«

»

jan 02 2014

Bericht afdrukken

Zo maken ze het: Aardappel(chips) op een stokje

We kunnen het gerust een rage noemen. Tegenwoordig zie je de verkoopstandjes in ieder pretpark en op heel veel braderieën en markten. Stalletjes waar je gefrituurde aardappel(chips) op een stokje kunt kopen. Doorgaans vraagt men er bizarre prijzen voor die kunnen variëren van € 2,50 tot wel € 3,50 per stuk, dus per aardappel. Daar koopt u al snel een paar kilo aardappelen voor. En ze gaan als warme broodjes aardappels over de toonbank. Idioot genoeg! Toch zal de prijs 'm niet zitten in de aanschaf van de machine om de aardappelen te snijden. Want dat is een vrij simpel ding.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/02/zo-maken-ze-het-aardappelchips-op-een-stokje/

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Thor

  Ik heb zo’n ding nog nooit gezien?!? Kom ook niet zo vaak meer op de markt, maar zal er eens op letten.

  Ennuh, wat zou zo’n franchise kosten? Want er staat een machine, een kraampje met speciale bak voor de kruiden, de kruiden zelf uiteraard. En dan nog een vietnamees om het uit te voeren.Tel uit je winst.

 2. Thor

  Eeeeeennnnn…. we weten weer wat meer. De machine, met kruiden en stokjes, kosten je zo’n 800 euro. (Bron: http://www.chefsfunfoods.com/tatostix-single-premium-package/ ) Komt er nog een karretje bij en een frituur op gas (?) en hop, lekker aan de slag. Zal je hier in Nederland wel weer 186 vergunningen en zo moeten hebben.

 3. WALUIGI96

  Ik heb zo’n ‘ding’ wel eens gehad, ze zijn best lekker, maar inderdaad best duur.
  Ik heb er een gehad een paar jaar geleden in Duitsland in het Moviepark.
  Ik heb die meneer daar ook nog een beetje Nederlands geleerd: “Smakelijk eten” (of zoiets).

 4. louise

  Op de huishoudbeurs hebben wij ipv een hele grote machine een klein gereedschap je gekoxht een soort dpiraal voor maar 3euro.

 5. Meneer Veelkantie

  Louise,

  Die ken ik. Maar blijft de aardappel dan wel op het stokje zitten? Want het apparaatje maakt een gat in de aardappels.

Laat een reactie achter