«

»

apr 13 2014

Bericht afdrukken

Fantast Wesley de Laat blijft mensen Foppen



Grote ophef eerder deze week. Wesley de Laat, eigenaar Budget Cleaning Brabant, zou leaflets verspreiden met de tekst 'Wij zijn een Hollands Bedrijf met Nederlandse Werknemers'. Discriminatie, nee zelfs racisme, wordt er geschreeuwd in de media en op social media. Zelfs de politieke paljassen komen eraan te pas. Schande, is de algemene conclusie links en rechts.

In de media verdedigd de Laat zijn standpunt. Een marktonderzoek zou uitgewezen hebben dat zijn klanten in Brabant liever een autochtoon dan een allochtoon over de vloer hebben om bij hen schoon te maken. En dat moet toch kunnen, aldus de Laat.

Wesley de Laat geeft ook aan helemaal geen racist te zijn. Hij geeft aan alleen maar te doen wat zijn klanten van hem vragen. Vraag en aanbod. Dat is wat hem dreef tot de reclame uitlatingen.

De Laat krijgt ook veel bijval van mensen die het ook allemaal niet zo op allochtonen zouden hebben. Anderzijds zou de Laat ook bedreigd worden, zijn woning hebben verlaten en ergens ondergedoken zijn uit angst voor represailles en andere ellende.

Dat is zo ongeveer het verhaal in een notendop zoals dit zich afgelopen week voltrok. Dat was voor de spontane wending die het hele verhaal nu opeens krijgt. Want volgens de Laat zou het allemaal een reclamestunt zijn geweest.

“Ik ben zwaar hartpatiënt en ook ik kwam nergens aan de bak. Dan word je keihard afgewezen vanwege een verhoogd risico. ‘Blijf jij maar lekker thuis zitten’. Eigenlijk hetzelfde stempel als voor een Marokkaan of welke allochtoon dan ook.”

En niet alleen dat. De Laat zou ook, als hartpatiënt, juist discriminatie op de werkvloer hebben willen aankaarten. Er een vuist tegen maken. Discriminatie op de werkvloer onder de aandacht brengen. De Europese week tegen discriminatie zouden hem geïnspireerd hebben tot dit 'protest' tegen juist dat waarvan wij nu werd beschuldigd. Want “Ik heb juist een schurfthekel aan discriminatie. Ik ben geen racist. Of je nou homo bent, hetro, moslim, islamiet, jood, maakt me geen zak uit, je bent een mens. mijn tekst ‘We zijn een Hollands bedrijf met Nederlandse werknemers was juist bedoeld om discriminatie aan de kaak te stellen. Ik heb juist een schurfthekel aan discriminatie." Oh, en de bedreigingen aan zijn adres zou hij zelf geschreven hebben. Dat van die kogel had hij er zelf maar aan toegevoegd met het doel "Om maar te zorgen dat discriminatie op de werkvloer en elders publiciteit krijgt."

U moet de hele tekst van Wesley de Laat's kwinkslag en 180 graden spin maar zelf lezen op het blog 'The Post Online'.

Volslagen ongeloofwaardig mannetje

Het hele verhaal komt van A tot Z buitengewoon ongeloofwaardig over. Het hangt van onlogica aan elkaar. Want welke idioot zou, bij wijze van 'protest' dan wel 'reclamestunt' zijn 'goedlopende' schoonmaakbedrijf in de waagschaal stellen? Want wie en welk bedrijf zou nog met ene Wesley de Laat en zijn vermeende schoonmaakbedrijf geassocieerd willen worden na dergelijke uitlatingen, een tergend televisieoptreden bij zijn zogenaamde idolen Pauw & Witteman waarin hij overkwam als een simpleton met drie werkende hersenscellen en een mogelijke veroordeling voor discriminatie e.d.?

Om een zogenaamde 'briljante marketingstunt' gaat het in ieder geval niet. Het zou bij ieder bedrijf die een dergelijk standpunt inneemt opzeggingen regenen. En terecht. Dat het om een zogenaamd 'protest tegen discriminatie op de werkvloer' zou gaan gaat er bij meneer Veelkantie ook al niet in. Dan had je namelijk bij het optreden bij Pauw & Witteman, immers op de top van je roem terwijl je de aandacht van heel politiek correct Nederland hebt, jouw ware bedoelingen wel onthult. En niet later op een achteraf stekje op het wereldwijde web die wellicht populair is maar een buitengewoon beperkt bereik heeft. Bovendien, als mensen het al zouden lezen dan nog is de schade niet te overzien.

Verdiepen wij ons iets verder in het mannetje de Laat dan wordt het allemaal alleen maar ongeloofwaardiger. Om te beginnen stuit je, als je de website van Budget Clean Brabant bezoekt, op een website die buiten een voorpagina totaal leeg en onaf is. Niet echt een website van een succesvol bedrijf dat op het punt staat om elders in Nederland vestigingen te openen omdat het allemaal zo goed gaat. Een bedrijfje dat vanuit een gewoon woninkje wordt gerund.

