«

»

jan 18 2014

Bericht afdrukken

De laatste tweets van Amanda… Aangrijpend

AmandaHoe jong Amanda precies was, ik heb geen idee. Wie Amanda was, ik moet helaas ook daarop het antwoord schuldig blijven. Het enige dat ik weet is dat Amanda een Twitter account had en zo nu en dan een tweet plaatsten. Ze gebruikte de schuilnaam @trappedatmydesk op Twitter. Amanda gaf, net als zovelen, zo nu en dan een kijkje in haar leventje. Soms heel gewoontjes, soms zelfs wat saai.

Amanda hield een beetje van de Goth scene. Zo kleden ze zich ook. Iets wat in eerste instantie niet erg hielp om vrienden te maken. Maar op zeker moment vond ze toch min of meer wat aansluiting bij een groepje van andere Gothic liefhebbers.

Amanda was, als je haar timeline op Twitter doorscrolled, een gewone jonge vrouw zoals er zoveel gewone jonge vrouwen bestaan. Soms heel erg ontevreden met alles, bij het deprimerende af, soms heel opstandig, soms best wel humorvol.

Amanda is inmiddels niet meer. Amanda is overleden aan de gevolgen van en agressieve hersentumor. De laatste tweet werd niet geplaatst door Amanda zelf. Haar broer James liet Amanda's volgers op Twitter weten dat ze was overleden.

Ik denk dat Amanda representatief is voor zoveel mensen. Mensen die zo nu en dan iets van zich laten horen op social media. Mensen die je verder totaal niet kent. Maar mensen waar je toch, om welke  reden dan ook, iets mee hebt.

Voordat social media bestond was een leven niet in soundbites van bijvoorbeeld Twitter samen te vatten. Tot het bittere einde. Tegenwoordig wel. En dat is wat iemand gedaan heeft in onderstaande video over Amanda's te korte leven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/18/de-laatste-tweets-van-amanda-aangrijpend/

1 reactie

  1. Petra

    Inderdaad aangrijpend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *