«

»

Mei 20 2014

Bericht afdrukken

Onderzoek: ‘Mannen krijgen oergevoel van barbecueën’



Oena oenk boenk arg oi gra. Nok kourg braca do mouch
oeriggevoeleug.  Moegra gral barg, heur mega dinoshit!

Vertaling uit het Neanderthaals: 
Hoofd auw doet door domme onzin. Nergens bericht zegt ik krijg 
oergevoel. Met andere keelklank, bericht is weer mega dinoshit!
 

'Mannen krijgen oergevoel van barbecueën'

BBQ OermannenEen derde van de Nederlandse mannen krijgt een oergevoel van barbecueën en de helft vindt dat hij beter kan grillen dan een vrouw, blijkt uit een onderzoek.

De rolverdeling tussen de seksen is tijdens een avond barbecueën nog steeds erg traditioneel, zo blijkt uit een onderzoek door PanelWizard onder 1.187 volwassen Nederlanders in opdracht van een supermarktketen.

Mannen staan meestal achter de barbecue en vrouwen doen de boodschappen, maken salades en ruimen op. Slechts 10% van de vrouwen is van mening dat ze beter kan grillen dan haar man.

Nederlanders houden van barbecueën, zo blijkt uit het onderzoek. 25% van de Nederlanders noemt een zomer zonder barbecue geen echte zomer en gemiddeld barbecueën de ondervraagden zes à zeven keer per jaar.

Lees hier verder.

Met andere woorden... waar halen ze toch altijd dit soort onzin vandaan? Een link naar de vragen of het gehele onderzoek staat er niet bij, dus daaruit kunnen we niets afleiden. Het nut van het onderzoek 'in opdracht van een supermarkt' is ook, op marketingtechnische redenen na misschien, volstrekt nutteloos. Het stuit me echter wel tegen de borst dat er enerzijds zo ontzettend gezeurd wordt over seksegelijkheid en 'rolbevestigend speelgoed' maar anderzijds de media er geen enkel probleem mee heeft om dit soort achterlijke koppen boven artikelen te plaatsen en de man altijd maar in de rol van een halve wilde idioot te drukken die 'last heeft van oergevoelentjes'. Als we allemaal zo nodig net willen doen alsof vrouwen en mannen gelijk zijn, en de mannen en vrouwen zo nodig totaal gelijk moeten schakelen, laten we dan eerst eens ophouden met dit soort mannen stigmatiserende vooroordeel bevestigende flauwekul! Ja, jongetjes (groot en klein) mogen graag met vuur spelen. Oh vast... het zal een evolutionaire reden hebben. Maar dat heeft hoerig en onderdanig gedrag van vrouwen ook! Dus alle vrouwen zijn onderdanige hoeren?

Asha ten Broeke... Doe hier nou eens iets mee/ aan/ tegen!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/20/onderzoek-mannen-krijgen-oergevoel-van-barbecueen/

Laat een reactie achter