«

»

jan 02 2014

Bericht afdrukken

Zou dit vuurpijltje ook illegaal te krijgen zijn?

Terwijl de traditionele discussie over van alles en nog wat, waaronder wel of geen vuurwerk toestaan, in Nederland door de vangroenmagniks partij en andere jongbejaarden met sandalen de daadwerkelijke tradities vermoorden en verdringen doen ze daar in China niet zo moeilijk over. Die gaan gewoon lekker door met het verjagen van boze geesten voor het nieuwe jaar. En omdat ze daar kennelijk toenemende last hebben van boze geesten doen ze qua vuurwerk geen stapje terug maar ieder jaar een stapje verder en vooruit. Daarom deed men dit jaar wat vuurpijltjes afsteken die vanuit een 12 meter diepe, tot circa 10 meter in de grond geborgde, lanceerbuizen afgeschoten moeten worden. Het gaat dan ook om kanonskogels die 120 centimeter in diameter zijn en 420 kilo zwaar wegen. Maar dat laat zich ook zien. Van vele tientalen kilometers afstand is de prachtige vuurbloem van slechts 800 meter in diameter nog prima waar te nemen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/02/zou-dit-vuurpijltje-ook-illegaal-te-krijgen-zijn/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *