«

Apr 11 2016

Bericht afdrukken

Dit is waarom u zonder angst gewoon alles kunt eten!Het lijkt maar niet over te willen gaan. De 'alles moet natuurlijk en biologisch zijn zonder chemische toevoegingen en E-Nummers' hype en soms zelfs totale hysterie. Het lijkt zelfs alleen maar met de dag gekker en hysterischer te worden.

Al menigmaal besteden ik aandacht aan de misleiding die wij dagelijks uit de monden van allerhande zelfbenoemde goeroes en 'waakhonden' vernemen. Bijvoorbeeld over de aversie tegen E-nummers terwijl u die ook in 'natuurlijke producten' aantreft maar dan onder de eigenlijke naam. Of de scare tactics te onthullen van in feite extreemlinkse anti-kapitalistische organisaties als FoodWatch uit de doeken te doen. Hetgeen doorgaans demagogische misleiding is.

De hysterie neemt steeds meer bizarre vormen aan. Inmiddels is een groot deel van de bevolking ervan overtuigd de één of andere voedsel intolerantie of zelfs allergie te hebben en doet men er van alles aan om gluten of bestandsdelen van noten te vermijden. Want deze bestandsdelen zouden 'giftig' zijn. Terwijl het enige dat werkelijk giftig is de hysterische propaganda is. Biologisch staat tegenwoordig in hoog aanzien maar blijkt telkens weer dat dit labeltje helemaal niets om het lijf heeft. Sterker nog, zogenaamd 'biologisch' heeft niet alleen geen enkele toegevoegde waarde en is niet gezonder, niet diervriendelijke,  beter voor het milieu of smakelijker, maar kan zelfs levensgevaarlijk zijn.

Ik verzet me met hand en vooral tand tegen de steeds obsessiever wordende hang naar 'gezond eten' dat steeds extremere en extremistischere vormen aanneemt en zelfs ons welzijn, dat van onze kinderen en niet te vergeten huisdieren in gevaar brengt. En gelukkig worden de nuchtere wetenschappelijke tegenstemmen ook steeds luider.

Zo is er een chemie professor, de Australische leraar James Kennedy, die de E-nummer hysterie en de hang naar steeds 'natuurlijker', 'biologischer' en 'chemie vrijer' eten in een heel ander perspectief plaatst. En dat door simpelweg de werkelijke chemische bestandsdelen en ingrediënten van pure en natuurlijke producten te vermelden en daar waar nodig ook de E-nummers die daarmee geassocieerd worden te vermelden. En deze omgezet in wat afbeeldingen.

Angstaanjagend, is het niet? Uw dagelijkse 'biologische natuurlijke onbespoten chemievrije superfoods' rechtstreeks uit de natuur blijken bijna uit hun velletje te knappen van de 'levensgevaarlijke' chemische componenten en ingrediënten. En dat zonder dat 'samenzweerders' 'big food', 'big pharma' of 'de bio-industrie' ze met een vinger aangeraakt hebben.

Op het weblog van James Kennedy treft u, naast nog tal van andere gelijksoortige afbeeldingen, een berg aan informatie aan die de hypes en hysterische propaganda in een hele nuchtere wetenschappelijke context terugplaatsen.

Ik zou zeggen 'eat that!' propagandisten en ideologen! En u wens ik een hele smakelijke vooral angstvrije maaltijd toe!Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2016/04/11/dit-is-waarom-u-zonder-angst-gewoon-alles-kunt-eten/

Laat een reactie achter