Categorie archief: Marinade

mrt 16 2013

Mexicaanse Rundvlees Wraps

Meestal als wij en u iets in een wrap eten is het makkelijk vlees. Dus bijvoorbeeld en met name kipfilet. Dat terwijl de Mexicanen zelf, naast eveneens kip en varkensvlees maar ook schapenvlees en zelfs geitenvlees, juist dol zijn op rundvlees. En dan met name gestoofd rundvlees.

En eerlijk gezegd is dat ook …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/03/16/mexicaanse-rundvlees-wraps/

sep 07 2012

Kipfilet roken en garen op de smoker

Het was de laatste tijd, dat zal vast wat met de ronduit slechte zomer te maken hebben, erg rustig op het vragen-front. Maar nu we toch nog even wat lekker na kunnen zomeren met zondag extreem mooi weer als we de verwachtingen mogen geloven (leest u even mee Weerman Piet ;)), gaan veel mensen …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/09/07/kipfilet-roken-en-garen-op-de-smoker/

jun 28 2012

Varkensribben kiezen, kopen, voorbehandelen en bereiden

Eindelijk morgen weer een beetje zomerse dag. En dan spreekt het vanzelf dat meneer Veelkantie in de weer gaat met de Offset Smoker. En het spreekt ook vanzelf dat er ribben op komen te liggen om langdurig te garen en roken. Naar schatting zo’n 4,5 tot 5 uurtjes zeker.

Nu hoort u mij, …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/06/28/varkensribben-kiezen-kopen-voorbehandelen-en-bereiden/

okt 06 2011

Zelf Gerookte Bacon Maken (stap III & finale)

Op 28 september 2011 begon ik met stap I in het proces om zelf Gerookte Bacon te maken. Namelijk het marineren en vocht afdrijven uit een stuk varkensbuik van iets meer dan een kilo (1030 gram om precies te zijn). Dat nam circa 7 dagen in beslag.

Daarna ging ik op 04 oktober …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/10/06/zelf-gerookte-bacon-maken-stap-iii-finale/

okt 04 2011

Zelf Gerookte Bacon Maken (stap II)

Bacon, een heerlijk stuk gezouten en vervolgens gedroogde, en dit geval ook nog eens gerookte varkensbuik waarvan u dunnen plakken kunt snijden en zo kunt eten, of nog even lekker in de pan kunt gooien om even aan beide kanten te bakken.

Dat is wat ik voor ogen heb. Of dat gaat lukken …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/10/04/zelf-gerookte-bacon-maken-stap-ii/

sep 28 2011

Zelf Gerookte Bacon Maken (stap I)

Het kan u niet ontgaan zijn. Meneer Veelkantie heeft een varkensbuik van 5 kilo… gekocht. Onder andere met het doel zelf eens Bacon te produceren. Gerookte licht zoetige Bacon in traditionele Amerikaanse Stijl.

Waarom Amerikaanse Stijl? En nog wel gerookte Bacon ook? Omdat in Nederland zo ongeveer alles voor Bacon door kan gaan. …

Lees verder »

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/09/28/zelf-gerookte-bacon-maken-stap-i/

Oudere berichten «

Meer items ophalen