Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Voedsel & Veiligheid'

‘De Wilde Keuken’ van Wouter Klootwijk is een prachtige serie van de NTR waarin voedsel gerelateerde onderwerpen op ideologieloze en nuchtere manier gepresenteerd worden. De aflevering van vanavond (herhaling) ging over het blik. Het conservenblik, ofwel conserveringsblik om precies te zijn. Een zegen voor de mensheid. De uitzending sloot zeer nauw aan bij mijn artikel [...]

Read Full Post »

Het moet maar eens gewoon gezegd worden. De EHEC (enterohemorragische E. coli) infectie, de levensgevaarlijke darmbacterie, is bij mensen ontstaan door de zogenaamde ‘biologische’ dan wel ‘ecologische’ landbouw. Natuurlijk is het zinnig om de bron van de huidige besmetting op te sporen en te elimineren, maar anderzijds is het ook redelijk zinloos. Zolang men doorgaat [...]

Read Full Post »

Er bestaan nogal wat misverstanden over tonijn. Bijvoorbeeld tonijnsteaks of moten. Met onderstaande informatie komt u beter beslagen ten ijs als u verse of diepgevroren tonijn koopt. Het is een misverstand dat tonijn roze of helder rood van kleur moet zijn en dat dit een indicatie van de kwaliteit of versheid zou zijn. Tonijn is [...]

Read Full Post »

Vooral de recentere bezoekers van Veelkantie weten niet dat op dit blog hele veldslagen zijn gestreden tussen vegetariërs/ veganisten en uw eigen carnivoor meneer Veelkantie. Het eindigde zoals was te verwachten. Ik was een barbaar, een onmens, een massamoordenaar in de dop en wonderlijk genoeg zelfs een holocaustontkenner, nee niet eens op dieren maar op [...]

Read Full Post »

Soort vlees Fahrenheit Graden Celsius Kelvin Rundvlees 145 Fahrenheit 63 Celsius 336 Kelvin Vis 145 Fahrenheit 63 Celsius 336 Kelvin Varkensvlees 160 Fahrenheit 71/ 72 Celsius 344 Kelvin Gemalen Rundvlees 160 Fahrenheit 71/ 72 Celsius 344 Kelvin Eiergerechten 160 Fahrenheit 71/ 72 Celsius 344 Kelvin Kipfilet 165 Fahrenheit 74 Celsius 347 Kelvin Gevogelte (Compleet) 165 [...]

Read Full Post »

Is uw vlees al gaar?

Jaarlijks vallen vele duizenden mensen in Nederland ten prooi aan voedselvergiftiging. In veruit de meeste gevallen komt dit omdat het voedsel dat men at besmet was met een bacterie (bacteriën kunnen toxines ofwel gifstoffen produceren). Een andere vorm van voedselvergiftiging kan veroorzaakt worden doordat het voedsel bedorven is. Een voedselvergiftiging is in de regel ongevaarlijk [...]

Read Full Post »

Ieder jaar neemt de populariteit van barbecueën toe. En dat is niet zo verwonderlijk. Als u de kunst een beetje verstaat dan kunnen gerechten van de barbecue heerlijk zijn en de specifieke barbecuesmaak die uw vlees en andere gerechten krijgen kun u op geen andere manier bereiken. Bovendien is het in de regel een gezelschapsgebeuren. [...]

Read Full Post »

Vers of bevroren?

De gemiddelde Nederlander is geobsedeerd door versheid. Je kunt geen verpakking uit het schap trekken of de versheid en de houtbaarheidsdatum checken we. Nu is versheid echter een zeer relatief begrip. De vleeswaren, zuivel of andere producten die wij kopen in ondermeer de supermarkt is veel langer, vaak dagen en soms wel weken langer vers [...]

Read Full Post »

Wat voor een model barbecue u koopt is grotendeels een kwestie van smaak. En natuurlijk moet dit wel overwegend gemotiveerd worden door wat u ervan verwacht en vooral wat u ermee denkt te gaan doen. Misschien helpt het onderstaande u daar een beetje bij. Het bekende Weber model (zie afbeelding rechts) is veruit de populairste [...]

Read Full Post »