«

»

Apr 26 2014

Bericht afdrukken

Nederlandse Jihadisten? ‘Och, niet zo druk om maken…’Er zijn flink wat, het gaat minstens om tientallen maar mogelijk vele malen meer, Nederlandse mannen en jongens van Noord-Afrikaanse, Afrikaanse en Arabische oorsprong die naar o.a. Syrië vertrekken om 'de zaak van allah te bevorderen' door aldaar 'vijanden van allah' om te leggen, koppen te snellen, zichzelf op te blazen en andere 'gezellige' hand en spandiensten te verrichten. Dat lijkt mij toch een buitengewoon zorgwekkende toestand en ontwikkeling.

We hebben het per definitie over zeer radicale islamitische elementen, anders ga je überhaupt al niet naar een ander land om daar de zogenaamde 'vijanden van allah' uit te moorden, waarvan het al zeer schokkend is dat die kennelijk dus al een hele poos in Nederland gewoon rondliepen zonder dat hen een strobreedte in de weg werd gelegd. Dat geeft niet veel vertrouwen in onze rechtsstaat en haar vermogen om dit soort elementen te traceren en daar waar nodig te 'elimineren'. Nog veel zorgelijker wordt het als deze jihadisten weer op Nederlandse bodem terugkeren met flink wat ervaring in guerilla warfare en de geesten zo mogelijk nog verder verhard en afgedwaald van hetgeen menselijk is.

Je zou toch denken dat niet alleen de geheime dienst, politie en justitie maar ook de lokale en landelijke politiek zich daarover ernstige zorgen moet maken. Moeten wij er niet minstens voor zorgen dat deze islamisten, die ook daadwerkelijk terroriseren en moorden voor 'de goede zaak' (in hun ogen dan), op alle mogelijke manieren verhinderen om weer Nederlandse bodem te bereiken? En als zij zich dan toch op Nederlandse bodem begeven dienen zij dan niet direct opgepakt, gedenaturaliseerd (als dat al niet eerder is en moet gebeuren) worden en tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld worden? Moeten we geen preventieve maatregelen nemen en deze ontwikkeling in de kiem smoren en de boodschap geven dat zoiets als naar bijvoorbeeld Syrië of ander oorlogsgebied gaan om daar de jihad te voeren ondenkbaar is en zeer zware consequenties zal hebben? Moeten wij, in het algemeen, niet de inwoners van Nederland (van welke kleur of smaak dan ook) beschermen tegen deze dwazen? En is het geen veeg teken dat zich op Nederlandse bodem mogelijk tientallen zo niet honderden van dit soort, al dan niet potentiële, jihadisten bevinden? En als laatste maar belangrijkste... wat zegt dit over de gedisneyficeerde kijk alhier op de islam an sich?

Wat nog veel schokkender dan het feit dat de islam de islam is, en dit intrinsiek gewelddadig en barbaars is en dit soort praktijken de letterlijke regel en niet de uitzondering zijn, is de houding van onze nationale politici. Minstens een debat over deze problematiek houden? Welnee joh... Want misschien zijn het wel gewoon toeristen... Zie de video!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/04/26/nederlandse-jihadisten-och-niet-zo-druk-om-maken/

Laat een reactie achter