Tenminste... als de Laat daar nog woont. Want op The Post Online lezen wij dat hij spoorslags uit de woning is verdwenen na een zogenaamd 'conflict met de huurbaas' (woningbouw). Meneer Veelkantie schat zo in dat het wel eens een enorme relatie kon hebben met zijn 'succesvolle' schoonmaakactiviteiten. Dat noem je 'dikke huurschuld'!

Het staat dus wel vast dat Wesley de Laat bepaald geen groot en succesvol ondernemer is. Laat staan 'een briljant marketing strateeg' die zijn 'kostbare bedrijf' ook nog eens in de waagschaal zou zetten om 'een protest' te laten horen.

Wesley de Laat beweerd op The Post Online:

“Ik kan van stront goud maken, dus het kost me geen enkele moeite om de media te misleiden.”

Het lijkt er eerder op dat Wesley de Laat van goud stront maakt.

Als we de rest van het artikel op The Post Online lezen dan vernemen we dat Wesley de Laat ook op het sociale en strafrechtelijke vlak grote successen boekte. Hij blijkt namelijk nogal het één en ander op zijn flinke kerfstok te hebben.

De bewoners van de Iepstraat in het Brabantse Drunen, waar ondernemer Wesley de Laat hals over kop is vertrokken vanwege een ‘conflict met zijn huisbaas’, schetsen allemaal hetzelfde beeld van De Laat. “Heftig mannetje. Zorgde vaak voor overlast, kwam met gierende banden aan, vaak politie in de straat. In en rond zijn huis hingen talloze camera’s. Dan heb je volgens mij het nodige te verbergen.”

Het varieert van een Molotovcocktail door zijn ramen tot het aanrijden van de zoon van een politieagent. Zaken die de Laat ook toegeeft maar net zo snel weer afwimpelt als min of meer onbeduidende incidenten. En het Molotovcocktail incident bevestigd de Laat, zou te maken hebben met de kwestie van het inrijden op de zoon van een politieagent, maar wil daar 'om privacy redenen' (van wie?) niet over praten. Voor het inrijden op de zoon van de agent zou de laat overigens, waarschijnlijk naar eigen zeggen, volgens de buren anderhalf jaar celstraf gekregen hebben. Maar toen de Laat vervolgens gewoon in de straat blijft verschijnen laat hij aan de buurtgenoten weten dat ‘de straf niet meer hoefde’.

Op The Post Online beweerd hij weer wat anders:

De Laat: “Ik ben inderdaad ingereden op de zoon van een politieagent, maar dat heeft ook direct te maken met het Molotovincident en ook daar ben ik niet voor vervolgd.”

Meneer Veelkantie heeft wel een beetje een idee van wat de werkelijkheid in dit geval is. Hieronder mijn versie van het verhaal dat wel eens veel dichter bij de realiteit kan staan dan alle opgeklopte nonsens in de al dan niet social media.

Wesley de Laat met al zijn 'werknemers' en zijn enorme autopark

Alles aan Wesley de Laat schreeuwt FANTAST en PRUTSER. Ja de Laat zal vast een heel bescheiden 'schoonmaakbedrijfje' hebben. En hij heeft de advertentie ook geplaatst. Maar beslist niet uit een 'briljante marketing strategie' om zo 'gratis reclame' te krijgen, en al helemaal niet om 'te protesteren tegen discriminatie op de werkvloer'.

De Laat bleek zich echter verslikt te hebben. De zogenaamde 'briljante marketing strategie' keerde zich als snel tegen hem toen dit landelijke aandacht kreeg. En de Laat ontving diverse opzeggingen van klanten omdat ze niet geassocieerd wilde worden met asociaal de Laat. Dus nu probeert fantast de laat de boel zo te spinnen dat het allemaal 'een briljante zet was' om zogenaamd 'te protesteren tegen discriminatie op de werkvloer, en dit op deze wijze aan de kaak te stellen'. Waar de Laat dan wel weer gelijk in heeft is dat heel veel mensen, met name de media, klakkeloos zijn fantasieën voor zoete koek slikt. Waaronder kennelijk ook 'mijn collega bloggers' van The Post Online.

That's it folks. Next Idiot!

Instant Update:

Bingbong! Juist! Briljante marketing strateeg Wesley de Laat is uit zijn huurhuis geflikkerd vanwege een huurschuld!

Ook Elsevier slikt de nonsens van de Laat

Pownews kan natuurlijk ook niet achterblijven

En ook de Telegraaf hapt...

En hop... Natuurlijk trapt ook nablaat medium Nu.nl erin

En nergens een kritische kanttekening te vinden!

Moehwahahaha... zoals te doen gewoonlijk loopt Thomas von der Dunk weer mijlen achter op de feiten!

Update 18 juni 2014: Op verzoek van de vader van de dame op de laatste foto hebben wij zijn dochter onherkenbaar gemaakt. De man geeft aan dat zijn dochter niet meer voor de Laat werkt en zij, tezamen het het andere personeel en nog tal van andere leveranciers e.d., nog wachten op de uitbetaling van het loon dan wel andere verschuldigde bedragen en betalingen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/13/fantast-wesley-de-laat-blijft-mensen-foppen/

Laat een reactie achter