!

Als afsluiter van het vleselijke hadden we ook nog een mooie, met barbecuesaus, gekaramelliseerde loinrib.

Daarna was het de Marshmallows karamelliseren geblazen. Heerlijk voor zo en ook voor bij ons nagerecht!

En dat nagerecht mocht er ook weer zijn hoor! Heerlijk op de barbecue gebakken banaan met Rolo's en Amaretto erin, een bolletje slagroomijs en de gekaramelliseerde Marshmallows erbij. Werkelijk, alsof je even een moment in de toetjeshemel was! Dit was de ideale afsluiting van weer een geweldige barbecuesessie!


Deze blogpost is 743 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/06/17/foodporn-de-bbq-van-gisteren/

2 reacties

  1. Henk van den Bos

    welke el cheopo was dit dan ben ook op zoek naar een bolletje :)

  2. Meneer Veelkantie

    Henk,

    Model Cuba van Leen Bakker. Het rooster is 64 cm in doorsnede ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *