«

»

mrt 14 2014

Bericht afdrukken

Meneer Veelkantie is een buitengewoon immoreel mensPG-belief-in-god-03-13-2014-01Uit een onderzoek in 40 landen is naar voren gekomen dat gemiddeld genomen de meerderheid van de mensheid van mening is dat geloven in god noodzakelijk is voor het hebben van moraliteit. Met andere woorden: mensen die niet in god geloven zouden immoreel of immoreler zijn.

In 22 van de 40 landen is men, doorgaans in overgrote meerderheid tot wel 99% van de ondervraagden, van mening dat het geloven in god zorgt voor goede normen en waarden. Dit is de uitkomst van een onderzoek van PEW Research Center in 40 landen, waar men gemiddeld genomen 1.000 mensen (totaal 40.080) tussen 2011 en 2013 heeft ondervraagd, variërende tot nauwelijks tot streng religieus tot seculier en van zeer arm tot zeer rijk.

Daarbij was het opvallen dat mensen in armere landen, en landen waarin de educatie achter blijft, veel meer waarden hechten aan het geloof in god en een link zien met normen en waarden dan in landen die rijker zijn en qua educatie behoren bij meer de ontwikkelde landen.

De vraag die daarbij zichzelf opdringt is, als het geloven in god en in wezen het aanhangen van een bepaalde religieuze stroming, staat voor het hebben en ontwikkelen van goede of tenminste betere normen en waarden waarom 98% van de bijvoorbeeld christelijke normen en waarden afgeschaft zijn omdat deze in onze moderne ogen te barbaars, racistisch, discriminatoir zijn? En waarom wij van mening zijn dat bijvoorbeeld islamitische leefegels eveneens barbaars, racistisch, antisemitisch, misogyn, homofoob en ronduit niet meer van nu zijn?

Als zaken als het geloven in god, zoals men bijvoorbeeld doet in het christendom, garant staat voor betere normen en waarden en dus ook betere wetten en regelgeving waarom hebben wij die dan nu niet meer en zijn de wetten in ontwikkelde landen, in met name het westen, seculier van aard? Waarom stenigen wij geen homoseksuelen? Waarom verbranden wij geen heksen en waarom moorden wij anders of niet-gelovigen niet meer massaal uit? Waarom bezitten/ houden wij geen slaven meer?

Genoemde zaken en meer adresseerde ik al eens in een artikel op het Veelkantie Forum. Het antwoord is verbluffend eenvoudig. Het is simpelweg lariekoek. Sterker nog, alles wijst erop dat het geloven in god laat staan het implementeren van zijn leefregels en wetten exact het, in de meest negatieve zin, tegenovergestelde effect heeft. Geloven kan alleen maar leiden tot nog meer barbarij!

De uitkomst van het onderzoek kunt u hier lezen, en zie hier de onderzoeksmethodieken en nog meer statistieken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/03/14/meneer-veelkantie-is-een-buitengewoon-immoreel-mens/

Laat een reactie achter