Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Overige Recepten'

Heeft u wel eens een blik erwtensoep geproefd? Ja zelfs van de grote merken als Unox, Honig of California? Waardeloos! Het smaakt nergens naar. Slechts in de verte doet het denken aan erwtensoep. De oplossing is heel simpel. Maak voortaan uw eigen erwtensoep. En als ik zeg simpel dan bedoel ik ook simpel. Want in [...]

Read Full Post »

Wat we nog niet eerder maakten, maar wat wel heerlijk en heel eenvoudig te fabriceren is zijn Aardappel Viskoekjes. Tijd dus om weer een beetje te experimenteren. En de experimenteersessie begint allereerst op internet om de kunst zo links en rechts af te kijken. In dit geval echter bleek dat mensen de meest exotische ingrediƫnten [...]

Read Full Post »

Zoals u misschien weet ben ik sinds het weekeinde bezig om te proberen om de kunst van het worst maken onder de knie te krijgen. En na de maaltijd van vanavond heb ik alle reden om daar een groot vertrouwen in te hebben. Ik had, na een mislukte eerste poging wat adviezen nodig van de [...]

Read Full Post »

Varkenshaas in Chilisaus

Weet u wat ook erg lekker is? Varkenshaas in chilisaus. Dat aten wij vanavond. Neem daarvoor een kort varkenshaasje, want lekker goedkoop en minstens net zo lekker, van circa 150 tot 200 gram per stuk per persoon. Doe de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet daar ruim chilisaus overheen. Verdun eventueel de chilisaus met wat [...]

Read Full Post »

En kijk eens aan, daar hebben we alweer de tweede Veelkantie instructievideo. Deze keer maakten we loempia’s. We laten u van het begin tot het einde zien hoe wij onze overheerlijke loempia’s maken. En dat in net even iets meer dan 7 minuutjes van uw leven! Ik laat de video verder voor zichzelf spreken. Maar [...]

Read Full Post »

We waren eigenlijk van plan om Roti kipkerrie te eten, maar bedachten ons op het laatste moment. Want we hadden ook best wel trek in heerlijke gepofte aardappel. Dus dat ging het voor vanavond worden. Het poffen van een aardappel is bijzonder makkelijk. Verpak een aantal flinke aardappels in zilverfolie en leg deze in de [...]

Read Full Post »

Voor wie het niet weet, een quiche of quiche lorraine is een hartige taart die je naar smaak kunt vullen met ingrediƫnten naar jouw smaak. Wij vulden de quiche met ei, ham, spek, champignons, ui en kaas. Want dat is wat ons betreft toch nog altijd de lekkerste variant. Maar je kunt ook zaken als [...]

Read Full Post »

Onze maaltijd van 11-10-2010

Het was vanavond een voedzame maar eenvoudige maaltijd. Gewoon lekker reepjes varkensvlees met gyroskruiden, een heerlijke yoghurt knoflook komkommer munt tomaatsalade en wat rode saus met uien. Helaas geen Griekse pita’s, want die trof ik eigenlijk nog nooit aan in onze directe omgeving, en helaas ook even geen tijd om langs de Turk te gaan [...]

Read Full Post »

Onze maaltijd van 09-10-2010

Het was weer eens de ‘achterhammetjes voor de prijs van rookworst’ tijd. Tja, en als je dan toch mag kiezen dan gaan wij voor het eerste. Dus kochten wij bij de Deen een verpakking van twee achterhammetjes van ieders ruim een pond en heerlijke mosterd honingsaus aan. Daarbij aten wij ook nog een heerlijke zelfgemaakte [...]

Read Full Post »

Een echte ‘meatloaf’ is niet te versmaden. U kunt het koud of warm eten bij de broodmaaltijd of bij de warme maaltijd. En het is ook nog relatief eenvoudig te maken. En buiten het bestandsdeel gehakt, van een soort die u zelf wilt, staat het u geheel vrij om het gehaktbrood aan te vullen met [...]

Read Full Post »

Older Posts »