«

»

jul 31 2014

Bericht afdrukken

Israëlische vlag als ‘moreel ontoelaatbare provocatie’?



Warning!

Instant Update: Joodse vrouw (niet mevrouw Rabinovitch) zwaar mishandeld in Amsterdam Oost omdat ze een Israëlische vlag aan haar balkon hing. Klik op de (blauwe) link om het hele verhaal te vernemen op AT5.


Let op! Er zijn redenen waardoor aan het waarheidsgehalte van de vermeende mishandeling getwijfeld kan worden. Zie deze link. Zou walgelijke zaak zijn gezien de 'inter-culturele' spanningen in de samenleving!

Als reactie op de situatie in Israël en de golf van antisemitisme die Nederland overspoeld voelde een mevrouw, Leah Rabinovitch een in Mexico geboren vrouw met Joodse roots, de noodzaak om een Israëlische vlag aan het balkon van haar woning aan het Krugerplein te Amsterdam Oost te hangen. Voor zover niets aan de hand.

Het is in Nederland toegestaan vlaggen van een andere nationaliteit te tonen. En zeker als je daarmee iets wilt uitdragen, zoals bijvoorbeeld je steun aan Israël, en derhalve een vorm van protest is. Het is echter volgens haar Turkse onderburen, waarmee mevrouw Rabinovitch toch al een geruime tijd in onmin leeft, iets wat 'moreel niet toegestaan' zou zijn. Hetgeen natuurlijk onzin is. Het zou ook 'een provocatie zijn'. Hetgeen mogelijk en desgewenst zo opgevat kan worden als je dat wilt en een andere mening toegedaan bent. Hetgeen natuurlijk ook één van de doelen is van een protest in de zin dat de toeschouwer geprovoceerd wordt om jouw standpunt inzake een bepaalde kwestie in consideratie te nemen en je wellicht op andere gedachten te brengen.

Met deze democratische vrijheid en rechten bleken de buren weinig op te hebben. De reacties, als je het zo mag stellen want het is een stuk ernstiger dan dat, lieten volgens mevrouw Rabinovitch dan ook niet lang op zich wachten.

Niet alleen de onderburen maar ook andere, vermoedelijke, buurtbewoners lieten op niet mis te verstane wijze weten dat mevrouw Rabinovitch geacht werd de vlag te verwijderen. Het resulteerde o.a. in een ingegooide ruit en een heuse brandbom, een zogenaamde molotovcocktail, die het balkon van mevrouw Rabinovitch gelukkig goeddeels misten.

De onderbuurvrouw

Voorts volgde er ook nog diverse dreigbrieven versiert met uiteraard 'het nodige' vertoon van hakenkruizen. De tekst, in zeer gebrekkig Nederlands, in de brieven liet ook niets te raden over. Teksten als 'Hai Hitler, Hitler komen terug de Joden moet dood'. Mevrouw Rabinovitch is echter onverzettelijk en peinst er niet over om de Israëlische vlag weg te halen. Ook verholen dreigementen zoals 'voor je eigen veiligheid', een beroep op haar 'morele geweten' van de onderburen en het ophangen van een 'Free Palestine' vlag door de buren deden haar niet van gedachten veranderen. Hetgeen natuurlijk, gezien de vrijheid die wij genieten, terecht is. De wet op de vrijheid van meningsuiting is daar specifiek toe bedoeld. Een mainstream mening, zoals het zeker voor moslims blind kiezen van de kant van 'de Palestijnen' kennelijk is, behoeft geen bescherming.

Zo zijn de afspraken in Nederland. Wij tolereren bijvoorbeeld de islamitische hoofddoeken, die als een soort van swastika lijnrecht op onze opvattingen over mensenrechten, gelijkheid en vrijheden staat, en moslims hebben maar te tolereren dat niet-moslims een andere mening toegedaan zijn. Bijvoorbeeld inzake de handelwijze van Israël.

Het feit dat mevrouw Rabinovitch, zeker in de toenemend antisemitische sfeer die als een golf over Europa slaat, bedreigd wordt en zulke walgelijke brieven ontvangt, zou ons juist moeten sterken om onze rechten stevig te verdedigen. Mevrouw Rabinovitch zou derhalve alle steun moeten krijgen om ervoor te zorgen dat ook zij, Joods of niet, haar rechten ten volle kan benutten zonder bedreigd of 'moreel' gechanteerd te worden door o.a. andersdenkenden.

