«

»

mrt 05 2014

Bericht afdrukken

Lizzie Velasquez – Het Lelijkste Meisje op Internet



Lizzie Velasquez heeft een zeldzame aandoening waardoor ze geen gram aankomt hoeveel ze ook eet. Op een dag zat ze gewoon wat muziek te luisteren toen ze op Facebook een plaatje tegenkwam van zichzelf. Na het openen van de link ontdekte ze dat ze tot het lelijkste meisje op het internet uitgekozen was. Toen ze de vreselijkste gruwelijke commentaren onder de video van haarzelf las brak haar hart zowat in duizenden stukjes. Hieronder haar verhaal.

Naschrift: Meneer Veelkantie moet, zoals u vast weet, niets van het religieuze gedoe hebben. Alhoewel ik blij ben dat deze dame zoveel steun heeft aan haar religieuze overtuiging is het triest dat ze haar eigen prestaties, het negeren van gemene commentaren, pesterijen en het vertrouwen hebben en houden in zichzelf en de wereld om zich heen, toeschrijft aan iets dat niet bestaat en buiten haar ligt. Het feit dat deze dame, en veel andere mensen, ondanks diepe ellende toch met rechte rug door het leven stapt heeft ze aan zichzelf te danken. Aan haar mooie innerlijk dat misschien schril afsteekt bij haar uiterlijk. Althans, als wij dit langs de meetlat van het schoonheidsideaal zouden leggen. Ze heeft het te danken aan haar uitstekende en krachtige karakter. Niet aan het één of andere sprookjesfiguur die haar, als je het nuchter zou beschouwen, heeft opgezadeld met deze vreselijke aandoening en al haar ellende.

Dat wilde ik toch nog even kwijt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/05/lizzie-velasquez-het-lelijkste-meisje-op-internet/

Laat een reactie achter