BBQBijgerechtGrillenNagerechtenReceptenRokenRoosterenRubsSauzenSnacksSoepTaartTipsVisVoorgerechtWorst

Zoals u wellicht weet heb ik artritis. En dat kan best lastig zijn als koken een van je favoriete bezigheden is.

Ik was daarom blij met het bestaan van zoiets als een Elektrische Peper & Zoutmolen. Maar helaas viel dat in de praktijk nogal tegen. Tenminste, als je het exemplaar van Herman den Blijker hebt gekocht bij de Blokker.

Ik kreeg een setje van deze molens voor mijn verjaardag van Mevrouw en Dochter Veelkantie. Ik was er erg blij mee, maar dat was helaas van korte duur. Bij het uitpakken bleek dat een van de molens kennelijk op een maandagmorgen in elkaar was gezet. De contactjes die zorgen voor het overigens verder volstrekt overbodige lichtje onderaan de molen hingen er los in.

Ik heb deze keurig netjes met de bon omgeruild bij Blokker, maar na een dag of drie bleek dat het lichtje van de andere molen het had begeven. Oké, dan geen lichtje, dacht ik toen nog.

Het plezier van de molens kwam op een dieptepunt toen bleek dat de zes mini penlite (AAA) batterijen die er per molen in gaan, slechts goed zijn voor minder dan een week of twee werken. Tenminste, werken…

De zoutmolen vermaalt het zeezout tot ragfijn poeder. Dat is niet de bedoeling. De pepermolen werkt zelfs helemaal voor geen meter. Deze loopt telkens vast op de peperkorrels. Bovendien zijn de batterijen alweer op. Het resultaat is dat de molens alweer een week of twee werkeloos op de plank staan. Er valt gewoon niet mee te werken!

Nu hecht ik weinig, of zelfs helemaal niet aan bekende namen op producten omdat ik ook wel snap dat het hier om pure commercie gaat. Maar wat mij dan wel weer steekt is dat veel mensen denken dat de naam van bijvoorbeeld Herman den Blijker op een product zou staan voor een zekere kwaliteit.

Het zou den Blijker sieren als hij niet alleen zijn naam leende voor een berg geld, maar zich ook van zou vergewissen dat zijn naam op deugdelijke producten, die de minste kwaliteitsproeve zou doorstaan, afgedrukt worden. Dat is kennelijk teveel gevraagd.

Ik ga de molens dan ook terugbrengen en waag me nooit meer aan Herman den Blijker spullen. Want de naam blijkt nergens voor te staan. Herman den Blijker maak ik niet nog rijker!

Update:

Een reactie onder dit artikel herinnerde mij eraan dat ik nog een update heb inzake de waardeloze elektrische peper & zoutmolen van Herman den Blijker/ Blokker. Bij deze alsnog:

Wij brachten de elektrische peper & zoutmolen van Herman den Blijker terug bij onze lokale Blokker. Nu is de filiaalhouder in de regel bepaald geen gemakkelijke man. Bij het afhandelen van een klacht jegens de firma Jardin inzake twee tuinsets die waardeloos bleken te zijn was de man stront chagrijnig dat deze afhandeling via zijn filiaal plaats moest vinden.

We hadden ons helemaal voorbereid op een flink robbertje verbaal knokken. Maar dat was niet nodig. ‘U heeft helemaal gelijk’ vertelde de filiaalhouder ons direct. Wij bleken nummer 30 die week, en nummer 6 die dag te zijn die de elektrische peper & zoutmolen van Herman den Blijker terugbrachten met allemaal vergelijkbare klachten.

Het bleek ook niet de eerste keer te zijn dat er forse kwaliteitsklachten waren over artikelen waarop de naam van Herman den Blijker prijkt. De elektrische peper & zoutmolen van Herman den Blijker waren al eens massaal teruggeroepen omdat deze ook niet naar behoren werkten. Dat probleem zou volgens den Blijker opgelost zijn. Hetgeen dus niet het geval bleek te zijn. Deze filiaalhouder had het wel gehad met de producten van den Blijker, zo liet hij weten.

Zonder verdere omhaal trok de man geld uit de kassa en betaalde ons het gehele aankoopbedrag terug. Ook al waren de elektrische peper & zoutmolen van Herman den Blijker al begin november gekocht.

17 Responses to “Elektrische Peper & Zoutmolen van Herman den Blijker/ Blokker (Update)”

 1. Perry says:

  Wat betreft de 6 batterijen ben ik het eens dat dat belachelijk veel is, ook het overbodige ledje die geen licht geeft is overbodig, maar verder werkt de mijne prima.

  Maar mijn oude Peugeot molen geniet de voorkeur.

  Ze zijn gewoon leuk voor op tafel.

  Perry

 2. Veelkantie says:

  Perry,

  Zie de update onderaan dit artikel!

 3. dinges says:

  ik heb een setje van tristar van 20 euro
  werkt PERFECT

 4. Veelkantie says:

  Dinges,

  En waar kun je deze kopen? Linkje of een winkel misshien?

 5. pascal says:

  Ik heb bijna alles van de herman serie en moet eerlijk zeggen werkt prima ben dik te vreden. Dat er 6 batterijen in moeten tja niet intressant voor mij. Dat je de molens ook niet tot de rand moet vullen is logisch en normaal want dan hebben de mesjes geen kans tot maling over tegaan. dus een 50% vulling is ruim voldoende als je een normale molen gebruikt en tot maling overgaat ondanks dat de meeste het niet merken rollen de korels door de opslag heen en met dit apparaat hoeft dit schijnbaar niet vind men. Dus wel hou de molen schuin schut een keer en tijdens het schudden druk de knop in nu werkt iedere molen van Herman perfect ! Het lampje is handig en werkt hier na ruim een jaar nog perfect.

