«

»

Feb 25 2014

Bericht afdrukken

Nep daklozen blijken zeer well-to-do oplichters



Je komt ze overal tegen. Mensen die de hand ophouden. We kennen er ook zo eentje. Overdag staat hij in Lelystad bij de Albert Heijn in een wijk of in het centrum, of bij de Jumbo in het centrum, daklozenkranten te verkopen. Je gaat er dus vanuit dat deze man met een Marokkaans uiterlijk dakloos is. Echter, toen meneer Veelkantie eens naar de tandarts ging in Almere stapte even verderop dezelfde 'dakloze' man uit een bepaald geen kinderachtige woning. De man blijkt dus overdags de armoedzaaier uit te hangen en s'avonds lekker voor de televisie te zitten in zijn riante huis.

Het is helaas niet de eerste en de enige keer te zijn geweest. Op de markt in Antwerpen, het was stervenskoud, liepen eens een aantal jonge jongetjes rond in korte broeken en dunne bloesjes met korte mouwen. De lippen waren helemaal blauw van de kou. Althans, zo leek het. Ze liepen rond om te bedelen. En dat lukte aardig natuurlijk. Want mensen spraken er schande van en hadden medelijden.  Toevallig zagen we, toen wij zelf naar de auto liepen die afgelegen geparkeerd stond, deze jongens in een dikke Mercedes stappen. Inmiddels met een lekker dikke jas aan en afgeschminkt. De lippen waren niet blauw maar gewoon normale kleur. Een dikke Roemeense vrouw met bontjas hield de deur voor hen open terwijl een even moddervette kerel met bontjas en sigaar in zijn hoofd achter het stuur zat.

Het gebeurd niet zelden dat een 'bedelaar' en/ en 'dakloze' sterft als miljonair of in ieder geval een hoop geld op de bank. Bedelen blijkt namelijk een zeer lucratieve business te zijn. Ik heb me in een café in Amsterdam wel eens door een destijds bevriende junk laten vertellen dat hij makkelijk 100 tot 150 toen nog guldens per dag bij elkaar wist te bedelen. Tja, dat trekt natuurlijk ratten en oplichters aan  die graag misbruik maken van de goedheid van veel mensen.

Onderstaande sujetten behoren tot dit soort mensen. Overdag 'bedelaar' en s'avonds riant genieten van het geld.

Nog meer voorbeelden:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/25/nep-dakloze-blijkt-zeer-well-to-do-oplichter/

Laat een reactie achter