«

»

Feb 11 2014

Bericht afdrukken

China pakt aanstormende milieuramp aan met giga-Elektrische Auto plan



China is, zoals u vast weet, een land met 1,35 miljard inwoners. Er leven op een gelijk, zelfs iets kleiner, oppervlakte met de Verenigde Staten meer dan 4,25 keer zoveel mensen in China. En veel van deze mensen wonen in de grote steden. De steden zijn dan ook niet te vergelijken met welke Europese, Amerikaanse of andere stad in de wereld dan ook. En niet alleen qua hoeveelheid mensen die zich op een beperkt oppervlakte bevinden, maar mede daardoor en het totale gebrek aan enige regelgeving op gebied van uitstoot van stoffen, ook de enorm mate van vervuiling die zo heftig is dat steden soms gewoon op slot moeten!

Dat terwijl er slechts zo'n 240 miljoen auto's zijn in China. Zo weinig auto's op zoveel mensen kan nooit zoveel vervuiling veroorzaken. De oorzaak ligt dus duidelijk ergens anders. Ik noem hieronder een aantal voorname oorzaken.

De vervuiling in met name de grote steden in China heeft o.a. alles te maken met de enorme industrie en de raffinaderijen die nabij of zelfs in de steden te vinden zijn, met de  enorme hoeveelheid brommertjes en scooters die op goedkope slechte 2 takt benzine lopen, de verbanding van kool voor eindeloos veel doeleinden waaronder industrie alsook huishouden, de dichtheid van de bevolking maar vooral het totale gebrek aan milieumaatregelen en dergelijke.

Je zou dus zeggen dat het autoverkeer bepaald niet het grootste probleem is dat China heeft. Echter, door de economische voorspoed in China kunnen steeds meer mensen zich een auto veroorloven. Er worden nu per jaar meer auto's verkocht in China dan er totaal in 1990 op heel China beschikbaar waren. Het is dus een aanstormende ramp.

China ligt economisch en qua levenstandaard 40 jaar achter op de Verenigde Staten. De armoede was er, dankzij met name het socialisme, schrijnend en diep te noemen. Nu China de totalitaire banden wat laat vieren is er een bloeiende markt ontstaan voor met name export. En die wordt door China ook enorm gestimuleerd met (grotendeels illegale) subsidiëring van de industrie maar ook op het exporteren van hetgeen men produceert naar de rest van de wereld.

De rijkdom ligt nu niet alleen bij bepaalde personen maar wordt, hoe ironisch... door het kapitalisme, nu meer over de bevolking verdeeld. Chinezen mogen en kunnen nu eindelijk ook een fatsoenlijk inkomen genieten. Zelfs zo dat het kopen van een auto niet langer een onbereikbare droom is. Maar het zou een milieuramp van ongekende proporties betekenen als alle mensen die zich het kunnen veroorloven ook een auto kopen. Die aankomende ramp wil China afwenden met de introductie van elektrische autootjes. Hoe men dat wil doen kunt u in onderstaande video zien.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/11/china-pakt-aanstormende-milieuramp-aan-met-giga-elektrische-auto-plan/

Laat een reactie achter