«

»

mei 27 2014

Bericht afdrukken

Zwarte Piet toch niet zo aanstootgevend als gedacht



oorlogspietHey, dat is nou opvallend! Terwijl de 'verbeter de wereld, geeft blanken de schuld van alle ellende in de wereld' gepigmenteerde de druk opvoeren met een heuse oorlogsverklaring (zie afbeelding aan de extreemrechtse zijde) blijkt dat beduidend minder mensen aanstoot hebben genomen aan het fenomeen Zwarte Piet dan in voorgaande jaren. In heel 2013 slechts 22 meldingen van zeur- zeik- ziek- en zielenpieten in plaats van de 240 van het jaar daarvoor!

Volgens de gepigmenteerde weg met blanken en ongepigmenteerde weg met ons mensen zou Zwarte Piet zo ongeveer het summum van racisme zijn dat verantwoordelijk is voor zo'n beetje alle misstanden in de 'black community'.

Maar hoe harder men dit schreeuwt, hoe meer men de druk opvoert en hoe militanter de Anti-Pietlutten worden hoe minder u zich er van aan (b)lijkt te trekken. En heel vreemd is dat natuurlijk niet. Want blanke mensen mogen dan wel geïndoctrineerd en geconditioneerd zijn met de idiotie dat de gepigmenteerde mens een soort van beschermde 'diersoort' is waarvan we ook en zelfs iedere walgelijke haatvolle anti-blanken racistische trend en misstand moeten koesteren als 'cultureel erfgoed', maar ze zijn ook niet gek. Het te pas en te onpas trekken van de racisme kaart om zo zaken en dan met name de vele misstanden binnen de gepimenteerde 'community' te 'verklaren' kent zo zijn grenzen.

Het lijkt er duidelijk op dat veel mensen, inclusief de tientallen beroepsactivisten, een beetje Pieten moe zijn en de Anti-Pietlutten hun hand inmiddels flink overspeelt hebben. Men is zelfs nog nauwelijks te motiveren om een luizige enkele euro in de oorlogskas van de Anti-Pietlutten te storten. Langzaam en zeker lijkt de nuchterheid weer weder te keren.

Meer en meer mensen lijken het wel een beetje gehad te hebben met het eenzijdige anti-blanken racisme. Want waarom mogen 'wij' ook niet gewoon net zo racistisch zijn als onze gepimenteerde medemens? Immers, racisme is op z'n slechts een debiele mening en op z'n best een serieuze wetenschap waarbij ieder ras groot belang kan hebben.

Als we alleen maar eens 'het verleden' (van niet alleen zwarte maar óók blanke slavernij!) achter ons zouden kunnen laten en ons eens wat meer te concentreren op nuttigere zaken in plaats van onze ver- en geschillen uit te blijven buiten om politiek ideologische en geldelijk gewin. Het is namelijk niet in ons aller, en zeker niet in het belang van de gepigmenteerde mens zelf, om de gevoelens op te blijven ruien en de vinger te blijven wijzen naar anderen in plaats van de hand eens in eigen boezem te steken. Jammer genoeg valt te vrezen dat dit vooralsnog niet het geval zal zijn!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/05/27/zwarte-piet-toch-niet-zo-aanstootgevend-als-gedacht/

Laat een reactie achter