«

»

mei 08 2011

Bericht afdrukken

Surinaamse Bami met roerbak Paksoi en Kip Ketjap uit de ovenVanavond aten wij Surinaamse Bami met roerbak Paksoi en Kip Ketjap uit de oven. En dat was fantastisch lekker. En eenvoudig te bereiden.

Om te beginnen legt u de kippootjes een uurtje, liefst langer, te marineren in de ketjapmarinade.

Daarna doet u de kip een uur in de oven bij 200 graden Celsius. Nadat het uur verstreken is giet u de ketjap en vleessap af en zet u de kip een kwartiertje onder de grill om het velletje van de kip lekker knapperig te maken.

Voordat u de kippootjes onder de grill doet haalt u er twee uit om later gesnipperd door de bami te mengen. Terwijl de kip in de oven zit kunt u de bami koken. Ik heb het dan over bami die u bij de Surinaamse winkel kunt kopen want deze bami zult u niet snel vinden in de supermarkt.

Terwijl de bami kookt kunt u wat selderie en wat groen van de paksoi snijden. Als de bami eenmaal gaar is giet u deze af en doet de bami terug in de pan. U doet nu de selderie en het fijngesneden groen van de paksoi erbij. Met de deksel erop zal dit vanzelf garen door de hele bami. Ondertussen plukt u het vlees van de pootjes, snippert dit en voegt dit ook aan de bami toe.

Kook de ketjap en het vleessap dat u van de kippootjes afgoot in een steelpannetje en kook dit wat in tot het wat dikker is. Voeg nu wat van deze jus toe aan de bami en meng dit goed door.

Nu roerbakt u de paksoi even op hoog vuur en met toevoeging van wat van de jus in de pan tot het beetgaar is. Zodra u dit heeft gedaan legt u dit onderin de schaal waarin u later de kip gaat serveren.

Is de kip gaar en voorzien van een lekker knapperig velletje dan voegt u de kip toe.

Nu is het tijd om alles ten tafel te brengen. Aan tafel kan men, of u kunt voor uw gasten of gezin de borden opmaken. Lekker wat bami, wat kippootjes, wat paksoi en u overgiet dit met wat van de jus. Let op, de jus is zeer smakelijk maar wel wat aan de zoute kant!

Neemt u maar van mij aan, dat is smullen! Pas op, uw vingers zijn geen kipkluifjes!

Eet vooral heel smakelijk!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2011/05/08/surinaamse-bami-met-roerbak-paksoi-en-kip-ketjap-uit-de-oven-of-bbq/

Laat een reactie achter