«

»

Feb 21 2015

Bericht afdrukken

‘Gezond eten’ neemt obsessieve vormen aanEindelijk een beetje erkenning voor de zaken die meneer Veelkantie al eerder en meermaals opmerkten. Ik geef al jaren aan dat de hang naar alsmaar 'gezonder' eten obsessieve trekken vertoont. zodanig zelfs dat het de gezondheid van veel mensen, en hun huisdieren en zelfs de kinderen, eerder schade toebrengt dan dat het hen allen goed doet.

Kitten Nearly Dies On Vegan Diet, Gets Healed With Meat

VEGAN-CATA kitten who nearly died after its owners fed it a strict vegan diet was nursed back to health with 20 CCs of meat. It turns out that a diet of potatoes, rice milk and pasta is bad for pussy. Veterinarians in Australia who cared for a violently ill vegan kitten are warning pet owners not to "force ideologies" on their pets.

Though the idea of turning a carnivorous cat into a pretentious leaf masticator is popular, vets say it's dangerous. "You can't force your ideology on the cat," Pinfold told the Herald Sun. "Carnivores will seek out meat and your cat is possibly more likely to go hunting and kill local native fauna if you deprive it of meat."  Bron.

We kennen allemaal nog het verhaal van de moeder van Tom. Een raw foodist die de gezondheid van haar zoontje Tom in gevaar bracht en brengt door Tom alles te onthouden wat lekker of ook maar enigszins gekookt (alles boven lichaamstemperatuur) is. Helaas is de moeder van Tom allang geen uitzondering meer. Steeds meer ouders onthouden hun kinderen hele belangrijke voedingsstoffen en bouwelementen door een absurd en te rigoureus dieet te volgen.

'Geef ze een patatje af en toe, niet alleen superfood'

Crap FoodHet aantal ondervoede kinderen in ons land neemt toe. Daarvoor waarschuwt het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Vooral hoger opgeleide ouders willen 'te gezond' eten. 'Daar kun je makkelijk in doorslaan'.

Vlak voor kerst kreeg kinderarts Sandra Schrama van het Juliana Kinderziekenhuis er in 2,5 week tijd zelfs 7 nieuwe patiënten bij met klachten door ondervoeding. ,,Daar schrok ik zo van, dat ik besloot: we moeten wat doen.'' Dus wil ze nu haar verhaal vertellen.

En dat luidt: pas op met 'te gezonde' voeding. Aan de huidige gezondheidsrage kleven risico's, zegt ze. ,,Mensen schrappen steeds meer voedingsmiddelen van het menu: melk, brood, boter. Er blijft minder over dat je wel kunt eten. Te weinig voor een kind, dat in de groei is. Zeker als het ook nog veel sport.''

Lees hier het gehele schokkende artikel

De gezondheidsobsessie neemt zulke groteske en pathologische vormen aan dat zelfs de psychiatrie zich genoodzaakt voel om steeds vaker alarm te slaan en overweegt om Orthorexia (Nervosa) op te nemen in de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Ook de media, die normaliter altijd klakkeloos de propaganda van de 'gezond eten' religieuzen, ideologen en goeroes doorgeeft, begint zo langzaam maar zeker een wat ander deuntje te spelen.

Ook mensen in de fysieke en geestelijke gezondheidszorg spreken zich steeds vaker uit tegen de steeds extremer wordende hang naar 'gezonde', zogenaamd 'natuurlijkere' en 'biologische' voeding. Ofwel over Orthorexia (Nervosa).

Orthorexia Nervosa

Those who have an “unhealthy obsession” with otherwise healthy eating may be suffering from “orthorexia nervosa,” a term which literally means “fixation on righteous eating.”  Orthorexia starts out as an innocent attempt to eat more healthfully, but orthorexics become fixated on food quality and purity.  They become consumed with what and how much to eat, and how to deal with “slip-ups.”  An iron-clad will is needed to maintain this rigid eating style.  Every day is a chance to eat right, be “good,” rise above others in dietary prowess, and self-punish if temptation wins (usually through stricter eating, fasts and exercise).  Self-esteem becomes wrapped up in the purity of orthorexics’ diet and they sometimes feel superior to others, especially in regard to food intake.

