«

»

mrt 11 2014

Bericht afdrukken

Documentaire – Bill Maher ~ ReligieloosGeen bal op de televisie vanavond? Dan heb ik misschien een nuttige tijdsbesteding voor u. Een documentaire waarin de huidige stand van zaken rondom religie wordt onderzocht. En wel door een hele beroemde Amerikaanse atheïst.

Bill Maher is een talkshow host en standup comedian. Hij staat bekend om zijn scherpe commentaren inzake politiek, met name de Republikeinen moeten het ontgelden, samenleving en daaraan verbonden ook sociale en culturele fenomenen. Fenomenen zoals religie. Maher is ontegenzeggelijk van de ultra linkse kant, maar zelfs daar lusten ze hem heel vaak niet omdat hij ook deze kant, alhoewel beduidend milder en stukken minder kritisch, ook niet spaart.

Ik kan Maher wel waarderen ook al verschillen wij in veel opzichten melkwegstelsel van elkaar. En helaas is Maher zelf ook behept met een flink aantal zaken waarin hij wenst te geloven. Waaronder o.a. 'Man Made Global Warming'. En ook in de genoemde documentaire laat hij niet na om dit soort zaken te prediken. Dat neemt niet weg dat Religulous (samenvoeging Religion en Ridiculous) beslist een scherp beeld geeft over de idiotie die religie in werkelijkheid is.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/11/documentaire-bill-maher-religieloos/

Laat een reactie achter