Het is in dat licht dat het verbijsterend is dat woningcorporatie Rochdale, inderdaad die van die corrupte Maserati rijdende zichzelf verrijkende PvdA bestuurders, dat men van mevrouw Rabinovitch verwacht dat zij zich aanpast, en dus de vlag verwijderd omdat deze 'aanstootgevend' zou zijn. En dan ook nog met dreigementen en sommaties waarin zij financieel verantwoordelijk gesteld wordt voor de eventuele schade die haar bedreigers aan de woning aanrichten.

Citaat uit de Rochdale brief aan mevrouw Rabinovitch:

Rochdale heeft geconstateerd dan er enkele weken een Israëlisch vlag aan de gevel hangt. Dit is aanstootgevend. Rochdale heeft meldingen ontvangen van vandalisme aan het pand. Wij sommeren u deze vlag VOOR VRIJDAG 18 JULI TE VERWIJDEREN. Elke schade aan het pand veroorzaakt door vandalisme WORDEN OP UW VERHAALD. 

In een gesprek met een vertegenwoordigster van Rochdale, ene mevrouw M. Paauwe, stelde deze mevrouw nogmaals dat de vlag 'aanstootgevend is voor de buurt'. Ze deed geen zelfde uitspraak over de 'Palestijnse' vlaggen die ongetwijfeld aanstootgevend zijn voor in ieder geval mevrouw Rabinovitch en naar wij aan mogen nemen voor tal van andere niet-islamitische dan wel linkse buurtbewoners. Kennelijk doen hun 'gevoelens van afschuw' niet ter zake.

Rochdale maakt zich dus schuldig aan grove discriminatie. Iets wat zij als semi-overheidsinstelling pertinent niet mag doen gezien artikel 1 van de grondwet. Maar goed... Rochdale heeft bewezen een nogal eigen regels- en wetsinterpretatie te hebben, zo bleek al uit de verhoren van haar (voormalige) bestuurders. En als je een hele reeks regels en wetten aan je laars lapt dan kan deze er kennelijk ook nog wel bij. Maar Rochdale gaat hier echt te ver!

De houding van Rochdale is symptomatisch voor de houding in Nederland als het aankomt op zaken als vrijheid van meningsuiting, gelijke rechten en het non-discriminatie beginsel. Langs politiek correcte lijnen staat men in weerwil van de wet de ene groep inwoners van Nederland minder toe dan de andere groep. Het is algemeen bekend dat moslims zich het meeste kunnen permitteren voordat de overheid ingrijpt. Zelfs het scanderen van leuzen als 'Alle Joden moeten dood' is volgens de Rotterdamse burgemeester 'niet grensoverschrijdend' daar waar 'minder, minder, minder' door een blanke en blonde politicus dat juist weer wel is. Als Jood kun je het kennelijk helemaal schudden.

Het is dit laffe politiek correcte wegkijk- en vergoelijkende gedrag dat in dit geval antisemitisme faciliteert. Het feit dat ene peter Kwint, raadslid van de SP, die er als partij niet de hand voor omdraaide om voorop te marcheren terwijl er al enige jaren geleden 'Hamas, Hamas, Alle Joden aan het gas' werd gescandeerd en onlangs ook vertegenwoordigd was op diverse 'Pro-Palestijnen' demonstraties, vragen stelde aan gemeenteraad bevestigd juist het huichelachtige gedrag van onze  'volksvertegenwoordigers' die pas 'ruggengraat' tonen als er bijv. electorale winst te behalen valt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/07/31/israelische-vlag-als-moreel-ontoelaatbare-provocatie/

2 reacties

  1. Anoniem

    Instant Update: Joodse vrouw zwaar mishandeld omdat ze een Israëlische vlag aan haar balkon hing: bit.ly/1rMAmLx #Antisemitisme

  2. Anoniem

    Actueler dan ooit! Waar blijven de ‘Ik ben een Jood’ T-shirts? bit.ly/1rlaTbJ #Antisemitisme #Jodenhaat #Israël #Gaza #Palestijnen

Laat een reactie achter