Eventually food choices become so restrictive, in both variety and calories, that health suffers – an ironic twist for a person so completely dedicated to healthy eating.  Eventually, the obsession with healthy eating can crowd out other activities and interests, impair relationships, and become physically dangerous.

De obsessie met eten komt grotendeels uit de linkse alternatieve hoek. Iets dat ooit begon met het primaire doel om 'het kapitalistische systeem' en daaraan verbonden 'consumentisme' te boycotten en saboteren is echter een New Age religie an sich geworden en heeft nu ook het 'gewone' volk bereikt. Er is zo langzaam maar zeker door de niet aflatende overstelpende propaganda een soort van massa psychose en voedsel paranoia ontstaan. Inmiddels beelden honderden miljoenen mensen zich bijvoorbeeld een voedselallergie dan wel intolerantie in die men helemaal niet heeft en projecteren dit op met name hun kinderen en eisen bijvoorbeeld dat de school 'pinda-vrij' worden gemaakt.

Students returning to grammar schools in Madison, Wis. this month will find that the cafeteria is no longer handing out peanut butter sandwiches. In Hoboken, N.J. students can’t bring even their own peanut butter to school. At the Aina Haina Elementary School in Honolulu, a peanut patrol made up of parents and lunchroom supervisors roams the cafeteria and places a bright pink card on any table where a peanut product is spotted. The table is disinfected and the kids must wash their hands–and around their mouths–with soap. Bron.

Bij sommige mensen gaat het werkelijk zover dat men denkt dat 'geheim agenten' van 'Big Food' het op hen voorzien hebben omdat men kritiek op de ' profit-driven global conspiracy of Big Food' zou uiten. Mensen zoals Robyn O'Brien:

ROBYN O’BRIEN likes to joke that at least she hasn’t started checking the rearview mirror to see if she’s being followed. But some days, her imagination gets away from her and she wonders if it’s only a matter of time before Big Food tries to stop her from exposing what she sees as a profit-driven global conspiracy whose collateral damage is an alarming increase in childhood food allergies. Bron.

Wellicht is Robyn O'Brien niet representatief voor de idiotie rondom ons 'dagelijks brood'. Maar wat wel vaststaat is dat zij bepaald niet alleen staat in de waanvoorstelling dat 'Big Food', zoals men dit propagandistisch noemt, er op uit zou zijn om ons allen te 'vergiftigen' met het doel om de winst te maximaliseren. Er zijn zelfs complete clubs die onder het valse voorwendsel 'eerlijk over voeding' pure propaganda verspreiden. Clubs zoals Food Watch. Hetgeen niets meer of minder is dan een dochteronderneming van de uiterst linkse en ideologisch gemotiveerde Greenpeace organisatie.

In werkelijkheid is Food Watch een initiatief van Greenpeace. En als Greenpeace al iets doet is het zeker niet de consument, u dus, correct en juist voorlichten over voedsel. Greenpeace, en zo ook Food Watch, heeft hele andere doelstellingen dan het volk voor te lichten en, zoals men zegt, ‘sterk te maken voor de keuzevrijheid van consumenten’. In tegenstelling zelfs. Greenpeace en Food Watch heeft primair tot doel uw keuzevrijheid voor wat betreft onder andere voedsel sterk in te dammen via onzin propaganda, angst aanjagen en doelbewust onheus bejegenen van de hele voedselproducerende keten, waaronder boeren, vleesverwerkers, handelaren en fabrikanten. Lees hier het volledige Veelkantie artikel.

Inmiddels kunnen wij gerust stellen dat het 'alternatieve' ideologisch gemotiveerde circuit is uitgegroeid tot een miljarden industrie. En als wij de alarmerende berichten vernemen kunnen wij stellen dat men veel maar niet het beste met haar groeiende schare gelovigen voorheeft. Sec bekeken maakt de ideologische 'alternatieve' industrie zich op enorme schaal schuldig aan juist hetgeen men de reguliere voedselindustrie verwijt. Namelijk misleiding en het tegen iedere prijs over de ruggen van de massa gelovigen maximaliseren van haar financiële maar ook ideologische winst.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2015/02/21/gezond-eten-neemt-obsessieve-vormen-aan/

Laat een reactie achter