«

feb 10 2014

Bericht afdrukken

Nieuw Logo ontwerp Amsterdam kost € 100.000,-



Het was u waarschijnlijk nog niet opgevallen, hetgeen volkomen logisch is, dat de gemeente Amsterdam een compleet nieuw logo heeft. Jazeker! En dat voor slechts € 100.000,- ! En.... dat is absoluut een koopje als u het 'ontwerp' ziet!

Oude en Nieuwe Logo Amsterdam

Maar, zo laat de woordvoerster (ook goed voor ettelijke duizenden euro's) van burgemeester van de Laan (die kennelijk zelf niet kan praten) weten... Het is veel meer dan alleen een 'nieuw ontwerp'. Het is een veel omvangrijkere operatie! Nee, we gaan er zelfs op termijn geld mee besparen! Alle andere logo's worden namelijk opgeruimd. Bijvoorbeeld die op 250 verschillende enveloppen (!) staan. Ja ja, want regeren is immer achteraf vooruit kunnen zien!

Ook alle onderdelen van de gemeente, zoals de stadsdelen en de GGD, gaan werken met het 'nieuwe logo'. De stad zegt dat het tot nu toe een lappendeken was van logo's en stijlen. Met de nieuwe huisstijl kan er volgens de gemeente voor de burgers geen twijfel meer over bestaan dat alle gemeentelijke organisaties die prijken met een logo waarop nu staat aangegeven dat ze tot de gemeente Amsterdam behoren ook echt een onderdeel zijn van de gemeente... Amsterdam.

Nu moet u overigens niet denken dat al het briefpapier en de enveloppen, alle bestickeringen op auto's, alle neon en andere reclames, en alles waarop nu met grote letters Amsterdam prijkt voor die ton vervangen zijn, want dat is niet zo. Die operatie gaat nog zeker enkele miljoenen kosten. Maar zo verzekerde de woordvoerster ons... Het is heus niet zo dat de ontwerper een vriendje van de PvdA is € 100.000,- op z'n rekening gaat krijgen voor zijn briljante 'nieuwe ontwerp'.

Nee, welk vriendje van de gemeente een leuk percentage van die euroton gaat opstrijken voor het openbaar aanbestede opdracht zoals de regels voorschrijven onderhands toespelen van dit 'klusje' gaat men ons natuurlijk niet vertellen.

Oh ja, en de oude enveloppen worden natuurlijk eerst netjes opgemaakt, en het worden er voortaan 'maar' 25 in plaats van 250 verschillende waardoor er voortaan groot ingekocht kan worden en zo die euroton heel snel terugverdient is. Want dat zouden de politiek boven ons gestelde niet willen, geld verspillen terwijl gewone Amsterdammers aan de geeuwhonger liggen, geen nagel hebben om op de kont te krabben en waarvan de belastingen verhoogt gaat worden.

Oh, u nog een roos? U stemt toch deze keer weer PvdA? Want het moet allemaal eerlijker hoor! Echt waar, deze keer!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/10/nieuw-logo-ontwerp-amsterdam-kost-100-000/

Laat een reactie achter