«

»

jan 31 2014

Bericht afdrukken

Remembering Sam Berns – Een jongen met ProgeriaProgeria is een, gelukkig, zeer zeldzame (1 op de 4 miljoen kinderen) dominante 'verouderingsziekte' (dit is meer schijn dan feitelijkheid die door het uiterlijk wordt opgewekt) die wordt veroorzaakt door een mutatie in het LMNA-gen. Kinderen met progeria worden doorgaans niet ouder dan 12,5 jaar. Sam Berns had iets meer geluk. Hij werd 17 jaar...

Nou is progeria zeer zeldzaam maar Sam Berns is/ was zeker niet de enige jongen met deze nare aandoening. Wat maakt Sam Bern dan zo speciaal, afgezien van het feit dat hij een zeldzame aandoening had? Sam Berns hield een TED-Talk waarin hij zijn filosofie voor een gelukkig leven uiteen mocht zetten. En die was heel bijzonder. Kijkt u maar.

Sam Berns was ook de ster in een documentaire die eerder werd geschoten. Ook daarin liet deze dapper jongen zien uit welk hout hij gesneden was. Sam was een bijzondere jongen. En zeker niet  vanwege zijn ernstige aandoening!

10 januari 2014 is Sam Berns overleden. In zijn TED-Talk sloot Sam af met 'Het maakt niet uit wat ik later wordt. Ik geloof dat ik de wereld kan veranderen'. En alhoewel Sam kort daarna overleed aan de complicaties die zijn aandoening met zich meebrachten, hij heeft de wereld veranderd. En hij kan ook uw leven veranderen. Want als u zelf, net als meneer Veelkantie, een aandoening of aandoeningen hebt die uw leven sterk beïnvloeden, bijvoorbeeld in wat u wel en niet kunt doen of zelfs uw leven ernstig kunnen bekorten... dan kunt u zijn zoals Sam was. De filosofie van Sam kunt u ook implementeren in uw leven. En u zult zien dat uw leven misschien beperkt is qua kunnen en tijd, maar dat dit een uitermate vol leven kan zijn. Een leven vol plezier, vol mooie vrienden, vol leuke evenementen en vol van geluk.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/01/31/remembering-sam-berns-een-jongen-met-progeria/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *