«

»

jul 07 2014

Bericht afdrukken

AGW ontkenners gecensureerd door Media Inquisitie

AGW (Antropogene Klimaatsverandering - dus door menselijk toedoen) ontkenners werden al buitengesloten met wetenschappelijke onderzoeken door het ontnemen van de nodige financiële middelen, het verketteren van wetenschappers die het AGW verhaal verwerpen of ter discussie stellen, het ontslaan van en uitvaardigen van berufsverboten voor mensen die tegen deze doctrine ingaan en het ridiculiseren en zelfs demoniseren (alsof het holocaust en massamoordenaar zouden zijn) van AGW ontkenners. Maar kennelijk is dat de gelovigen niet genoeg!

BBC staff ordered to stop giving equal air time to climate deniers

Bill NyeGood news for viewers of BBC News: you’ll no longer be subjected to the unhinged ravings of climate deniers and other members of the anti-science fringe. In a report published Thursday by the BBC Trust, the network’s journalists were criticized for devoting too much air time (as in, any air time) to unqualified people with “marginal views” about non-contentious issues in a misguided attempt to provide editorial balance.

“The Trust wishes to emphasize the importance of attempting to establish where the weight of scientific agreement may be found and make that clear to audiences,” the report reads. “Science coverage does not simply lie in reflecting a wide range of views but depends on the varying degree of prominence such views should be given.” So far, according to the Telegraph, about 200 staff members have attending seminars and workshops aimed at improving their coverage.

To illustrate the ridiculousness of having one fringe “expert” come in to undermine a scientific consensus, the report points to the network’s coverage of the U.N. Intergovernmental Panel on Climate Change, which in September released a report concluding, with 95 percent certainty, that man-man climate change is happening. As was their due diligence, BBC reporters called a dozen prominent U.K. scientists, trying to drum up an opposing viewpoint. When that didn’t happen — probably because 97 percent of scientists agree that man-made climate change is happening — they turned instead to retired Australian geologist Bob Carter, who has ties to the industry-affiliated Heartland Institute.

To be clear, having one guy dismiss the consensus of hundreds of the world’s top climate scientists as “hocus-pocus science” wasn’t the “balanced” thing to do, and the only reason why people like Carter continue to be taken seriously is because news networks continue to suggest they should be.

Were every network to start doing what the BBC is, their unfounded opinions would cease to be heard, Bill Nye wouldn’t have to keep debating them, and maybe, just maybe, they’d all just go away. Bron

De titel van het artikel doet al vermoeden waar de bron in deze staat. De titel spreekt namelijk over 'Klimaat Ontkenners'. Persoonlijk ken ik geen enkel geval van een wetenschapper of kenner die het klimaat ontkent. Er bestaan geen mensen die het klimaat ontkennen. Er bestaan ook geen mensen die klimaatsveranderingen ontkennen. Er bestaan wel mensen die de vermeende oorzaak van de klimaatsveranderingen en gevaren ervan ter discussie stellen.

Voorts is het artikel hysterisch blij dat 'klimaat ontkenners' geen aandacht meer krijgen in de media. Want, zo stelt het artikel, '97% van de wetenschappers zijn het eens over de menselijke oorzaken' en 'ontkenners zijn een marginale groep ongekwalificeerde gekken'. En 'gelukkig hebben al ruim 200 personeelsleden seminars en workshops gevolgd om hun artikelen en hun berichtgevingen inzake het door menselijk toedoen veranderen van het klimaat te verbeteren'.

Dit is een hele bizarre en hele slechte absurde foute ontwikkeling. De media die besluit om tegengeluiden tegen een heersende opvatting, in dit geval dat klimaatsveranderingen veroorzaakt zouden worden door menselijk toedoen, uit te sluiten van de discussie of in ieder geval zwaar onder te belichten. De feitelijk 'oorlog' tegen AWG critici doet op z'n best denken aan het uitsluiten van niet- of andersgelovigen en het verbranden van ketters zoals dat in de middeleeuwen alwaar (voor die tijd) grote wetenschappers als bijvoorbeeld Galileo Galilei en Giordano Bruno (die stierf op de brandstapel en tot de dag van vandaag niet gerehabiliteerd is), maar ook een veelheid aan andere al dan niet grote denkers en persoonlijkheden en een gigantische hoeveelheid anonieme personen, tot ketter werd verklaard door de Katholieke kerk. Een geloofsstroming waar destijds gelijkluidende percentages mensen letterlijk heilig van overtuigd waren en de 'on- of andersgelovigen' werden gemarginaliseerd, geridiculiseerd, gedemoniseerd en al dan niet letterlijk verkettert en niet zelden vermoord werden omdat ze tegen de toen al dan niet wetenschappelijke, politieke, theologische, ideologisch of mainstream consensus en opvattingen ingingen of kritische kanttekeningen plaatsten.

Ik ben, net als 97% van de wereldbevolking, wetenschappelijk onvoldoende gekwalificeerd om alle voor en tegens van de AGW theorie naar haar juiste waarde te kunnen wegen. Een discussie op ons kennisniveau met elkaar is derhalve relatief zinloos. Wat wij echter wel kunnen observeren is hoe wetenschappers en de media met de wetenschap en wel of meer gekwalificeerde personen omgaan. Het zou een volkomen ridicuul understatement zijn om te stellen dat dit bepaald geen schoonheidsprijs verdiend. Er zijn door de jaren heen enorme schandalen geweest die het kamp van gelovigen ernstige reputatieschade hebben toegebracht. Er zijn grote voorbeelden van wetenschapsfraude en manipulatie van uitkomsten aan het licht gekomen die objectief gesproken alle geloofwaardigheid onder de AGW theorie hebben weggeslagen. Er is eveneens aan het licht gekomen dat de gevolgen van een eventueel toenemend opwarmen van het klimaat op extreme wijze overdreven werden en worden om zo de 'ongelovigen' en onwetende met het aanjagen van angst in het gareel te dwingen en het verzet tegen de AGW theorie op te geven. Er zijn ons bovendien enorme rampen voorspeld in de afgelopen decennia, denk aan global cooling dan wel een nieuwe ijstijd, het massale afsterven van wouden door zogenaamde zure regen, wereldwijde hongersnoden door de bevolkingsgroei, tientallen zo niet honderden miljoenen extra kankergevallen en deformaties door kernenergie, enzovoort, die allen op foute aannames bleken te stoelen en sterk ideologisch gemotiveerd bleken te zijn. En dat is maar het puntje van de ijsberg!

Er is dus alle reden om met name rampenscenario's en scare politics die grotendeels afkomstig zijn uit sterk ideologisch gemotiveerde kringen met zeer veel scepsis en argwaan te benaderen en met een hele kritisch oog te bezien. Zeker als men niet alleen beweerd dat er een overweldigende consensus over bestaat en men zich op genoemde tactieken moet verlaten om de bevolking te 'overtuigen' en men gelijk een inquisitie bepaalde personen op de korrel neemt, ridiculiseren, demoniseren en zelfs berufsverboten over hen afroept en soms er zelfs toe oproept om 'ontkenners' in de cel te gooien, voor een tribunaal te dagen om hen gelijk als 'holocaust ontkenners' of zelfs als nazi-kopstukken te veroordelen voor een klimaat Nurenberg tribunaal en zelfs simpelweg te executeren. Enz. Enz. Enz. Enz...

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/07/agw-ontkenners-gecensureerd-door-media/

Laat een reactie achter