«

»

jan 26 2014

Bericht afdrukken

Waarom krijgen eenden zoveel kuikentjes?Warning!

De onderstaande video's zijn misschien minder geschikt voor mensen die erg
gevoelig zijn en/ of liever het gedisneyficeerde beeld van de natuur aanhangen

Iedereen is per direct helemaal vertederd als ze een eenden moeder met zo'n hele stoet kuikentjes rond zien dobberen. 'Wat is de natuur toch mooi hé!' zeggen heel veel mensen dan tegen elkaar. Wat we ons echter niet realiseren is dat deze vrouwtjes eend in 99% van de gevallen eerst meermaals letterlijk verkracht is door doorgaans hele bendes mannetjes eenden die ieder hun eigen genetische lijn willen voortzetten door de eieren te bevruchten. Veel vrouwtjes eenden verdrinken daarbij of raken dusdanig gewond dat ze de groepsverkrachtingen niet overleven. Laten we maar zeggen dat eenden er iets andere gewoonten op nahouden dan mensen. Wat we meestal ook niet snappen, maar wel schattig vinden, is dat het vaak zoveel kuikentjes zijn. En ook daar is een hele goede reden voor!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/26/waarom-krijgen-eenden-zoveel-kuikentjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *