«

»

dec 17 2014

Bericht afdrukken

Kerstmarkt Lelystad pakt donderdag groots uit!Het huisje van Jennifer Sterrenburg BergsmaHet zal vele niet ontgaan zijn dat de kerstmarkt in de Gordiaan wat tammetjes is begonnen. Her en der leest ook meneer Veelkantie het gemopper. Daar is echter een oorzaak voor. En die oorzaak publiceerde ik onlangs op Facebook:

Reactie Facebook

Door het welles nietes spelletje van de politieke bobo's zijn veel ondernemers en geïnteresseerde afgehaakt omdat men uiteraard niet kon wachten tot de politieke bobo's eindelijk eens besloten om de afspraken die gemaakt werden met de organisatoren na te komen. Het is immers hun broodwinning en zijn uitgeweken naar andere steden waar er wel een slagvaardig politiek bestuur aanwezig is. Een politiek bestuur die minder gemotiveerd worden door vriendjespolitiek en het belang van ondernemers en bewoners van deze steden hoger achten dan hun eigenbelang.

Goed, dat is dus wat er achter de schermen passeerde. Het Lelystadse politieke bestuur is dusdanig grillig en wispelturig dat er voor de organisatoren niet meer op in te spelen was. Het resulteerde in een, tot op heden, kerstmarkt die nog geen fractie is van hetgeen afgesproken en al maanden beklonken was met het Lelystadse politieke bestuur.

Maar! Ondernemers blijven ondernemers! En hen met een echt ondernemershart vinden altijd een weg om van iets dat bijna faalt toch een succes te maken! Die gaan niet bij de pakken neerzitten! Het kosten heel wat moeite maar met enige trots mag ik u mededelen dat de organisatoren aankomende donderdag groots gaan uitpakken! En met dat uitpakken bedoelen de organisatoren bijvoorbeeld muziek, zo gaat het Glazen Huis donderdag van start en staat er inmiddels een flink podium voor optredens, en er komen flink wat kramen bij met allemaal leuke, mooie en... ook lekkere spulletjes!

Dus alle reden om donderdag, of in de loop van de week, alsnog even de kerstmarkt te bezoeken! Oh, en uiteraard bent u ook welkom als u leuke handel heeft (liefst kerst gerelateerd, maar andere handel mag ook natuurlijk) en een kraam wil huren! Heeft u interesse in een kraam twijfel dan geen moment en meld u aan op telefoonnummer 06-21635690!

BTW. Wij zijn vanmiddag even wezen kijken. En wij vonden het nu al best heel erg gezellig. Wij hebben ook een lekkere warme chocolade gedronken, meneer Veelkantie heeft de geweldige Surinaamse erwtensoep bij de kraam van Monica & Winston geproefd en mevrouw Veelkantie was niet weg te slaan bij de kraam met Gluhwein (met een scheutje rum ;)). Helaas moesten wij nog eten want ook de kraam met Duitse braad- en Curryworst zag er heel erg aanlokkelijk uit!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2014/12/17/kerstmarkt-lelystad-pakt-donderdag-groots-uit/

Laat een reactie achter