«

»

Jan 21 2014

Bericht afdrukken

Alligator fileren, schoonmaken en BBQ’en? Zo doe je dat!

Nee nee, meneer Veelkantie is zeker niet vergeten dat deze site als kookblog is begonnen. Dat zit gewoon in het systeem. En voor de mensen die hier al wat langer komen is het geen verrassing dat meneer Veelkantie, als het aankomt op eten, bepaald geen vegetariër en geen eenkennig mannetje is. En dan met name in de zin dat ik niet zo etnocentrische ben en niet behept bent met allerhande vooroordelen voor wat betreft het soort dieren dat we wel en niet zouden mogen eten. Zo is een van de zaken die nog op het verlanglijstje staat om ooit te proberen is het verorberen van krokodil dan wel alligator steak of ander onderdeel van dit prachtige beest. Maar zoals het er nu naar uitziet durven niet veel restaurants in Nederland zich daar de handen aan te branden. Dus bestudeer ik maar alvast de technieken die nodig zijn om een, in dit geval, alligator te fileren, schoon te maken, van de botten te ontdoen en hapklaar te maken.

Warning!

Mensen die om principiële redenen geen vlees eten kunnen onderstaande video beter overslaan!

Nu hebben we dus een alligator die van zijn velletje en botten is ontdaan (alhoewel het laatste niet noodzakelijk is). Komen we aan bij het bereiden van het beest. En wie beter dan dit over te laten aan de enige echte BBQ Pitboys!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/21/hoe-fileer-en-maak-je-een-alligator-schoon-nou-zo/

Laat een reactie achter