«

»

Apr 07 2014

Bericht afdrukken

Doofblinde Joanne kan voor het eerst in 40 jaar horenJoanne Milne - 40-jaar-  is helaas behept met de zeldzame nare aandoening Het Syndroom van Usher. Het is een progressieve ziekt waarbij doofheid en blindheid ontstaat. Joanne heeft echter type I (er bestaan drie type) wat voor haar betekende dat ze vanaf haar geboorte al doof was. Zo rond haar 25ste verloor ze ook haar gezichtsvermogen en was ze officieel blind. Toen ze nog kon zien vond ze de doofheid niet perse een heel groot probleem. Ze kon er goed mee omgaan, en ze was natuurlijk niet anders gewend. Maar toen ze ook blind werd belande ze in een soort van isolement. Het was zeker daarom een enorme zegen dat ze implantaten kreeg waardoor ze, voor het eerst van haar leven, kan horen. En zoals u zich voor kunt stellen was dit een prachtig maar enorm emotioneel moment voor haar.

Hier kunt u het, weliswaar in het Engels, allemaal nog eens nalezen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/07/doofblinde-joanne-kan-voor-het-eerst-in-40-jaar-horen/

Laat een reactie achter