Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'Zoetigheid'

Dochter Veelkantie is normaal niet met een stok de keuken in te krijgen. Het was dus even schrikken toen ze spontaan uit het niets opeens met het plan kwam om koekjes te bakken. Maar wie zouden wij zijn als kookgekken om dan niet die wenst te stimuleren, dus toog mevrouw Veelkantie en dochter de keuken [...]

Read Full Post »

Zelf Jam of Confituur maken

Vroeger was het maken van Jam of Confituur een heidens karwei. Na het schoonmaken en eventueel schillen en pureren van de vruchten moesten de vruchten urenlang ingekookt worden om te reduceren en een geleiachtige substantie te krijgen die indikt na afkoelen. Tegenwoordig hebben we geleisuiker en daarmee is het een koud kunstje geworden zelf Jam [...]

Read Full Post »

In Amerika is het geven van een Baby Shower een leuke traditie. De aanstaande ouders geven een feestje om te vieren dat er een baby op komst is. Op zulke feestjes worden veel cadeautjes gegeven. En nou kun je wel aankomen met de gebruikelijke knuffelbeer of babykleertjes en dergelijke, maar dat is misschien een beetje [...]

Read Full Post »

Wij hadden het vroeger thuis financieel bepaald niet zo breed dus kwamen er met enige regelmaat een soort van ‘armoede gerechten’ op tafel. Bijvoorbeeld gekookte macaroni elleboogjes met krenten en vanille vla. En het moet gezegd worden, dat vond ik nog relatief lekker ook. Het was pas echt feest als er Drie in de Pan [...]

Read Full Post »

Gisteren een geweldige supergezellige dag gehad met wat familieleden van mijn vrouws kant. En daar hoort dan een super lekkere taart bij. Een Super Chocolade taart! We hadden besloten om een drie laags taart te maken met een bodem en top van Browniesdeeg en een tussenstuk van Stracciatella Cake. Tussen de lagen zouden we witte [...]

Read Full Post »

Mevrouw Veelkantie is weer lekker bezig geweest en produceerde een overheerlijke kleffe Chocoladetaart en deed daar ook nog eens een bolletje Slagroomijs en Slagroom bij. Smuhullen!

Read Full Post »

Crème brûlée

Een populair nagerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen is Crème brûlée. Het is ook een nagerecht dat bijzonder vaak mislukt. Dit komt ondermeer omdat veel recepten voor Crème brûlée in kookboeken en op internet onvolledig of gewoon niet correct zijn. Daar willen wij wat aan doen. Dus bij deze het enige juiste recept waardoor uw Crème [...]

Read Full Post »

Het grappige is dat mensen over de eenvoudigste gerechten het moeilijkste doen. Zoals bijvoorbeeld het maken van Merenque, of zoals wij het noemen schuimpjes. Benodigdheden: Per 1 eiwit 50 gram geraffineerd suiker Eventueel een toevoeging (smaak- of kleurstof) Dit zo vaak vermenigvuldigen als nodig is Mensen doen het vaak voorkomen alsof het een bijzonder moeilijk [...]

Read Full Post »