  Ik zou zeggen top product als men weet waar men mee bezig is. Gebruik producten zoals ze bestemd zijn.

 6. Veelkantie says:

  Pascal,

  Ah, dus ik zou gewoon niet weten waar ik mee bezig ben… Right!

  Vrijwel alle Den Blijker molens zijn teruggegaan naar de fabrikant want waardeloos. En zoals ik ook opmerk in het stuk was dit niet de eerste serie molens die teruggehaald werd. De uitbater van de Blokker hier wilde zelfs helemaal niets meer te doen hebben met de Den Blijker producten.

  Maar goed, het zullen allemaal wel prutsers zijn…

 7. Tjitske says:

  Veelkantie,

  Meneer Veelkantie, niet zulke lange tenen!!

  Niet alles van Den Blijker is rotzooi, zie onderstaanden link

  http://mangiare.ntr.nl/?s=messentest&x=0&y=0

 8. Veelkantie says:

  Tjitske,

  Ik heb ook niet gezegd dat alles waar Den Blijker zijn naam aan leent rotzooi is. De molens wel. Die zijn meer dan waardeloos. En ik ben bepaald niet de enige die deze mening is toegedaan.

  Overigens valt over jouw linkje naar het volgens jou prima mes van Den Blijker ook nog wel het één en ander te zeggen.

  Waar ik wel een groot bezwaar tegen heb is dat bekende TV koks overal hun naam op laten plakken voor een zak geld en dat blijkt dat het in 9 van de 10 gevallen inferieure rotzooi is. Ik heb nog een ‘Jamie Oliver’ (Tefal) keukenmachine staan waarvan ik spijt als haren op mijn kop heb dat ik het ooit gekocht heb, zo’n waardeloos pokkeding is het. Kennelijk gaat het ‘Top Koks’ (je ziet ze alleen zelden koken) tegenwoordig erom zo snel mogelijk binnen te zijn. Zorg er minstens voor dat meuk waar je naam op staat van bovengemiddelde kwaliteit is.

 9. Mina says:

  Waar kun je met klachten over deze producten terecht dan want blokker Winterswijk neemt de producten dus niet terug, ondanks dat de messen beginnen te roesten (gewoon handwas geen vaatwasser) en er laatst tijdens het snijen van groentes de punt zomaar afbrak.
  Dus bij deze kan iemand mij vertellen waar ik met deze klachten terecht kan?

 10. Veelkantie says:

  Mina,

  Probeer eens:

  Adres: Blokker Nederland B.V.,
  Afdeling Klantenservice
  Postbus 94072
  1090 GB Amsterdam, Nederland

  E-mailadres: [email protected]

  Telefoon: +31 (0)20 5683426
  Fax: +31 (0)20 5683427

 11. joost feenstra says:

  heb ook een perfect werkende molen. ben al 20 jaar kok van beroep en stel hoge eisen aan m’n materiaal. maar als je er niet naar behoren mee om kan gaan…(of het winkepersoneel tijdens het uitpakken!) koop eens batterijen bij de ALDI, spotgoedkoop en long lasting!

 12. Veelkantie says:

  Joost,

  Een beroepskok met 20 jaar ervaring die de elektrische meuk van Blokker ofwel den Blijker gebruikt? Wat kun je fout doen aan het indrukken van een knopje op een elektrische molen? En als blijkt dat 80% van de mensen van mening zijn dat het waardeloze meuk is dan ‘kunnen ze er niet mee omgaan’?

  Grapjas…

 13. D says:

  Wie kan mij helpen? Gebruik de zoutmolen met veel plezier en moet hem nu opnieuw vullen. Krijg de molen helaas niet open en handleiding heb ik niet meer.

  Graag tips.

  Bedankt,
  Diana

 14. Veelkantie says:

  D,

  Je zult de molen niet erg intensief gebruiken als je nu pas moet bijvullen.

  Hoe dan ook, je moet het doorzichtige deel een slagje draaien, Niet teveel want anders sloop je het lampje in de molen.

 15. D says:

  Bedankt voor de tip maar dit wil nog niet echt lukken… Is het de bedoeling om de bovenkant of onderkant eraf te halen?

 16. Veelkantie says:

  D,

  Volgens mij, maar zeker weten doe ik het niet meer want we hebben het onding al maanden niet meer in huis, moet je eerst de aluminium huls een slagje draaien en dan kun je de batterij houder eraf draaien op dezelfde manier.

  Maar hoe heb je het ding de eerste keer gevuld? Zo moet je hem ook hervullen.

  Nog steeds van mening dat het zo’n fijne molen is?

 17. Ron says:

  Leuk stukje! Mijn merkloze molen lijkt sprekend op dit gemerkte exemplaar, zij het dat het onderste gedeelte ook zilver is. Helemaal merkloos, gekocht bij de Makro of zo, jaartje of twee geleden. Gebruik hem dagelijks voor de peper. Hij werkt prima en vreet niet eens zo heel snel door de batterijen. Kon ook niet meer zonder door zere pootjes, echt een uitkomst zo’n ding. Het lampje doet het ook nog steeds, al komt er zo weinig licht af dat je er praktisch niks aan hebt. Maar och, het zit ook niet in de weg. Van die dingen met bekende chefs op de verpakking blijf ik verre weg, is voor mij niet echt een aanbeveling. Die cententellers hebben het betreffende apparaat waarschijnlijk nog nooit gezien, laat staan gebruikt. Cas Spijkers uitgezonderd, die kwam je nog wel eens tegen op een kookdemootje bij de Makro of zo, met zo’n triest Princess bakplaatje in de weer. Moge hij rusten in vrede.

Laat een Reactie achter