«

»

mrt 06 2014

Bericht afdrukken

Onderzoek – Zomers met mooi weer drukker op terras!Pag 5De gemeente Amsterdam (PvdA, Groenlinks en D66) heeft een onderzoek laten instellen naar het geluidsoverlast die veroorzaakt zou worden door de horeca. Men is namelijk van mening dat de horeca in de hoofdstad nog altijd niet voldoende afgeknepen is en Amsterdam Centrum nog niet voldoende comfort te bieden heeft aan de Yuppen.

De Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) nam deze taak op zich. Men deed gedurende 9 maanden, van 2012 tot en met 2013, onderzoek op vier verschillende locaties naar de oorzaken van geluidsoverlast door terrassen. Daarbij maakte men gebruik van geavanceerde apparatuur, zoals zogenaamde 3D geluidsmeters, en persoonlijke rond de klok observatie om de vermeende overlast in kaar te brengen.

Pag 2Uit dit onderzoek zijn toch wat schrikbarende resultaten naar voren gekomen. Zo heeft men, ondanks dat men op slechts vier punten metingen deed, de geluidsoverlast van de horeca van geheel Amsterdam in kaart weten te brengen. Dus van Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Noord, Amsterdam Nieuw West, Amsterdam Zuid en Amsterdam West. Dat mag op zich al een unicum heten. Met vier meetpunten de overlast meten in zeven nogal uitgestrekte stadsdelen. Maar dat zal dan wel weer alles te maken hebben met de geavanceerde 3D technieken!

Pag 1Maar dat was beslist niet het enige en meest opvallende resultaat van het onderzoek. Er waren nog meer zeer opvallende resultaten te melden. Zoals bijvoorbeeld het feit dat het zomers, en dan met name met zonnig, zacht en mooi weer drukker op de terrassen is dan in de winter met kou, regen, sneeuw, onweer en andere nare weersomstandingheden. Ook bleek er sprake te zijn van meer horeca gerelateerde geluidsoverlast op de uitgaansdagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) dan de weekdagen waarop gewerkt placht te worden en bleek de geluidoverlast significant af te nemen na de sluitingstijd van de kroegen, dans- en andere uitgaansgelegenheden.

Pag 3En dan denkt u dat we er al zijn? Nee bepaald niet! Want nog een heel opvallend en schokkend resultaat is dat de geluidoverlast toeneemt zodra er een evenement is waarbij Amsterdam overladen is met tenminste twee keer zoveel bezoekers dan bewoners uit andere delen van het land en zelfs andere landen. Denk daarbij aan Koninginnedag en de Gaypride. Jawel! Zo'n dikke 800.000 reguliere bewoners blijken minder overlast te geven dan nog eens evenzoveel gasten en de lokale bevolking, die in tegenstelling tot dagen waarop er geen volksfeesten met openlucht festivals e.d. plaatshebben, die massaal op de been zijn om feest te vieren en vele uren door de stad trekken!

Pag 4Wat meneer Veelkantie dan weer heel opvallend vond is dat de 'overlast' op geen enkel moment, met zo nu en dan een zeer kortdurend piekje (iemand laat een dienblad uit zijn tengels vallen of er wordt een verjaardagsliedje ingezet), boven de 70 decibel komt. Het gemiddelde geluidsniveau ligt zo tussen de 50 en de 60 decibel. En dat is dan direct zeer nabij de terrassen met 3D technieken gemeten. Dus de gemeten geluidsniveaus in bijvoorbeeld woningen en dergelijke is nog eens vele malen lager. Je zou dus de conclusie kunnen trekken dat dit zeer acceptabele geluidsoverlast is voor het feit dat Amsterdam een metropool en grote toeristische trekpleister is.

Je zou dus kunnen denken dat dit rapport de bestuurders van Amsterdam (PvdA, D66 en Groenlinks) zeer tevreden zullen stellen. Echter, dan hebben we even niet op het feit gerekend dat de meeste Yuppen in Amsterdam behoren tot het electoraat van genoemde PvdA, D66 en Groenlinks. En daar waar Amsterdam, en dan met name het centrum, bewoond werd door arbeiders die juist van het geroezemoes hielden en dit ook als hun volkscultuur zagen, is het nu zoals gezegd een Yuppen bolwerk. Yuppen hebben een andere cultuur. Die zien het liefst dat ze in een metropool wonen alwaar het net zo groen en stil is als in een landelijke omgeving. Yuppen houden niet van geluid, want geluid is per definitie overlast, en dan kunnen Storm, Kiera, Mink en Minke, Trix, Luna, Lila, Zonne, Sebas en Sem niet slapen.

Zinloze verkwisting van gemeenschapsgeld aan open deuren onderzoek?

Dus horeca Amsterdam, maakt u de borst maar vast nat. Want u denkt vast dat de PvdA, Groenlinks en D66 nodeloos grote sommen aan geld verkwisten aan nutteloze open deuren onderzoeken, maar dan vergist u zich enorm. Dit zogenaamde onderzoek dient als aanleiding om de horeca in Amsterdam nog verder aan banden te leggen en de stad nog verder te verzieken, in het kader van hun eigen woongenot en dat van vrinden te bevorderen, dan men tot op heden al gedaan heeft. Iedere oppositie tegen het nog verder piepelen van de horeca is met een dergelijk rapportje zinloos.

Bron afbeeldingen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/06/onderzoek-zomers-met-mooi-weer-drukker-op-terras/

2 reacties

  1. Joost

    Diederik Stapel is blijkbaar nog volop aan het werk..

  2. Ron

    je kan maar ergens je geld aan besteden als overheid……

Laat een reactie achter