«

»

jul 18 2013

Bericht afdrukken

U trek in een pikzwart Broodje Hot Dog?

In Tokyo is de verkoop van de aldaar toch al populaire Broodje Hot Dog nog eens flink toegenomen na de introductie van de Black Terra Hot Dog. Het is een initiatief van het lokale Hot Dog restaurant Vegas Premium Hot-Dogs, in Akihabara, Tokyo. Men vond dat de wereld wel eens toe was aan iets nieuws. Eigenlijk iets ouds in een andere uitvoering. In dit geval zo zwart als houtskool!

Dat 'zo zwart als houtskool' mag u overigens best letterlijk nemen. Want de Hot Dogs, zowel de worst als het broodje, zijn zwart gekleurd doormiddel van een eetbaar bamboe houtskool poeder dat men gebruikt om zaken, waaronder voedingsmiddelen, zwart te kleuren.

De Hot Dog kost ongeveer het equivalent van € 5,-. En dat is op zichzelf niet erg duur voor een Hot Dog van toch als snel een 30 centimeter lang. Of het er smakelijk uitziet is natuurlijk aan een ieder zelf om te beoordelen. En omdat u natuurlijk niet alle dagen in Tokyo komt hieronder wat foto's van deze Hot Dog.

De vraag is natuurlijk of de zwarte Hot Dog ook nog een beetje te eten is. Nu hebben wij dit niet zelf kunnen testen, jammer genoeg, maar volgens de recensies smaakt de Hot Dog wat bitterig. En om dat te compenseren heeft men kennelijk wat suikers of zoetigs toegevoegd waardoor de Hot Dog dus wat bitterzoet smaakt. Althans, als we de beoordeling van de meneer in onderstaande video mogen geloven:


Deze blogpost is 679 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/07/18/u-trek-in-een-pikzwarte-broodje-hot-dog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *