BBQBijgerechtGrillenNagerechtenReceptenRokenRoosterenRubsSauzenSnacksSoepTaartTipsVisVoorgerechtWorst

Category Archive for 'Vraag & Antwoord'

Weer een hele zinnige vraag van vaste bezoeker Hylander. Want de vraag komt er eigenlijk op neer hoe je het aanpakt als je teveel eters krijgt met een te kleine barbecue hebt. Lees even mee: Veelkantie, Misschien een rare maar misschien een interessante vraag. Zou het mogelijk zijn om een hele batch low/slow ribben te [...]

Read Full Post »

Kent u dat probleem? U heeft flink wat eters en u wilt ze van die geweldige ‘low & slow’ gegaarde en gerookte spareribs voorschotelen. Alleen passen er niet zoveel spareribs op uw barbecue of smoker. Dan zou een spareribs rekje, of twee, wel een uitkomst kunnen zijn. Alleen daar beschikt u even niet over en [...]

Read Full Post »

Met zeer grote regelmaat, vaak meermaals per dag, ontvang ik per email of via het contactformulier van veel verschillende mensen vragen over de meest uiteenlopende etensonderwerpen. Ik heb het daar, achter de schermen van Veelkantie, behoorlijk druk mee. Nu heb ik geen enkel probleem met het beantwoorden van vragen, ik doe het zelfs graag, maar [...]

Read Full Post »

Vaste bezoeker MdJ had weer een interessante vraag voor meneer Veelkantie. MdJ blijkt namelijk een mysterie op het spoor te zijn, zo maak ik op uit de vraag die ik in mijn mailbox heb aantroffen: Een gekke vraag. waarschijnlijk het posten niet waard, maar wellicht heeft u informatie over het fenomeen kruidenboter. Ik ga vandaag [...]

Read Full Post »

Vanavond ontving ik van lezer Bijs de onderstaande erg interessante technische vraag via het contactformulier: As op het vlees, Ik heb een vraag aan u, ik heb zelf een smoker gebouwd van een 200 liter olievat, de smoker werkt perfect. Allen komt er tijdens het smoken as stof op het vlees. Kunt u mij vertellen [...]

Read Full Post »

Steeds meer mensen kopen online. Steeds meer mensen hebben daar hele wisselende ervaringen mee. Het is ook erg lastig om te beoordelen of online winkels betrouwbaar zijn. Het is ook een heus mijnenveld waarin u zich vaak begeeft. Want er zijn nogal wat kapers en piraten actief op het internet en de wereld die ‘online [...]

Read Full Post »

Ik heb de laatste dagen meerdere vragen gekregen over het roken van vlees maar ook andere producten. Er is dus kennelijk veel interesse in. En ik wel best in de behoefde voor wat informatie over zowel het koud alsook het warm roken van producten voldoen. Roken is in feite, naast pekelen, één van de oudste [...]

Read Full Post »

Helaas heeft Patrick, inzender van een paar interessante vragen, een paar dagen moeten wachten op het antwoord vanwege een mailstoring bij mijn internetprovider. Maar Patrick, bij deze alsnog antwoord op jouw vragen. Natuurlijk eerst maar eens jouw vragen copy & pasten: Goedemiddag meneer Veelkantie, Ik zag dat de spareribs weer op de smoker lagen, en [...]

Read Full Post »

Vandaag ontving ik van onze vaste lezer en commentator MdJ de volgende interessante vraag: Af en toe koop ik rundertartaartjes als het in de aanbieding is. Deze week was dat bij mijn werkgever, Albert Heijn. Echter elke keer als ik ze bereid worden ze te droog. Heeft u een tip om ze mals en sappig [...]

Read Full Post »

Via Twitter kreeg ik de volgende vraag binnen: Lars Jansen @larsjansen84 @Veelkantie ik zoek zelf een goed recept spare ribs met spicy saus, tip voor me? Hoi Lars, Zelf gebruiken wij altijd gewone standaard droge kruidenrubs van bijvoorbeeld de Lidl. Dat zijn uitstekende rubs die redelijk goed uitgebalanceerd zijn. We houden ook niet zo van [...]

Read Full Post »

Older Posts »