«

»

feb 28 2014

Bericht afdrukken

25 redenen waarom ‘we’ Wilde Dieren Wild noemen!Meneer Veelkantie irriteert zich mateloos aan het 'vermenselijken' van dieren. Ook wel antropomorfisme genoemd. Het Disneyficeren van wilde dieren is dom en levensgevaarlijk. Toch kunnen bepaalde mensen, met name zogenaamde dierenliefhebbers, er maar niet mee ophouden om de zeer zeldzame keren dat een wild dier zich goed lijkt te gedragen bij en rondom mensen tot de standaard te verheffen. Bijvoorbeeld een leeuw die na jaren zijn menselijke opvoeder weer ziet en daar kennelijk zeer verheugd op reageert. Of een man die 13 jaar lang met wilde bruine beren in het wild leefde (hij en zijn vriendin komen voor in onderstaande video). Mensen die gezellig met haaien zwemmen omdat deze predators eigenlijk heel lief zouden zijn en verkeerd beoordeeld zouden worden. Dit zijn geen succesverhalen en zeker niet de regel maar de absolute uitzondering op de regel. De regel is dat  de kans zeer groot is dat je een ontmoeting met een wild dier met (zeer ernstige) verwondingen, mismakingen en niet zelden zelfs de dood zult moet bekopen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/02/28/25-redenen-waarom-we-wilde-dieren-wild-noemen/

Laat een reactie achter